koji x2 bi mi omogucio najbolji klok za manje pare, i koja ploca?
STRANA 1 OD 1
Nikopol74
koji x2 bi mi omogucio najbolji klok za manje pare, i koja ploca?
11.05.2008. 12:27
T9752
status: user broj poruka: 362
pozdrav svima,
uzeo bi x2 5000+ be, ali s obzirom da ipak kosta ~6000, da li bi mogao dobro da prodjem i sa nekim 4xxx, pa da ga kloknem na 3ghz? min bi bio 2.8, a max 3.2, a ipak je potencijalna usteda ~1500din (bar za prvo vreme). onda bi eventualno mogao neki normalan kuler.
od ploca sam cuo dobre stvari za biostar 770 i slicne, asus m2n-sli deluxe, i poneki gigabyte i msi.
znam da software jos nije optimizov za duale, ali treba mi nesto za 3ds max, AE, PS, ali u rangu cena koji je podnosljiv za dzep. bilo bi dobro da ne bude bucan chipset fan.
Moj 4200 (windsor) neće preko 2800 sa povećanjem V +10% a veću voltažu i ne preporučujem. Svaki brisbane bi trebalo da ide na 3 GHz, a za više moraš da imaš sreće. Ako je do para, slobodno uzmi polovan. CPU je dosta sigurna kupovina za polovnjake. Biostar TF serija je dobra za overklok, pretpostavljam da je asus standardno dobar, za gigabyte se čuju oprečna mišljenja na ovom forumu, a ako imaš para sa Abitom nema greške. Novi AMD chipsetovi (770) su jako dobri kao i Nforce. Softver je sasvim solidno već optimizovan za Dual. Quadovi još nisu dostigli taj nivo.
biostar GF7050-m2, ali ima par sitnih problema pa je ne preporučujem. Njena TF verzija bi trebalo da je bolja. Integrisana grafika je sasvim ok, kvalitet slike odličan. AKo želiš da uštediš a igre te ne zanimaju ne treba da bežiš of integrisanih rešenja, dok se skrpiš za pravu VGA. Tu je posebno zanimljiv AMD 780g chipset. Ne traći pare na SLI i CF ploče - tebi neće služiti ničemu. Takođe ne bacaj pare na skupu mem, razlika između najbrže i najsporije je praktično neprimetna. Neki Kingston value je dovoljan. I memoriju možeš uzeti polovnu. Na kraju ako je do OC, Intel je bolje rešenje makar i najjeftiniji C2D.
moja glavna ideja je 5000+ i boistar ta ili tf kombinacije. nisam fan kloka, ali bi voleo da iskoristim cpu. trenutno izgleda ploca ima u prodaji. nije zbog para, ali da li bi mogao da uzmem neki slabiji x2, a da se zna da postize bar 2.8 na biostar ili nekoj drugoj ploci?
ps imam para za 5000+ BE, a imam i 1xsata2 maxtor, x-fi musis pci, 7900 gdd3 pcie 256bit, 450/1350., 3gb dualch ram...
:: Moja preporuka je da uzmes 4400+ G2 ako nemas para za 5000+ BE a za plocu da uzmes Biostar tf 560 a2+ ili Ta 770 a2
pogledaj Asus m2n-e. nigde jos nisam procitao da je nelo imao lose iskustvo sa ovom plocom. (osim mozda problema sa sa zvukom, ali ti imas zvucnu tako da ti to nije problem)
:: moja glavna ideja je 5000+ i boistar ta ili tf kombinacije. nisam fan kloka, ali bi voleo da iskoristim cpu. trenutno izgleda ploca ima u prodaji :: nije zbog para, ali da li bi mogao da uzmem neki slabiji x2, a da se zna da postize bar 2.8 na biostar ili nekoj drugoj ploci? :: :: ps imam para za 5000+ BE, a imam i 1xsata2 maxtor, x-fi musis pci, 7900 gdd3 pcie 256bit, 450/1350., 3gb dualch ram.. :: :: :: Moja preporuka je da uzmes 4400+ G2 ako nemas para za 5000+ BE a za plocu da uzmes Biostar tf 560 a2+ ili Ta 770 a2
ona mi je na spisku, ali sli deluxe, jer su resili sve bubice iz m2n-e. dosta je nahvaljena svuda gde sam gledao. ali voleo bi da vidim koliko je dobar novi biostar. sve zavisi od toga sta bude od sutra na raspolaganju u prodaji
:: pogledaj Asus m2n-e. nigde jos nisam procitao da je nelo imao lose iskustvo sa ovom plocom. (osim mozda problema sa sa zvukom, ali ti imas zvucnu tako da ti to nije problem :: :: :: :: moja glavna ideja je 5000+ i boistar ta ili tf kombinacije. nisam fan kloka, ali bi voleo da iskoristim cpu. trenutno izgleda ploca ima u prodaji :: :: nije zbog para, ali da li bi mogao da uzmem neki slabiji x2, a da se zna da postize bar 2.8 na biostar ili nekoj drugoj ploci? :: :: :: :: ps imam para za 5000+ BE, a imam i 1xsata2 maxtor, x-fi musis pci, 7900 gdd3 pcie 256bit, 450/1350., 3gb dualch ram.. :: :: :: :: :: Moja preporuka je da uzmes 4400+ G2 ako nemas para za 5000+ BE a za plocu da uzmes Biostar tf 560 a2+ ili Ta 770 a2
moja je biostar tf560 a2+. u biosu imas razne zezancije za klokovanje. ono V6, v8, v12(to je verujem za automatski klok( ako gresim, izvini, posto nesto nisam vican klokovanju)
e sad, ploca je kod mene mesaec dana, i imala je nekakve tikove kad se pali racunar-zakucavao ekran. verujem da je do bugovitog primerka. ne nosim je na reklamaciju, jer se to vise ne desava, iako sam stalno na oprezu:)) garancija je 3 godine, cena oko pedesetak evrica(mislim 55) ako sam ti imalo pomogao...
svaka pomoc je dobrodosla, a s obzirom da cu nju i da trazim, izmedju ostalih par, to je to. verujem su ta zezanja bila i do promene voltaze i/ili neceg od hw. svasta sam ja doziveo na mom asus a8n-e, a sve je bilo do drugih komponenti. doduse, u nekim stvarima se pokazao kao nefleksibilan. boze moj.....
:: moja je biostar tf560 a2+ :: u biosu imas razne zezancije za klokovanje. ono V6, v8, v12(to je verujem za automatski klok( ako gresim, izvini, posto nesto nisam vican klokovanju :: :: e sad, ploca je kod mene mesaec dana, i imala je nekakve tikove kad se pali racunar-zakucavao ekran. verujem da je do bugovitog primerka. ne nosim je na reklamaciju, jer se to vise ne desava, iako sam stalno na oprezu:) :: garancija je 3 godine, cena oko pedesetak evrica(mislim 55 :: ako sam ti imalo pomogao...
AMD64 X2 4000+ (2.1GHz) je na GA AMD 690G ploci sa integrisanim X1250 bez dizanja napona radio na 2.9GHz. Ne znam koliko stabilno. Kod druga 4000+ na Biostar TF560 A2+ radi bez dizanja napona na 2500 max. stabilno sto je dobar skor. Verujem da bi na TA770 A2+ (70) najjeftiniji 4000+ uz dizanje napona i parametrizovanje memorije radio stabilno na ~3GHz. Takodje je dobra i Asis M2N-E za nForce 570 chipsetom...to je ipak Asus (jedino u njega imam potpuno poverenje) a cena je slicna...
Na Biostar NF520-A2 stavio sam Athlon X2 4000+ (def. 2.1 GHz), kloknuo ga i terao stabilno za svaki dan na 2.7 GHz sa box kulerom, RC memorijom i sklj napajanjem. Isao je lako i na 2.8 GHz ali nisam forsirao. Sa kloknutim 7900 GS u Aquamark 3 postizao je oko 106 000 poena.
Danas me sve to mrzi i radim sa racunarom na default jer sam batalio igre, testove i sve sto nasilno uzima vreme.
Preporucio bih da uzmes Athlon 5000+ BE uz plocu Biostar TA 780G i polako stedis pare za dobru grafiku. Ploca ima integrisanu grafiku HD 3200 koja na default radi kao 1600 Pro DDR2. Ima i poseban slot PCI-E 16x, pa kasnije mozes da dodas grafiku po potrebi. U slucaju stavljanja posebne graficke, integrisana se automatski iskljucuje i imas vrhunsku plocu za gejmere ili overklok.
s obzim da imam 7900GS i da si sve ide na full, chast izuzecima koji su mi manje bitni, a klok mi je bitniji da bi bio miran na neko vreme, a imam i x-fi, taj biostar sve vise obecava. ostaje mi da vidim sta sutra bude u gradu na lageru i to je to. mozda padne i 5000+ BE, pa da dobijem full iz ploce, cpu-a, 7900GS, i x-fi.
ali BE se ne dobija s skulerom, koliko bi mi trebalo za njegov kuler?
