Sastavljam masineriju...procesor je Q6600 a ploca....???? Gigabyte GA-EX38-DS4 775 ili MBO ASUS P5E3 ili....Vasa sugestija... Masina ce biti server, nista igrice i ostale zez!!!!! Hvala unapred
bila je vec prica o GA pre nekoliko dana. MACHINE je sve to lepo objasnio. GA je poceo da pravi smece. znaci Asus ili Abit ili jednostavno INTEL-ovu plocu ako ce vec da bude server. ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
..sam taj post i ne samo taj nego gomilu vezanih za tu temu ali sam i video dosta komentara za malo bolje (skuplje) Ga varijante da nisu tako ni lose... Za predloge gomile konfiguracija stoji neka od GA DSR.... ploca, tako da bi voleo da cujem jos neka misljenja po pitanju ovih ploca.... P.S. Citao sam sta je Machine pisao...
Ne nije, ono sto mi je potrebno jeste da sve radi kako treba i da nemam problema posle sa tom masinom a da ne bude za godinu ili dve da treba da se menja...nadogradjuje ili nesto slicno a da me sef kasnije ne jasi zasto ovo kada je bilo bolje ono ili moglo je onako... (a voli da gura svoj nos u takve stvari)... Inace u pitanju je server za knjigovodstvo i internet za celu firmu (20-tak racunara)
posto kosta isto kao ta GA ~150e samo sto je bolja i od DQ6 modela koji kostaju 200e. To je identicna ploca kao i Maximus/Rampage Formula samo joj fali 1 Gbit LAN, e-SATA OnTheGo, O/C tasteri, LED indikatori POST gresaka i igrice i 3Dmark06. Sto ti u principu ne znaci mnogo. Zvucna karta je PCI-e 1x i makar duplo je bolja od najblje integrisane...ma ploca je BestBuy u klasi X38 chipsetova. Vrhunska stabilnost, overclock potencijal, izdrzljiva...moras onratiti paznju da P5E3 koristi DDR3 a to ces verovanto ici na DDR2 jer je mnogo jeftiniji a ne mnogo sporiji (mada na pozadini kutije/pakovanja ove P5E stoji P5E3 :))
onda Asus P5E, memorija jeste DDR2 tako da je to reseno... Za Bax...nemam nista protiv Abita i verovatno si u pravu ali firma od koje se snabdevamo ne radi Abit nego samo Asus, GA i MSI a ne pitam se puno oko toga gde cu sta uzeti.... Hvala za savete... Ajmo ljudi spavati...ko ce ustati ujutru u pola 8?????
ma sigurno da hoce, nista preterano zahtevno se ne trazi od te masine jedino sto ce mnogo kompova u isto vreme povlaciti i upisivati podatke na nju, najveci problem je tu sto se taj racunar nikada nece gasiti, ovaj koji sada korisimo nije ugasen mislim tri godine...i kada ih izduvavam od prasine pootvaram prozore, kompresor i duvaj, ali se komp ne gasi....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.