Pa ne znam tacnu oznaku, ali vidim da ljudi koji su ga uzeli mogu da ga drze 1100MHz i 5-5-5-15. Onda je to definitivno bolja kupovina od neke 4-4-4-12 varijante 800MHz memorije koje nece ici 1000MHz sa CL4 vec sa CL5 ( ako i ide do 1000MHz ) a kostace duplo vise..
Mada nisi mene pitao ja cu ti navesti samo dva razloga: - 2 modula trose manje struje nego 4, - kasnije moze da doda jos 2x2 pa da ima 8Gb memorije (MS Glista voli RAM).
Nadam se da si dobio adekvatan odgovor na tvpje pitanje.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: Da li bi bio ljubazan pa da objasnis koji su to razlozi zbog kojih ne zelis 4x1GB ? : :: :: :: :: Nigde nisam uspeo da nadjem Kingmax module na 1066 od 2GB, ima samo 1GB max :: :: Ne želim 4`1GB, iz više razloga :: :: :: :: :: ::
Računar mi već godinu i po dana radi sa FSB na 450MHz, lakše mi je da uparim 2 modula nego 4 i da sve ostane stabilno.
2. sve više koristim više virtualnih mašina u paraleli a ne želim da sada prodam 2*1GB na 800 da bih kupio 4*1Gb na 1066, pa posle da prodajem 4*1 da bih kupio 4*2GB i sl. Kupiću sad 2*2GB i preći na x64 Vistu, pošto mi x64 WinXP ne odgovara ( i onako nije WinXp nego prepravljne 2K3 x64 sa kojim deli jezgro - čak je i SP2 za winXP 64 bit isti kao i za win2K3 64bit server). Ako vidim da mi je Vista pojela previše memorije, jednostavno ću gurnuti još 2 ista stika, a ne da opet jurim memoriju.
Za te pare nudi i vise nego dovoljno. Na masini sa 8gb ove memorije uspeo sam da je OC na 1120mhz!!! 2.20v (bios), ploca je FormulaMaximus i Q9450 kloknut na 3700-3800mhz. Moze da se desi da sam imao srece sa cipovima na samoj memoriji. To je uvek lutrija sa jeftinijim modelima, ponekad se desi da proizvodjaci koriste kvalitetnije cipove za jeftinje modele u nedostatku jehtinih cipova, to je najcesce slucaj sa kingston modulima. Kingstoni na 800mhz sa Elpidinim cipovima na sebi se isto tako dobro klokuju izmedju 1000-1100mhz, sto je generalno ne bitno zato sto je razlika u performanasama izmedju 800 i 1200mhz realno jako mala 0-2% u realnom radu. Sa ddr3 modulima je malo drugacija prica sve sto je preko 1600mhz je zaista primetno u odnosu na nizi klok, mada i to nije nesto za padanje u nesvest.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.