Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
koja memorija najvise odgovara Biostar TA780G M2+
STRANA 1 OD 1
Nikopol74 koja memorija najvise odgovara Biostar TA780G M2+ 13.05.2008. 02:01 T9786

status: user
broj poruka: 362
poz

planiram pomenutu plocu i minimum brisbane x2 4200+ G2, a maksimum 5000+ BE G2. koja memorija, najbolje 2x1gb kit bi bila najnormalnija za klok, ili koju da izbegavam?

zasto Biostar TA770 2+ ima 8-pinsko napajanje za cpu? koje napajanje mi treba za to?
hvala

life`s a bitch...end then you die.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pwner re 13.05.2008. 08:43 #54249

broj poruka: 475
Koliki ce ti biti FSB?
Taj 8-o pinski konektor obezbedjuje potrebnu snagu za CPU. Treba ti napajanje koje ima 1x8pin konektor ili 2x4pin konektor, koji kada se spoje daju 8pin konektor.

Nikopol74 Re: re 13.05.2008. 15:16 #54284

broj poruka: 362
jos ne znam jer nisam kupio nista od pomenutog, ali recimo da se radi o ~3ghz, sto je u zavisnosti od mnozioca na x2 4200-4400+ moze da bude 300, ako ne i preko.

ja sada na athlonu 64 san diego drzim 10x280, a treba jaci kuler za preko 3ghz, a na 3ghz nije stabilan uopste (sigurno zbog kulera-imam box kuler).
memoriju na njemu drzim na 266, ali imam razlicite memorije.

vidim po forumima da je vecina geil losa, cak neupotrebljiva za OC. FSB na 300 ako bude mnozilac 10, 10.5, ili 11, a s obzirom da nameravam dosta u 3ds max, stabilnost je imperativ, ali mislim da to moze lako da se postigne. nije mi problem da se iscimam.

drugo pitanje: koje napajanje ima 2x4 ili 1x8 i da li to moze da utice na druge ploce sa 1x4 pin?

PS: sto mi ne radi backspace dok pisem poruke? jel to normalno za pcberza forum?

life`s a bitch...end then you die.

:: Koliki ce ti biti FSB
:: Taj 8-o pinski konektor obezbedjuje potrebnu snagu za CPU. Treba ti napajanje koje ima 1x8pin konektor ili 2x4pin konektor, koji kada se spoje daju 8pin konektor
::
::
pwner re 13.05.2008. 16:57 #54291

broj poruka: 475
Nadji na forumu PC Berze, nedavno je bilo par diskusija na temu memorija, pominjana je i Geil memorija. Svaka bi trebalo da ti se uklopi, ali zavisi sta ocekujes od iste. Ukoliko zelis da postignes neki bolji rezultat, uzmi memoriju sa Micron chipovima.
Sto se tice napajanja, pogledaj gde se nalaze navedeni svi konektori koje napajanje ima i tu ces naci da li ima 1x4pin konektor ili ima 2x4 ili 1x8pin konektor. Jos se naziva i CPU konektor ili 12V konektor.
Ako napajanje ima 2x4 ili 1x8pin konektor, mozes ga koristiti na ploci koja ima 1x4pin konektor, kao i na plocama koje imaju 1x8pin konektor.
Poz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs