Kupio sam MB GA-MA790FX-DQ6,Athhlon64 x4 9850+.geil2x1GB ddr2 800mhz,hdd 320gb,dvd-rw,ati 3850.Pokusao sam sve to da pokrenem u rad sa napajanjem coolermaster rs-450-acly,ali nisam uspeo.sve je ispravno i novo.Cooler na procesoru radi,napajanje radi,nece da probudi graficku. P.S.Unapred zahvalan!
Ozbiljna je to mašina, 450W je na samoj granici. Bilo bi lepo da imaš jo jednu grafičku za testiranje. Jesi probao sa pojedinačnim RAM modulima ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Menjao sam memoriju stavljao sam 2x2gb.sve to selio na MB GA-MA78-S2H sa integrisanom grafikom,isti problem identican.Sve to mirise na novo napajanje od600w-700w.A opet sa druge strane i da kupim drugo napajanje nisam siguran da ce sve to da profunkcionise
Jače napajenje će ti kad-tad zatrebati, iskreno, ja ne bi ni palio tu mašinu sa 450W. Ne kažem da je CoolerMaster loš, mislim da nije dovoljan, 3850 lepo srče a bogami i X4. Za svaki slučaj probaj da iskopaš neku PCI grafičku samo da upališ komp i samim tim smanjiš potrošnju. Ako se komp upali, ostaje 3850 kao upitnik. Ako možeš probaj ga kod nekog ortaka ili kupuj napajanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ljudi hvala na pomoci, sutra cu da pitam jednog ortaka koji je potencijalni imaoc jaceg napajanja za probu.U svakom slucaju hvala svima,javicu sutra sta sam uradio!
Ta masina ne vuce ni 400w a to je CM 450W. Dakle, kao sto kaze R2D2 treba novi BIOS ali to neces moci bez starijeg X2 procesora, nije to ASUS pa da baci sliku i onda zatrazi novu verziju bin fajla ukoliko ne podrzava rev. jezgara. Taj DQ6 kosta Boga a ne vredi ni 50% manje. Daleko je od Asus M3A-MVP ploce. Dakle, cisto sumnjam da je PSU jer ima tu dosta snage a i taj CPU trosi manje od Q6600 B3. Ortaku su tako rekli da mu treba 650W a mi smo na Antec EA-500D izvukli 2x ATi 3870, Q6600, Asus P5E, 2x WD caviar...i sve je to trosilo 450W @full-load, sa 50W lufta radilo je potpuno stabilno u CrossFIre-u. Dakle PSU ti nije slab, osim ako nije problematican. Ako flash ROMa ne uspe onda je verovatno ploca. Napajanje mozes probati tako sto izvadis tu 3850 i stavis neku PCI kartu iz ere 1995-2000 ako ni onda nema slike nije PSU jer ti je to minus 50-100W.
Ljudi resio sam problem revizijom biosa,a uzeo sam drugo napajanje ODIN 800W.Sve funkcionise.Izvinjavam se sto se nisam javio ranije i jos jednom svima hvala sto ste pomogli u resavanju mog problema.POZDRAV SVIMA!!!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.