Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Dual & Quad Procesori u igrama
STRANA 1 OD 1
OCz Dual & Quad Procesori u igrama 15.05.2008. 12:05 T9823

status: user
broj poruka: 2900
G3D test, AMD i Intel Dual i Quad procesora u igrama u vise rezolucija.

http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/1
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 15.05.2008. 12:22 #54450

broj poruka: 12057

80% vremena provodim u ozbiljnim programima koji podržavaju 4++ jezgra i to mi je vodilja pri kupovini. Tako da mi nikad neće smetati da imam što više L2 keša i koje jezgro više, tek toliko da
mi novčanik ne dobije nervni slom.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

zandarm Re... 15.05.2008. 12:45 #54453

broj poruka: 1454

Pa onaj muceni Phenom nigde da prestigne Intel-a...

jumperjack re 15.05.2008. 13:50 #54455

broj poruka: 497

Jos bi samo voleo da znam ko placa firme u kojima rade timovi koji testiraju sve to i daju `zvanicne` rezultate i testove?????????

zokocx RE 15.05.2008. 14:27 #54462

broj poruka: 37
E izvikan Intel ... sada kad mozes da ga svirnes ko svinju znaci da je bolji ... a dokazano je na vise mesta da je AMD X4 bolji od intela Quad na istom taktu ...
ja nevidim nigde da je Intel bolji za mene su isti (neracunaj Q9770 jer to nije za obicne smrtnike), znaci na rezovima 1280x1024 i 1600x1200 nema razlike to sto je 1FPS to je moglo biti 44.4FPS (AMD) a intel 44.5FPS (Intel) pa zaokruzili u korist Intela ... cisti marketing.

Equinoxe Re: 15.05.2008. 14:49 #54464

broj poruka: 12057

Ma da važi, marketing je doveo AMD do ivice propasti, kako da ne. To uopšte nema sa kvalitetom i performansama njihovih proizvoda. Daj samo jedan review i test gde je X4 razbio quad. To što se CPU overklokuje, znači da je kvalitetan i da podnosi mnogo više frekvencije od preporučene bez ikakvih problema. Od C2D i C2Q procesora pa na ovamo, AMD-u kola ide nizbrdo i zato su sami krivi, jer njihovi procesori ili kasne ili ne ispunjavaju očekivanja. Imao sam AMD od 1998 i nisam imao neke naročite razloge da pređem na intela, može da priča ko šta hoće, Intel je potpuno ugazio AMD.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

MaliAbner Re: Re... 15.05.2008. 15:13 #54465

broj poruka: 7769
Pa ni ne mora da ga stigne, oni su kao generacijski tu negde ali po pitanju novcanih jedinica koje treba dati za jedan i drugi shvatis da AMD nije ista klasa sa Intelom.
Narod je uvek govorio koliko para toliko muzike.
Mada posteno govoreci i poredeci cene najjftinijeg i najskupljeg proceosre na testu 100:300us$ ne videh toliku razliku u performansama ali ajde...

Logika je ko racunar koristi za posao kupice najskuplji procesor, a ko ga koristi za igranje neka kupi dobru grafulju jer ce mu to doneti vise zadovoljstva.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

::
:: Pa onaj muceni Phenom nigde da prestigne Intel-a...
zandarm Re: Re: Re... 15.05.2008. 16:09 #54471

broj poruka: 1454
Ne kazem ja da treba da ga stigne, pa i ja sam za Intel.
Ali, koliko su trubili o Phenomu, te ovo, te ono, a u stvari tresla se gora, rodio se mis.
Po ovim testovima, Intelov C2D ima veci skor od Phenoma!?!? Cemu im onda isti?

:: Pa ni ne mora da ga stigne, oni su kao generacijski tu negde ali po pitanju novcanih jedinica koje treba dati za jedan i drugi shvatis da AMD nije ista klasa sa Intelom
:: Narod je uvek govorio koliko para toliko muzike
:: Mada posteno govoreci i poredeci cene najjftinijeg i najskupljeg proceosre na testu 100:300us$ ne videh toliku razliku u performansama ali ajde..
:: Logika je ko racunar koristi za posao kupice najskuplji procesor, a ko ga koristi za igranje neka kupi dobru grafulju jer ce mu to doneti vise zadovoljstva
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
:: ::
:: :: Pa onaj muceni Phenom nigde da prestigne Intel-a...
io62s ... 15.05.2008. 16:59 #54475

broj poruka: 371
...mislim davati za inetla i tri puta vise nego sto kosta x4 amd je suludo prema ovim testovima...apsolutno NE isplativo...intel od hiljadu e bi trebalo da tuce amd-a za tri i vise puta, posto je toliko i skuplji, sto ovde u ovim testovima ne vidim...to je fora, monopolisti smo pa nam se mozde da trazimo za proc 1000e uvek se nadje neka budala koja se istripuje da je to do jaja...meni je stvarno vise muka od intela i njihovih cena procesora...

pajsgudgud :P 15.05.2008. 17:26 #54481

broj poruka: 3741
Ove rezultate sam čak mogao i da predpostavim. Ja sa svojim jendojezgarnim athlonom @2Ghz, X1650pro 512ddr2 i 1Gb ddr memorije na 266Mhz teram Toca 3 racing na 1650x1050 sa svim efektima na max i 4xAA bez seckanja, Jericho teram na 1280x1024 sa efektima na max(bez AA) i zasecka u scenama eksplozija i to.
a sta ti ja znam...

Dyca Re: ... 15.05.2008. 17:58 #54484

broj poruka: 1574
:: ...mislim davati za inetla i tri puta vise nego sto kosta x4 amd je suludo prema ovim testovima...apsolutno NE isplativo...intel od hiljadu e bi trebalo da tuce amd-a za tri i vise puta, posto je toliko i skuplji, sto ovde u ovim testovima ne vidim...to je fora, monopolisti smo pa nam se mozde da trazimo za proc 1000e uvek se nadje neka budala koja se istripuje da je to do jaja...meni je stvarno vise muka od intela i njihovih cena procesora..

Ocigledno nisi shvatio svrhu ovog testa.. Ono sto treba da shvatis jeste da i intelovi c2d procesori u igrama odvaljuju AMD-ove quad core procesore.. samim tim, ako ti treba proc. za igre ti ces kupiti intel c2d koj kosta isto kao i amd x4, ali nudi bolje rezultate.. Ovde se isto moze videti da intel c2q procesori isto daju odlicne rezultate u igrama, ali se isto vidi da sa njihovom cenom pored c2d procesora nemaju sta da traze u polju za procesore za igre, jer je tu najbolji odnos cena kvalitet imaju c2d procesori..i samim tim se Intel c2q procesori sa svojom ceno svrstavaju u polje gde ih ljudi kupuju jer im trebaju za posao, a ne za igre, jer u renderingu intel c2q sije sve amd x4 i intel c2d procesore.. Nadam se da si razumeo sta sam hteo da ti kazem...pozzz
io62s Re: Re: ... 15.05.2008. 18:51 #54491

broj poruka: 371
Ma jasno je meni da je c2d bolji u svemu od amd-a, ali u igrama su to nijanse i ne opravdava toliku razliku u ceni...naravno da amd za render ne moze ni da prismrdi intelovim quad procesorima, ali opet, ceniti proc 1000e koji realno ni u renderu nije bolji od fenoma ni cela dva puta, kosta 4 puta vise...e to je vec bezobrazno...

:: :: ...mislim davati za inetla i tri puta vise nego sto kosta x4 amd je suludo prema ovim testovima...apsolutno NE isplativo...intel od hiljadu e bi trebalo da tuce amd-a za tri i vise puta, posto je toliko i skuplji, sto ovde u ovim testovima ne vidim...to je fora, monopolisti smo pa nam se mozde da trazimo za proc 1000e uvek se nadje neka budala koja se istripuje da je to do jaja...meni je stvarno vise muka od intela i njihovih cena procesora..
:: Ocigledno nisi shvatio svrhu ovog testa.. Ono sto treba da shvatis jeste da i intelovi c2d procesori u igrama odvaljuju AMD-ove quad core procesore.. samim tim, ako ti treba proc. za igre ti ces kupiti intel c2d koj kosta isto kao i amd x4, ali nudi bolje rezultate.. Ovde se isto moze videti da intel c2q procesori isto daju odlicne rezultate u igrama, ali se isto vidi da sa njihovom cenom pored c2d procesora nemaju sta da traze u polju za procesore za igre, jer je tu najbolji odnos cena kvalitet imaju c2d procesori..i samim tim se Intel c2q procesori sa svojom ceno svrstavaju u polje gde ih ljudi kupuju jer im trebaju za posao, a ne za igre, jer u renderingu intel c2q sije sve amd x4 i intel c2d procesore.. Nadam se da si razumeo sta sam hteo da ti kazem...pozzz
Dyca re 15.05.2008. 19:17 #54498

broj poruka: 1574
Ma da, to za intelove quad cene, to nije normalno u odnosu na koje performanse daje.. Ali izmedju c2d i amd x4 procesora nema neke velike cenovne razlike, a u svakom slucaju je intel bolji..to je ono sto sam htoe da istaknem...pozzz

Vaskev re 15.05.2008. 19:17 #54500

broj poruka: 1673
ali opet, ceniti proc 1000e koji realno ni u renderu nije bolji od fenoma ni cela dva puta, kosta 4 puta vise...e to je vec bezobrazno...

Da li je realno, nije, da li je glupo, nije, prodaje li se, pa naravno. Ko kaze da auto od cca 200.000$ ide 1000km/h ali kosta 5-10x skuplje od proseka. Extreme serija procesora jednostavno je namenjena ljudima koji to mogu/zele da plate i mogu da opravdaju kroz ustedu u vremenu rada na nekom dizajnu ili projektu koji donosi 100-1000puta vecu zaradu od ulozenog u jedan najobicniji procesor. Shodno tome, ceni i nameni procentualno ce i na nase trziste uci 5-10 komada takvih primeraka (strogo po narucbini) ili ce biti uvezena veca kolicina zbog onih koji moraju imati nesto sto niko nema. Vreme ce pokazati sta je tacno. Ista stvar je sa kupovinom recimo 6800Ultra polovne kartice na oglasima pcberze, njena realna cena (sada) je smesna ali verovatnoca da je nadjes je skoro ravna nuli jer je bila preskupa i jako ih malo ima uopste kod nas. Danas je cena vrhunske kartice u toj klasi ipak realno manja nego tada dati za 6800ultru. Moje misljenje, mozda i nisam u pravu ali tako mi se cini.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs