Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Moram da pitam...
STRANA 1 OD 1
Stasha Moram da pitam... 15.05.2008. 20:22 T9832

status: user
broj poruka: 76

Zanima me da li mogu da koristim SATA II HDD na plochi koja je predvidjena za SATA I, (Znam da moze obrnuto) i da li mogu DDR PC 400 da stavim u DDR II slot i obrnuto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Samo polako.... 15.05.2008. 20:32 #54510

broj poruka: 12057

SATA II disk možeš ubosti u SATA I kontroler i radiće na max 150 mb/s. (SATA II diskovi rade na max 300 mb/s). Samo nikako nemoj DDR 1 memoriju u DDR2 slot, jer se naponi razlikuju i fizički se moduli razlikuju.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Vaskev re 15.05.2008. 20:45 #54513

broj poruka: 1673
Sto se diska tice sve ce raditi, DDR memoriju neces ni moci fizicki da ubodes u DDR2 slot sem uz primenu (velike) fizicke sile (nisam pominjao cekic) kada ces sigurno nesto polomiti, ili memorijski slot ili stampanu plocu memorijskog modula, a i aoko uspes da ga naguras sigurno nece raditi zbog razlike u principu rada.

horacio SATA II na SATA I 15.05.2008. 20:54 #54514

broj poruka: 117

kod mene radi bez problema WD 320 RE SATA II,na ASUS ploci (chipset i875)sa SATA I kontrolerom,kod kolege nije moglo,on ima MSI plocu (chiset i865)SATA I kontroler,HDD WD 320SE SATA II,i ploca jednostavno nevidi HDD veci od 160GB,na tom SATA I kontroleru,pa je vratio taj SATA II HDD i uzeo EIDE WD 320 AAJB.zato prvo proveri na sajtu proizvodjaca tvoje ploce da li pise nesto o tome.za memorije ti je odgovoreno

DaSickSyst Re: Moram da pitam... 16.05.2008. 01:40 #54535

broj poruka: 2909

:: Zanima me da li mogu da koristim SATA II HDD na plochi koja je predvidjena za SATA I, (Znam da moze obrnuto) i da li mogu DDR PC 400 da stavim u DDR II slot i obrnuto

DDR2 na DDR slot ne moze.
SATA2 na SATA moze.Treba da podesis dzamper na hard disku za 150MB/s(SATA) ili da skines dzmper za 300MB/s (SATA2 mod).Polozaj dzampera je nacrtan na hard disku.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs