Imao sam (ali mi je zbog loseg napajanja izgorela) ASUS A8V-deluxe ploca sa integrisanim PROMISE i VIA raid kontrolerima na njoj. Na njoj su bila 4 SATA hard diska: (2 na PROMISU raid 0 i 2 na VIA raid 0).
ZANIMA ME KAKO DA IZVUCEM PODATKE SA HARD DISKOVA ? DA LI BI SE PODACI POJAVILI NA DRUGOJ PLOCI KOJA IMA RAZLICITE KONTROLERE OD POMENUTIH?
Iz iskustva znam da bi se podaci pojavili na istoj ploci(koje vise nema u prodaji), ili nekoj koja ima iste kontrolere (PROMISE ili VIA).
Gde mogu da nadjem plocu koja ima bar neki od navedenih kontrolera? Gde mogu da kupim odvojeni PROMISE ili VIA raid PCI kontroler za sata hard diskove?
Probaj sa drugom plocom (ili drugim kontrolerima) a kao sistemski disk koristi neki koji nije u Raid rezimu, u principu Raid disk treba da bude vidljiv i dostupan bez obzira na tip kontrolera sve dok su diskovi postavljeni u isti rezim u kom su i kreirani. Ipak, konkretnu situaciju nisam isprobavao u praksi, probaj samo nemoj kreirati ponovo raid vec pokusaj da novom kontroleru podmetnes vec kreirani. Ako ovo ne upali, na oglasima berze ces sigurno naci stari Promise raid kontroler a za VIA bogami tesko.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.