Q6600 ASUS P5K PRO 2 X 2G KING.HIPERX 800 ASUS 8800GT 512MB WD 500GB 16MB OCZ 600W Danas sam kupio ovu kofiguraciju i imam problem. 1. Posle restarta nece da se podigne XP,vec mora kompletno da se iskljuci pa se onda dize. 2. Instaliranje igrice MOH Airborne trajalo je sigurno 10-15 min.,a prebacivanje podataka od dvd na hdd (4.12gb) oko 12 min. Interesuje me kakvo je vase iskustvo,imam utisak da je malo sporo obzirom na konfiguraciju ili ja gresim.!?
Ja imam vrlo slican problem! Imam: E8500 2x1GB Kingston hiperX na 1066MHz WD 400GB Gigabyte 8800 GT 512mb GA-P35-DS3L
I kad mi neki program trazi da restartujem masinu ili sam odem na ono `Start>Shut down>restar` nece da se podigne sistem vec samo na dugme Restart! :( Nemam pojma koji je problem u pitanju! Nadam se da bax2003 zna odgovor i da ce ubrzo i reci :)
Probaj sa napajanjem prvo, pocupaj sve sto je visak a nakaceno je na plocu. Ja sam imao isti problem i bilo je dovoljno da otkacim cd rezac i pali sad bez problema. a sta ti ja znam...
a ti cini mi se imas sasvim drugi problem, koji se meni poceo da desava posle jednog od mnogih update-ova, isto tako je nestao posle jednog, te sam iskljucio isti. a sta ti ja znam...
:: :: Ja imam vrlo slican problem :: Imam :: E850 :: 2x1GB Kingston hiperX na 1066MH :: WD 400G :: Gigabyte 8800 GT 512m :: GA-P35-DS3 :: :: I kad mi neki program trazi da restartujem masinu ili sam odem na ono `Start>Shut down>restar` nece da se podigne sistem vec samo na dugme Restart! :( Nemam pojma koji je problem u pitanju! Nadam se da bax2003 zna odgovor i da ce ubrzo i reci : :: :: Pozdrav ljud :: :: :: ::
ili npr. ACPI BIOSa. Naravno, uvek treba updateovati novi BIOS za plocu, ucitati Fail Safe Defaults pa tek onda instalirati WinXP po mogucstvu s integrisanim SP-3, zatim sve nove upravljacke drivere: chipset, sata/raid, sb, vga...(ali nikako JMicron SATA/IDE kontroler jer buguju vec ostaviti originalne). Ako se i tada desava onda treba sumnjati na hardverski problem. Vreme instaliranje je rzumne duzine jer na to ne utice mnogo CPU, RAM osim kod dekompresije pojedinih blokova podataka. Ostalo je do DVD-a a on je efektivno 25% brzi od onih sto su napravljeni 2000. godina - SATA 20x u odnosu na IDE 16x
Ja ću da se penzionišem i zvanično proglašavam pajsgudgud za naslednika!
Svakako treba napuniti optimized defaults u BIOS-u za početak da se izbegnu neka eventualna krivonoga podešavanja. Što se tiče problema sa kopiranjem, proveri, ako je DVD ATA, da li i u kom DMA modu uređaj radi. Imam na poslu neki prsli čipset koji kako mu dune - zune DVD čitač ili u PIO ili DMA-2. Može da bude i da je DMA isključen u BIOS-u ali to otpada loadovanjem optimized defaults-a.
To je ili neka dileja serviser instalirao drajvere naopako ili je stavio neke pre hrista. A ovo može da utiče i na buđavljenje sa DMA-modom i sa prsnutim Power Managementom u Win-u. Trsni optimized ili čak što kaže MACHINE fail-safe defaults prvo da odjebemo BIOS-kao problem. Možda bi bilo persu i da ga updat-uješ. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
nemoj brate, mlad sam ja jos za to..:P a sta ti ja znam...
:: :: Ja ću da se penzionišem i zvanično proglašavam pajsgudgud za naslednika :: :: :: :: :: Svakako treba napuniti optimized defaults u BIOS-u za početak da se izbegnu neka eventualna krivonoga podešavanja. Što se tiče problema sa kopiranjem, proveri, ako je DVD ATA, da li i u kom DMA modu uređaj radi. Imam na poslu neki prsli čipset koji kako mu dune - zune DVD čitač ili u PIO ili DMA-2. Može da bude i da je DMA isključen u BIOS-u ali to otpada loadovanjem optimized defaults-a :: :: To je ili neka dileja serviser instalirao drajvere naopako ili je stavio neke pre hrista. A ovo može da utiče i na buđavljenje sa DMA-modom i sa prsnutim Power Managementom u Win-u :: Trsni optimized ili čak što kaže MACHINE fail-safe defaults prvo da odjebemo BIOS-kao problem. Možda bi bilo persu i da ga updat-uješ :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti... :: ::
...treba slusati i MACHINEa, mada i pjasgudgud mudro zbori. Moje uverenje je da treba ici u korak sa vremenom sto ce reci: aktuelni OS za aktuelni hardware a mislim da se ovo odnosi na Vistu (pretpostavljam da je XP u pitanju). 1.update bios? 2.setup bios? 3.F6, load drivers prilikom instalacije XPa? 4.hardware compatibility check? 5.izuzetno kvalitetan hardware na domacem trzistu :) 6.oba slucaja imaju iste grafe, detektivski bi se sumnjalo na GF 8800
Vasi slucajevi nisu, nazalost, izuzeci, vec postaju, nekad mi se cini, pravilo. Zbog toga sve vise verujem u brand masine i lapove sa oni naivnim nalepnicama `designed for... OS`. Probao bih sa Vistom, ukoliko moze. Ako ne - 1 dan cimanja i posle toga cekic u ruke da se memorija ili nesto drugo prikuca za maticnu plocu, to ce sigurno da radi :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.