Imao sam (ali mi je zbog loseg napajanja izgorela) ASUS A8V-deluxe ploca sa integrisanim PROMISE i VIA raid kontrolerima na njoj. Na njoj su bila 4 SATA hard diska: (2 na PROMISU raid 0 i 2 na VIA raid 0).
ZANIMA ME KAKO DA IZVUCEM PODATKE SA HARD DISKOVA ? DA LI BI SE PODACI POJAVILI NA DRUGOJ PLOCI KOJA IMA RAZLICITE KONTROLERE OD POMENUTIH?
Iz iskustva znam da bi se podaci pojavili na istoj ploci(koje vise nema u prodaji), ili nekoj koja ima iste kontrolere (PROMISE ili VIA).
Gde mogu da nadjem plocu koja ima bar neki od navedenih kontrolera? Gde mogu da kupim odvojeni PROMISE ili VIA raid PCI kontroler za sata hard diskove?
Zasto dva puta postavljas isto pitanje u tako kratkom roku, malo strpljenja, neko ce se vec javiti pa nemoj ocekivati da sad dobijes gomilu odgovora ipak je Raid pomalo luksuz i nemaju svi korisnici iskustva sa tako specificnim slucajem kao sto je tvoj, malo strpljenja.
Ja licno nikad ne bih koristio raid sem za miror, tj dva diska sa istim podacima, i to samo ako radim nesto sto donosi dobar prihod i ne smem se sa poslom i podacima zajebavati.
Bas iz navedenog razloga, tj kako da izvucem podatke sa diskova kad je pola fajla na jednom a pola na drugom hdd-u...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.