Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
gigabytno s...e
STRANA 1 OD 1
bocacu gigabytno s...e 07.05.2008. 21:14 T9684

status: user
broj poruka: 252
prosto receno....
prvo izbacivao iz wina cim pokrenem 3d aplikaciju igru itd. pa nadalje i da ne pricam sada brljavi izbrljavi ceo desktop neznase sta je sta.ama sve naopako

do sada asus 8800gts 512 radio exstra ocz 800 2gb i c2d 6400 na asusa 965

provereno a sada nikako na ep35 dsr3 gigabyte.. au al sam se zajebo....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 07.05.2008. 21:26 #53687

broj poruka: 1673
Vec je neko ovde na berzi imao slican problem sa neispravnom GA plocom na kojoj PCIe slot nije bio ispravan, mom prijatelju je crkla Asus 7900GS cim je stavljena na GA P35 plocu a pre toga je bila ispravna 100%, slucajnost ili ne GA ploce - daleko im lepa kuca, pa nije slucajno sto su pojedine ploce ekvivalentnih mogucnosti skoro duplo jeftinije od Asusovih. Posto je MB najvaznija komponenta jednog racunara treba ici na sigurno ili ako to nije moguce (zbog nedostatka para ili slicno) onda na sigurnu garanciju pa ako nesto nije u redu - reklamacija.

MACHINE @Vaskev 07.05.2008. 21:55 #53690

broj poruka: 5704
da li si ti malo bolje gledao stampu na Gigabyte plocama posle 2005??? Nevidjeno je losa. Sam `pertinex` deluje ocajno lomljivo, cesto se lista i puca a lemovi kao sa kineske pijace da je lemio neki coravi, sve me vise podsecaju na MSI.Brate mili GA vec 2 godine pravi djubrad. Za slicne pare koliko ona kosta trazi zamenu za Abit IP35 (nemoj E model jer je cena slicna), ASUS P5K Pro ili ako moras DFI LanParty DK P35-T2R(S)...to ti je do 100e. Prosto se iznerviram kada procitam kako se i na tudjim sajtovima (pa i renomiranim, da li oni malo robusnije testiraju ploce?!) hvali tako tesko djubre (newegg ni ne gledaj to nema veze sa realnoscu), ja sam video preko 20 skart ploca poslednje godine a cuo za jos 50. Zgrozim se kada sada pomislim na GA...sada su Biostar i GA isti. ASUS je bio i ostao kralj maticnih ploca i tu nema dileme (to ti je uvek axiom - fakat koji se ne dokazuje i koji se uzima zdravo za gotovo) sto se tice 3rd party brandera (neracunajuci `industrijalce` kao sto su Apple, Intel...). Naprosto i one DQ6 koje kostaju i 200e ne vrde ni 100 jer rade isto kao i DS4 - ocajno. pogledaj malo bolje: polovina ljudi na PCberzi koje su imale GA su imali neke sporadicne probleme koji nerviraju. Zar to nije dovoljna anti-reklama? Ja za 15 godina bavljenja Asusom sam imao manje problema nego sa svim ostalim brandovima zajedno (a bilo ih je sigurno >10). To je sasvim dovoljna kvalifikacija u korist ovog fenomenalnog giganta (cak i njihove skart serije od 50e rade bolje od Gigabyteove srednje klase od 100e). Pa ko voli nek izvoli.

- A N G E L -

baxter re 07.05.2008. 22:24 #53691

broj poruka: 730
Ja sam imao isto ds3r i sama je od sebe crkla.Gigabayt je nacisto propao sad sam uzeo DFI LanParti 590 i extra mnogo bolja od sugavog GA.

NastyB GA p35 07.05.2008. 22:28 #53692

broj poruka: 729
Jednom sam u životu kupio ploču koja nije Asus-ova i gadno se zeznuo. Takođe i moj burazer ima GA DS3 i ide kontroler mu je pokidao živce dok nije nabavio novu ploču (Asus na moje insistiranje) i svi HD-ovi i DVD-ovi odjednom proradiše kako treba, te i sveže instaliran sistem odjednom proradi munjevito.
Mislim, to je samo jedan od mnogih primera da se Gigabyte prilično iskvario.

@MACHINE : Šta ti bi? Od Gospodara vrana si postao Anđelak? Jel` te to devojčica napustila?

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

MaliAbner Znam samo jedno... 07.05.2008. 22:55 #53696

broj poruka: 7769
NIKAD U ZIVOTU NECU KUPITI ASUS, kad sam video kakav je skart serija sa ekstenzijom X rekog sebi ova .ovna nikad u moje kuciste.

Sta ti je moc navike naviklise na ASUS pa samo njega spominju.
Svojevremeno je mega hit bio ASUS 9550GE, i tu sam imao na poslu, a kuci neki nikad cuo ubogi Connect 3D 9550 koj je jeo pomenuti ASUS za uzinu i to bez nekog znacajnijeg OC.

Ranije sam imao takodje ubogi Soltek, sad imam Gigabyte i za sada nekih problema sa plocom, radi i to je to. Prosto sam video sta i koliko moze po letnjoj zegi i jesenas sve vratio na fabricko.

U lemove se ne razumem zato prihvatam tudje konstatacije da su djubre ali kod mene to djubre radi imam tri godine garancije pa me bas zabole, vecinu delova sam uzeo u jednoj firmi pa ako crkne reklamacija novi deo pa jos tri godine garancije.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

P.S. Ba me interesuje koliki je procenat skarta po robnim markama.

bocacu Re: Znam samo jedno... 07.05.2008. 23:00 #53697

:: NIKAD U ZIVOTU NECU KUPITI ASUS, kad sam video kakav je skart serija sa ekstenzijom X rekog sebi ova .ovna nikad u moje ku.
::
ma slazem se ja stobom radi ti i to je dobro a sta ja da kazem....ma vracam se ja na asus pricajte vi sta hocete
NastyB Re: Znam samo jedno... 07.05.2008. 23:09 #53699

broj poruka: 729
:: NIKAD U ZIVOTU NECU KUPITI ASUS, kad sam video kakav je skart serija sa ekstenzijom X rekog sebi ova .ovna nikad u moje kuciste

Hmmm, imao sam ASUS A7N8X ploču za Bartona i bila je veoma dobra. Posle se pojavila `revizija` A7N8X-X koja je bila teško đubre i crkavale su često (pojam nemam zašto). Na poslu imam Asus P4S-X za neki užas Celeron 2.0 i teški je krš. Dakle, oznaka X kod Asusa je, najverovatnije, oznaka za najjeftinije ploče, sumnjivog kvaliteta.
Asus iz srednje klase, a pogotovo onaj iz najviše klase, je pojam kvaliteta. Što se P35 ploča tiče, svaki Asus (izuzev P5K-C koji ima problema sa DDR2 memorijom bržom od 800) je mnogo bolji izbor od bilo kog Gigabyte-a, a jedino se `povratnički` Abit može nositi sa njima.
vladarko Sr@nje ili ne... 07.05.2008. 23:15 #53700

broj poruka: 4228
Mogu da kažem, iz sopstvenog iskustva, da sam sa Asus pločama imao najmanje problema, iako sam sa njima najviše i radio. Kad uporedim koliko problema imam sada (nakon godinu i više) sa MSI pločama, koje sam kupovao kada mi brzo treba ploča (ili Gigabyte), procentualno mi se Asus višestruko isplatio. I zbog manje maltretiranja, i zbog zadovoljnih kupaca. Sa MSI samo problemi. Valjda će početi da prave normalne ploče. Ove koje dobijem kao odgovor na reklamaciju mi izgledaju kvalitetnije.

Pozdrav!

Vlada
bocacu Re: Znam samo jedno... 07.05.2008. 23:22 #53701

:: NIKAD U ZIVOTU NECU KUPITI ASUS, kad sam video kakav je skart serija sa ekstenzijom X rekog sebi ova .ovna nikad u moje ku.
ma slazem se ja stobom radi ti i to je dobro a sta ja da kazem....ma vracam se ja na asus pricajte vi sta hocete
MACHINE Re: Re: Znam samo jedno... 08.05.2008. 00:14 #53706

Da, -X su bile lose ploce. Dok je A7N8X (bez jos jednog X) posle Abit NF7-S bila najbolja ploca za Barton, daleko pouzdanija od Epox 8RDA+ (jos gora od GA). Nadam se da smo se konacno slozili da je ASUS #1 :)

- A N G E L -

:: :: NIKAD U ZIVOTU NECU KUPITI ASUS, kad sam video kakav je skart serija sa ekstenzijom X rekog sebi ova .ovna nikad u moje kuciste
:: ::
:: Hmmm, imao sam ASUS A7N8X ploču za Bartona i bila je veoma dobra. Posle se pojavila `revizija` A7N8X-X koja je bila teško đubre i crkavale su često (pojam nemam zašto). Na poslu imam Asus P4S-X za neki užas Celeron 2.0 i teški je krš. Dakle, oznaka X kod Asusa je, najverovatnije, oznaka za najjeftinije ploče, sumnjivog kvaliteta
:: Asus iz srednje klase, a pogotovo onaj iz najviše klase, je pojam kvaliteta. Što se P35 ploča tiče, svaki Asus (izuzev P5K-C koji ima problema sa DDR2 memorijom bržom od 800) je mnogo bolji izbor od bilo kog Gigabyte-a, a jedino se `povratnički` Abit može nositi sa njima.
loce da sacekamo 08.05.2008. 00:41 #53710

broj poruka: 400

surovog86, i cujemo njegova iskustva sa Gigabyte plocama, pa da onda prelomimo koja je najbolja.
:))

Equinoxe Re: 08.05.2008. 01:25 #53714

broj poruka: 12057

Za sada nemam probleme sa P35-DS3P (v1.1) i nadam se da ih neću imati. Ploča radi stabilno sa 400 FSB i nemam nikakvu zamerku na staibnost i BIOS. Moji neki ortcaci imaju sve i svašta od Gigabyte-a, čak i one M55 integruše i nemaju probleme.
ASUS-ov BIOS je, po meni, najlošije organizovan. Nervira me na njihovim nekim pločama PCI slot pre prvog PCI-E. Imao sam K8N-E Deluxe i super me je služila, ali one X-X što vraćaju magistralu na 100, bucaju BIOS-i kod updatea, senzori divljaju, integrisane zvučne zuje....toga ASUS treba da se stidi. To ne treba da se prodaje. Razumem ja lošiju komponentu, ali ne razumem gomilu koje su falične.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

VMARC Meni samo nije jasno 08.05.2008. 03:22 #53721

broj poruka: 9420
Kako neko moze da okarakterise Gigabyte kao djubre.
Nije high End, ali nije nista bolji niti losiji od Asusa.
Meni nista Gigabajtovo od 945 chipseta pa nadalje nije pravilo vecih probelma. Nije ni Asus... Ma sve je to isto bre, samo je MSI sra.e :)))

Equinoxe Ali moram 08.05.2008. 04:37 #53724

broj poruka: 12057

Skoro sam postavio post u A8N SLI Premium, i stvarno je ploča crkla. Znači mrtvo, iz čista mira, po paljenju kompa je crkla, a radila je pre 15 min. Ortak zaboravio nešto, upalio komp i bum. Uvek ima slučaja crkavanja, kako koga zahvati, ali ni ja ne bi rekao ga je Gigabyte đubre, on se toliko prodaje da je to neverovatno, i normalno je procentualno više problema, od recimo DFI-a koji prodaje mnogo manje ploča.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

stefanon >..> 08.05.2008. 08:06 #53725

broj poruka: 268
Ja podrzavam Gigabyte imam njihovu P965 plocu godinu dana, racunar je klokovan 80% i grafa 20% i radi ok.