:: Na Biostar NF520-A2 stavio sam Athlon X2 4000+ (def. 2.1 GHz), kloknuo ga i terao stabilno za svaki dan na 2.7 GHz sa box kulerom, RC memorijom i sklj napajanjem. Isao je lako i na 2.8 GHz ali nisam forsirao. Sa kloknutim 7900 GS u Aquamark 3 postizao je oko 106 000 poena :: :: Danas me sve to mrzi i radim sa racunarom na default jer sam batalio igre, testove i sve sto nasilno uzima vreme :: :: Preporucio bih da uzmes Athlon 5000+ BE uz plocu Biostar TA 780G i polako stedis pare za dobru grafiku. Ploca ima integrisanu grafiku HD 3200 koja na default radi kao 1600 Pro DDR2. Ima i poseban slot PCI-E 16x, pa kasnije mozes da dodas grafiku po potrebi. U slucaju stavljanja posebne graficke, integrisana se automatski iskljucuje i imas vrhunsku plocu za gejmere ili overklok :: ::
Cudni su ti pojmovi za: `Biostar TA 780G....i imas vrhunsku plocu za gejmere ili overklok`. Na ovoj platoformi bi vrhunska ploca bila Asus M3A-MVP Deluxe a nikako sasvim prosecni Biostar...to bi odprilike bilo slicno kao kada bi uporedio Biostar TP35 Deluxe sa Asus Rampage Formula...zemlja i nebo...
- A N G E L -
:: Na Biostar NF520-A2 stavio sam Athlon X2 4000+ (def. 2.1 GHz), kloknuo ga i terao stabilno za svaki dan na 2.7 GHz sa box kulerom, RC memorijom i sklj napajanjem. Isao je lako i na 2.8 GHz ali nisam forsirao. Sa kloknutim 7900 GS u Aquamark 3 postizao je oko 106 000 poena :: :: Danas me sve to mrzi i radim sa racunarom na default jer sam batalio igre, testove i sve sto nasilno uzima vreme :: :: Preporucio bih da uzmes Athlon 5000+ BE uz plocu Biostar TA 780G i polako stedis pare za dobru grafiku. Ploca ima integrisanu grafiku HD 3200 koja na default radi kao 1600 Pro DDR2. Ima i poseban slot PCI-E 16x, pa kasnije mozes da dodas grafiku po potrebi. U slucaju stavljanja posebne graficke, integrisana se automatski iskljucuje i imas vrhunsku plocu za gejmere ili overklok. :: ::
Biostar je u zadnje vreme napravio neke vrh ploce. to kazu na mnogim forumima, pa i na benchu. neki primerci kao TA770 2+, TA 780G, itd, stvarno su stvorene za BE i AMD uopste. ja licno mislim da je i asus am2n-e sli deluxe sjajna, pogotovu ako te ne zanima sli, a verzija bez sli ima neke problemcice. sve zavisi sta ko trazi
:: Cudni su ti pojmovi za: `Biostar TA 780G....i imas vrhunsku plocu za gejmere ili overklok`. Na ovoj platoformi bi vrhunska ploca bila Asus M3A-MVP Deluxe a nikako sasvim prosecni Biostar...to bi odprilike bilo slicno kao kada bi uporedio Biostar TP35 Deluxe sa Asus Rampage Formula...zemlja i nebo..
Ma, dobro, jeste Asus kvalitetniji, ali sam govorio o situaciji sa ogranicenim budzetom gde i usteda od 20 jevreja znaci nesto. Mislim da Biostar vredi ulozenih para, a ako covek hoce da doda jos 80-90 jevreja za plocu - onda Asus M3A-MVP Deluxe.
Pomenuti jeftiniji Asus, mislim da je u rangu sa pomenutim Biostar-om. Za razliku od ranijih integrusa, integrisana grafika ne znaci smanjene performanse sa dodatom karticom. Takodje, cipset 780G nosi odredjena poboljsanja u odnosu na ranije.
Npr. pomenuti Asus kao s.AM2 ploca ima nekoliko mana: Nema podrsku za HyperTransport 3.0, kao ni za Dual Dynamic Power Management (DDPM) technology. Ovo znaci npr. da CPU nece moci da komunicira sa cipsetom brze od 2MB/s (HT 2.0), a na plocama sa AM2+ brzina komunikacije ide do 10 MB/s (HT 3.0). To bi znacilo da Phenom ima smisla staviti samo na S.AM2+ ploce, iako bi radio i na starijim, ali sa smanjenim mogucnostima.
Mozda sam preterao sa izrazom `vrhunska`, ali evo, jel` moze `veoma solidna` ? :)
Znaci, ako sam te dobro razumeo, nema smisla stavljati Phenom na M2N-SLI Deluxe plocu?
:: :: Npr. pomenuti Asus kao s.AM2 ploca ima nekoliko mana: Nema podrsku za HyperTransport 3.0, kao ni za Dual Dynamic Power Management (DDPM) technology. Ovo znaci npr. da CPU nece moci da komunicira sa cipsetom brze od 2MB/s (HT 2.0), a na plocama sa AM2+ brzina komunikacije ide do 10 MB/s (HT 3.0). To bi znacilo da Phenom ima smisla staviti samo na S.AM2+ ploce, iako bi radio i na starijim, ali sa smanjenim mogucnostima :: :: Mozda sam preterao sa izrazom `vrhunska`, ali evo, jel` moze `veoma solidna` ? : :: :: ::
na m2n-sli-deluxe pre mozes da stavis fenom nego na 780G M2+. za asus ti treba damo bios od 1302 ili 14xx, koliko se secam. to cu vrv i da uzmem (ima i heatpipe), ali ona ipak kosta oko ~5800, a 780 GM2+ je ~4600/4800, ali cuo sam da ova ako vec nije zamenjena, nema dovoljjno ovih dodataka (moda mosfeta) za fenomcice.
life`s a bitch...end then you die.
:: Znaci, ako sam te dobro razumeo, nema smisla stavljati Phenom na M2N-SLI Deluxe plocu :: :: :: :: :: Npr. pomenuti Asus kao s.AM2 ploca ima nekoliko mana: Nema podrsku za HyperTransport 3.0, kao ni za Dual Dynamic Power Management (DDPM) technology. Ovo znaci npr. da CPU nece moci da komunicira sa cipsetom brze od 2MB/s (HT 2.0), a na plocama sa AM2+ brzina komunikacije ide do 10 MB/s (HT 3.0). To bi znacilo da Phenom ima smisla staviti samo na S.AM2+ ploce, iako bi radio i na starijim, ali sa smanjenim mogucnostima :: :: :: :: Mozda sam preterao sa izrazom `vrhunska`, ali evo, jel` moze `veoma solidna` ? : :: :: :: :: :: ::
Pa moze da se stavi Phenom na M2N-SLI Deluxe, ali BataCele rece da nece raditi na maximumu. A koliko vidim, ta ploca je u Imtelu 7600. Ako si nasao za ~5800, dobro proveri o cemu se radi.
:: na m2n-sli-deluxe pre mozes da stavis fenom nego na 780G M2+. za asus ti treba damo bios od 1302 ili 14xx, koliko se secam. to cu vrv i da uzmem (ima i heatpipe), ali ona ipak kosta oko ~5800, a 780 GM2+ je ~4600/4800, ali cuo sam da ova ako vec nije zamenjena, nema dovoljjno ovih dodataka (moda mosfeta) za fenomcice :: :: life`s a bitch...end then you die :: :: :: Znaci, ako sam te dobro razumeo, nema smisla stavljati Phenom na M2N-SLI Deluxe plocu :: :: :: :: :: :: :: :: Npr. pomenuti Asus kao s.AM2 ploca ima nekoliko mana: Nema podrsku za HyperTransport 3.0, kao ni za Dual Dynamic Power Management (DDPM) technology. Ovo znaci npr. da CPU nece moci da komunicira sa cipsetom brze od 2MB/s (HT 2.0), a na plocama sa AM2+ brzina komunikacije ide do 10 MB/s (HT 3.0). To bi znacilo da Phenom ima smisla staviti samo na S.AM2+ ploce, iako bi radio i na starijim, ali sa smanjenim mogucnostima :: :: :: :: :: :: Mozda sam preterao sa izrazom `vrhunska`, ali evo, jel` moze `veoma solidna` ? : :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.