Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Jel to AMD prso ili me oci varaju...Sta znaci ovaj tekst...?
STRANA 1 OD 1
MyDoom Jel to AMD prso ili me oci varaju...Sta znaci ovaj tekst...? 09.05.2008. 11:20 T9708

status: user
broj poruka: 553
`AMD mora da udvostruči udeo na tržištu`
Tekst sa naslovne strane PCBERZE.

Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stefanon >..> 09.05.2008. 11:53 #53812

broj poruka: 268
Iako nisam pristalica Amd-a mislim da bi njihova propast sigurno uticala na porast cena intel procesora, glmbh!

MyDoom Pa ako AMD... 09.05.2008. 11:55 #53813

broj poruka: 553
pukne ima da placamo Celeron D 300 evra a tek ploce...jeza me hvata...

Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru
Erestun Ma sta `nisam pristalica`... 09.05.2008. 12:04 #53815

broj poruka: 1797
AMD radi najnormalnije i to je dobar procesor (naravno zavisi od modela uvek,jelte), a da je Intel bolji to jeste, ali na kraju se sve svodi na neku vrstu izbora odnosno ukusa. AMD-u nista ne fali, i za neka nezahtevna resenja je odlican jer je i jeftiniji od Intel-a. Meni je na drugom racunaru EPoX 8KDA 3+ i AMD 64 3000+ ja sam uvek bio zadovoljan sa tim racunarom. Zavrsava pos`o. Takodje za lap top, meni je nelogicno dati 100 eura vise zato sto je core 2 duo, kad za manje pare moze turion x2 da se uzme sa boljom konfom. npr. Toshiba A210-19D...
Equinoxe Re: 09.05.2008. 14:02 #53821

broj poruka: 12057

Što se laptopa tiče, na tu cenu dosta utiče utiče karakteristika Intel-a da troši manje i ima više L2 keša.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Saske ... 09.05.2008. 15:24 #53826

broj poruka: 1117
kolicina L2 kesa ima bedan doprinos u performansama...najizrazeniji je u igrama, a toga na lapovima nema...

Overclocking is the way of life!!!

jumperjack AMD vs Intel 09.05.2008. 15:44 #53828

broj poruka: 497
Sigurno da ako AMD propadne cemo procesore placati koliko god to oni budu hteli ali smo tome i sami krivi kao korisnici...u forumima na svakih 50 predlozenih konfiguracija sa Intelom ide 1 za AMD koji i nije bas toliko losiji od Intela za svakodnevni rad a davno su prevazisli probleme sa crkavanjem zbog grejanja i koje cega a sada je normalno da kasne u razvoju za Intelom kada nemaju para za osnovno poslovanje kompanije a ne razvoj. Kada bi ga vise ljudi kupovalo sigurno je da bi vremenom bio vrlo konkurentan Intelu ali ovako....

rasha44 Re: AMD vs Intel 09.05.2008. 15:54 #53829

broj poruka: 1492
Nisu korisnici krivi, vec lose poslovanje. AMD je sam sebi pucao u nogu kad je kupio ATI, i tu uleteo u tesku bulu. Ljudi, tu su u igri ogromne pare i ako AMD ne izbunari finansijsku injekciju od nekog novog partnera, ima sanse da pukne.
Ja sam Intelovac, ali bi bilo jako lose da Intel postane hardverski Microsoft. To ce svi korisnici itekako osetiti na svojoj kozi.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Sigurno da ako AMD propadne cemo procesore placati koliko god to oni budu hteli ali smo tome i sami krivi kao korisnici...u forumima na svakih 50 predlozenih konfiguracija sa Intelom ide 1 za AMD koji i nije bas toliko losiji od Intela za svakodnevni rad a davno su prevazisli probleme sa crkavanjem zbog grejanja i koje cega a sada je normalno da kasne u razvoju za Intelom kada nemaju para za osnovno poslovanje kompanije a ne razvoj. Kada bi ga vise ljudi kupovalo sigurno je da bi vremenom bio vrlo konkurentan Intelu ali ovako...
::
gang1978 Ha ha i treba .... 09.05.2008. 15:55 #53831

broj poruka: 1661

....kad se uvek stekaju za L2 kes,trose struju kao kao aparat za varenje, a greju se ko Uljani Radijator !!!

A sto se tice Intela ....pa nicija nije gorela do zore

Taj je jeo sta je hteo i TRABANTA jedan deo
sSHarK AMD = Intel za `siRRomashne` 09.05.2008. 17:24 #53833

broj poruka: 990

- Intel nikad netje dozwoliti da AMD wRRisne er bi ga ondaK opalio konza o monopolu, blah, blah, blah, & swe to drzze isti ljudi... blah...

Not 4 Every1...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Re: Re: AMD vs Intel 09.05.2008. 17:45 #53834

broj poruka: 3741
Pre bih reko da je AMD pucao sebi u nogu sa Phenom-om jer je isti trebao da se pojavi pre Hrista. To je cpu koji kasni godinu i po dana ako ne i više.
Ati sasvim solidno šljaka i čini mi se da imaju zaradu od njih, al daleko od popunjavanja nastale budžetske rupe.
Neko je spomenuo, a i ja imam info da se priča o prodaji AMD/ATI koncerna nekom drugom.
a sta ti ja znam...

:: Nisu korisnici krivi, vec lose poslovanje. AMD je sam sebi pucao u nogu kad je kupio ATI, i tu uleteo u tesku bulu. Ljudi, tu su u igri ogromne pare i ako AMD ne izbunari finansijsku injekciju od nekog novog partnera, ima sanse da pukne
:: Ja sam Intelovac, ali bi bilo jako lose da Intel postane hardverski Microsoft. To ce svi korisnici itekako osetiti na svojoj kozi
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: :: Sigurno da ako AMD propadne cemo procesore placati koliko god to oni budu hteli ali smo tome i sami krivi kao korisnici...u forumima na svakih 50 predlozenih konfiguracija sa Intelom ide 1 za AMD koji i nije bas toliko losiji od Intela za svakodnevni rad a davno su prevazisli probleme sa crkavanjem zbog grejanja i koje cega a sada je normalno da kasne u razvoju za Intelom kada nemaju para za osnovno poslovanje kompanije a ne razvoj. Kada bi ga vise ljudi kupovalo sigurno je da bi vremenom bio vrlo konkurentan Intelu ali ovako...
:: ::
mkoja ... 09.05.2008. 22:29 #53863

broj poruka: 124
pa koliko sam ja obavesten, najveci problem amd-a je bio to sto dok su imali jedno vreme bolje procesore od ekvivalentnih intelovih verzija, intel je placao velikim kompanijama da koriste iskljucivo njihove procesore za svoje konfiguracije.
to je takozvana nelojalna konkurencija, i u pravo se povodom toga vodi sudski spor amd-a protiv intela.
e sad, ako amd ovaj spor dobije, pa odsteta i ostale gluposti, mislim da ce vrlo lako stati na svoje noge
Pisko Još jedan AMDINTEL speech 09.05.2008. 22:42 #53867

broj poruka: 6645
Osim razglabanja ko je bolji u procentima na benchmarku i Komandantu Marku (gde, istini za volju, i sa AMD-om jos uvek može da se sklopi nešto ok za date pare ali ne i najbolje na svetu, što VIA nikad nije mogla a da to nije toliko STRAŠNO lošije od intela...) meni je bitnije da se radi o jednoj od dve kompanije koja jedina donosila nešto novo i bolje u dizajnu i idejama, i, trudila se da dobije kupca ne ucenama i pritiscima već izlaskom u susret (samo se treba setiti kakvo je dranje, klanje i šipanje ovaca bilo planirano za kombinaciju ULTRA KRETENSKI PENTIUM 4 - prve serije - u kombinaciji sa ULTRA SKUPOM rambus memorijom....). Jedna velika, vodeća kompanija po prodaji i kapitalu, svu svoju energiju usmerava ne u to da čip bude bolji, već u propagandu o tom čipu, u nastojanje da kroz monopol i forsiranje ultraskupe tehnologije izmuzu što više keša.... i, tu ih je sačekao Thunderbird i ddr1 memorija.... A, šta da ih nije bilo?
Nažalost, ako vidimo u budućnosti. Mislite da su se u Intelu prodobrili? Promenili ćud onako, totalno?..... Ma, ni kožu nisu hteli da promene 3-4 godine dok ih AMD nije naterao.
Zato, jadna nam maajka edo, čak i ako AMD opstane, a to bude zarad isuviše štetnih ugovora i uslova koji će naštetiti njegovom R&R timu i politici. A, baš to se dešava. Provo su packe dobile investicije u razvoj. Katastrofa za sve nas. Pa, taman SOI bio shit, pravi višejezgarni procesori bili promašaj..., katastrofa.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Ognjeni .... 10.05.2008. 12:26 #53942

broj poruka: 4518
Apsolutno bi bila ista situacija i da je obrnuto stanje ..Da je AMD vodeci a da intel kaska sa njih...isto bi amd udarao po usima sa cenama a intel bi bio taj koji je tu `zarad kupaca`, sa novim svezim idejama kao sto sada pricate za amd....sve je to isti shit...it industriji ne treba napredak jedne ili druge strane nego ulazak ovih igraca, jos jedno ili dva velika imena koja bi parirala intelu i amd-u u istoj meri...i to se ne odnosi samo na trziste procesora, nego i na sve ostalo.....konkurencija, samo zdrava konkurencija.

Ajd uzdravlje :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs