occt 2 mi buguje na vise novih masina nesto nije bas dobro napisan, nekada zamrzne a nekada resetuje a nekada zabrljavi. Sta koristiti umesto hot cpu ili burn in test, s&m, orthos (ovi mi uvek rade) od tih programa sto uposljavaju sva jezgra i chipset? Ali da su pouzdani a ne kao occt da zeza
programa je pisala neka baba...ne sluzi nicemu jer su rutine lose, program za zaobici. O `senzorima` da ne pricam. Kralj svih testera je Hot CPU Tester (aktuelna verzija je 4.4.1) ali se placa. Necu pisati zasto ali onoliko koliko sam licno upucen jos od pre 10 godina to je pravo remek delo u smislu detekcije svih mogucih kvarova koji mogu zadesiti CPU+MB. Orthos i Prime95 su neku ruku smesni iako cela IT populacija samo njih pominje. Isto je za GoldMemory - znacajno je pouzdaniji od besplatnih MemTest86(+)
Prime95, Orthos i OCCT svi koriste iste iteracije za testiranje cpu-a i memorije, samo im je user interfejs malo drugaciji...znaci rade istu stvar...u sustini ni jedan od tih testova ti nije 100%siguran i ne garantuje ti da ce ti komp ako prodje te testove biti stabilan... bolje uzmi instaliraj Crysis,opici ga jedno dan-dva-tri, pa ako ne zabode nigde onda je stabilan ko stena i nema sanse nista da ga obori...spojis lepo i korisno :P
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.