meni ovde nesto nije u redu! posle 30 min crysisa temp. skoci do 5 C max. Kada sam montirao cpu cini mi se da je ona pasta na cooleru bila bez zastitne plasticne kutijice....Verujem da to utice ..... Program Core temp ocitava 50- 54 C u idle modu??? u Biosu je tem jedno 10 C niza od ovog ocitavanja!
E da.... ukljucen mi je smart Fan, kada ga iskljucim tem je par stepeni niza.... ___________________________________
Bile su u pocetku neke verzije tj. revizije E8xxx procesora koje su imale problema sa senzorima i ocitavanjima, imas pastu na kuleru jel tako ? Sta kaze everest ili nesto drugo ? Bios kaze 40-tak C ?
otvorio sam stranu kucista... inache verujem da bi bilo jos gore! Pasta je bila malo osusena kad samo montirao cpu! Core temp je ta verzija.... i ima ista ocitavanja kao i HW monitor! ___________________________________
Jel imaš neki utility od ploče da vidiš šta će on da ti očita ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
i mene muci. Nasvirao sam Athlon 4000+sa BOX kulerom na skoro 2.9ghz.dizao voltaze,kloknuo Palit 9600gt na 750/1875/2000(moze jos ovo je za 24/7) i tako nasviran komp posle 3d mark-a i igranja igrica,i raznih mucenja, u Everestu ocita temperaturu procesora 45-46 stepeni a graficka 40-45stepeni(fan 25%). Bios pokazuje ISTE temperature. Ploca je BIOSTAR TA 690G. Jel moze BIOS da gresi?
Cekaj, koji je tu problem?? Temperature su odlicne.
:: :: :: i mene muci. Nasvirao sam Athlon 4000+sa BOX kulerom na skoro 2.9ghz.dizao voltaze,kloknuo Palit 9600gt na 750/1875/2000(moze jos ovo je za 24/7) i tako nasviran komp posle 3d mark-a i igranja igrica,i raznih mucenja, u Everestu ocita temperaturu procesora 45-46 stepeni a graficka 40-45stepeni(fan 25%). Bios pokazuje ISTE temperature. Ploca je BIOSTAR TA 690G. Jel moze BIOS da gresi? ::
Pa problem da da su mozda i `previse odlicne`! Ma ko je jos video tako niske temperature sa BOX kulerom i dizanim voltazama. Sumnjam da ih nesto ne ocitava dobro,a nebi voleo to da saznam kad mi nesto izgori! Pitam da li neko zna da li ta ploca ima neki problem sa ocitavanjem temperatura. Bios je najnoviji.
:: Cekaj, koji je tu problem?? Temperature su odlicne :: :: :: :: ::
Pa s obzirom da je to noviji procesor, manje trosi, manje se greje, tebi je ta temperatura mozda imala veze i sa danasnjom. Kako se tebi prostorija luftira, koliko je u njoj toplo?
:: koje temperature od prilike treba da ocitava bios ... sta je normalno za ovaj proc/?? :: __________________________________ :: :: Eagle 8500GT = zlo :: :: ::
Everest ume da pobrljavi tu i tamo. Uzmi jos neki program pa proveri sa njim kolike su temperature. Edit: Bios obicno pokazuje desetak stepeni manje od Everesta.
:: Pa problem da da su mozda i `previse odlicne`! Ma ko je jos video tako niske temperature sa BOX kulerom i dizanim voltazama. Sumnjam da ih nesto ne ocitava dobro,a nebi voleo to da saznam kad mi nesto izgori! Pitam da li neko zna da li ta ploca ima neki problem sa ocitavanjem temperatura. Bios je najnoviji :: :: :: :: Cekaj, koji je tu problem?? Temperature su odlicne :: :: :: :: :: :: :: :: ::
taj procesor i mene izludjuje u stvari cela masina temperature su: CoreTemp 46 za jedno jezgro a 57 za drugo, valjda je normalna ta razlika ? u biosu 41 stepen frekvencije : Cpuz kaze 6 x 333 2000 Mhz, isto tako i CoreTemp sam Windows ocitava 2670 Mhz dok po biosu je 8 x 400 3200 Mhz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.