To sam uradio! Stavio sam da bude ONBOARD umesto PCIEX(jedino nisam nasao opciju da joj dodelim memoriju),pojavi se slika ne monitoru,ali umesto WELCOME ostane crn ekran(Windows se podigne,cujem zvuk). Sta da radim?
:: :: Uključi je u BIOS-u, verovatno je u integrated peripherals, dodeli joj koliko hoćeš sistemske memorije (bar 64 mb), kad save-uješ BIOS ugasi komp i VGA kabl odmonitora ubodi u integrisanu :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
Uđi u safe mode (F8) i kad ti tamo propozna novi VGA controller, uninstaliraj prethodnu grafičku (drajvere i softver) i očisti sve sa Driver Cleaner-om. Resetuj, ponovo u Safe mode i stavi integrisanu kao standard VGA controller. Onda u normalno u win i instaliraj njene drajvere. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
...da si čekirao opciju koja će se grafika dizati prva a ne koja će biti uključena. Treba da nađeš (negde u integrated peripherals) ono što se odnosi na integrušu sa opcijama Eabled/disabled (ili npr. kod mene autimatic/ always on). Odmah pored toga mora da bude i dodeljena memorija.
Ta opcija koju sam nasao i jeste u integrated peripherals.Probo sam sa f8 safe mode,opcija nesto enable vga..... i digne skroz sliku sa integrusom prijavi da je nasao x1250 ali NECE da instalira drajvere za nju,a inace imam originalni cd od ploce! Nemoguce je da na njemu nema drajvera za x1250!!! A mesecima sam planirao da uzmem ovu plocu i istestiram integrusu jer sam cuo da je extra.
:: ...da si čekirao opciju koja će se grafika dizati prva a ne koja će biti uključena. Treba da nađeš (negde u integrated peripherals) ono što se odnosi na integrušu sa opcijama Eabled/disabled (ili npr. kod mene autimatic/ always on). Odmah pored toga mora da bude i dodeljena memorija.
Ne može u safe modu da instalira, samo iz safea detaljno pobriši Nvidia drajvere i probaj da digneš regularan windows. Izgleda da ima ima konflikt sa Nvidia grafikom. Kod mene je obrnuta situacija - Nvida integruša i ATI 2600 i rade zajedno bez problema.
Evo informacija za sve one koji hoce da urade ovo sto sam ja hteo,samo bez par sati nerviranja! Opcija NIJE u integrated peripherals vec u ADVANCED CHIPSET,pa IGH CONFIGURATION.Inace integrusa me je opasno iznenadila,kad sam joj dodelio 1024mb memorije prangija k`o luda! Poterace svaku noviju igricu,doduse na low detaljima,u 800x600 ili 1024x768,zavisi od igrice!Ova ploca je zaista jako lepo resenje za one ljude koji vole da se igraju a nije im bas bitno da sve bude na HIGH, a recimo u trenutku kupovine kompa nemaju para za neku grafu tipa 9600gt ili 8800gt i sl. Tada mogu uzeti ovu plocu pa kad skupe kintu dodati nesto jace.Da ne pricamo o eksta overkloking opcijama ploce... Znaci svaka preporuka za plocu neke nize-srednje klase- BIOSTAR TA690G!!!!!!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.