stcomp khm khm 08.05.2008. 11:00 #53732

broj poruka: 149
pre nego li povadite oči jedni drugima, pre oko godinu dana gigabzte i asus su usli u alijansu tj raymenili akcije tako da mu to sad dođe jedna firma čisto da se yna

MACHINE Da si ti ziv i zdrav 08.05.2008. 13:35 #53739

to je odavno propalo, jos na pocetku, jer je GA imao nesrazmerno veliki uticaj po ugovoru iako je 50% slabiji po broju pogona, kvalitetu, rasprostranjenosti na trzistu...to je Asusova najveca sramota slicna kada Tadija sa 25% da mandat Kostici koji ima 10% udela u birackom telu. Tuzno da tuznije ne moze biti :(

- A N G E L -

:: pre nego li povadite oči jedni drugima, pre oko godinu dana gigabzte i asus su usli u alijansu tj raymenili akcije tako da mu to sad dođe jedna firma čisto da se yn
sSHarK Wa.co: 08.05.2008. 14:29 #53743

broj poruka: 990

poshto sam im`o tog kompYUteRRa pRRe swe dece, mogu retji da:

1. Shitgabyite tek po neki radi OK
2. za raliku od Asus-a koi ume, do dushe weoma ret.co, d`useRRe motq
3. MSI platinum ed. only, al` poRRed Abit-a, staRRog_dobRRog, nema potRRebe za njim iii...

...DFI... - za njih i za BitDefender wazzi i100 shto i za Audi(moi ti naudi): Ko samo ednom pRRoba, wishe NE menja!

Not 4 Every1...
p.s.:`ko nema repa za DFI LT waRRiant mozze/neka uzNe Asus-a...`
p.p.s.:`reklama e chOOdo!`

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 08.05.2008. 14:47 #53745

broj poruka: 12794
Pa tako vam je kad svi kupujete jeftine gigabyte ploce ispod 100 evra ekvivalentne nekom Asusu od 150. Ja sam sebi rekao, nikad vise Gigabyte, nakon sto su mi 2 njihove graficke crkle. Sticajem okolnosti, nisam imao pare da uzmem asusovu maticnu koju sam zamisljao, pa sam uzeo u zamenu, Gigabyte P35-DS4. Iako stojim da je gigabyte shit kvalitet, ova maticna radi savrseno vec godinu dana bez ikakvih problema. Moj ortak je koristi isto vec godinu dana, takodje bez problema. Izgleda da je to jednostavno slucaj sa GB-om... Plati pa se klati...

MaliAbner Re: ... 08.05.2008. 15:23 #53750

broj poruka: 7769
Ma bre i meni radi savrseno, nego se oko nekih robnih marki stvara velika fama.
Kad sm pre nekog vremena (2003) boravio u latinskoj ameriki u to vreme tamo niko nije ni cuo za asus, verujem da je i sad situacija slicna a sto se grafike tice tamo je zakon bio ATI, dali sto oni nemaju para ili sto je jeftin nemam pojma (u to vreme nama je izvorni ATI bio previse skup).

Doduse ja na stvari gledam iz licnog ugla u bivsoj firmi je skoro sve bilo Gigabyte i radilo je kako valja bez greske i kvarova, za novi kucni racunar sam uzeo gigabyte plocu i graficku i nisam iskusio probleme, ali 2 od 2 valajna su ipak dobar skor.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Pa tako vam je kad svi kupujete jeftine gigabyte ploce ispod 100 evra ekvivalentne nekom Asusu od 150. Ja sam sebi rekao, nikad vise Gigabyte, nakon sto su mi 2 njihove graficke crkle. Sticajem okolnosti, nisam imao pare da uzmem asusovu maticnu koju sam zamisljao, pa sam uzeo u zamenu, Gigabyte P35-DS4. Iako stojim da je gigabyte shit kvalitet, ova maticna radi savrseno vec godinu dana bez ikakvih problema. Moj ortak je koristi isto vec godinu dana, takodje bez problema. Izgleda da je to jednostavno slucaj sa GB-om... Plati pa se klati..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs