Gledao sam po sajtovima i nema bas neki izbor. gde naci TrUE i po kojoj ceni? Pricao sam o ovome sa SkyFire-om ranije, ali jos uvek nisam resio taj problem. Navedite nekoliko modela (njihovu cenu i gde kupiti < to moze na mail da ne bi reklamirali) koji bi mogli da idu na Maximus Formulu sa Q6600. Pa da se bacim sa SkyF-om u overklok. Pozdrav.
:: Gledao sam po sajtovima i nema bas neki izbor. gde naci TrUE i po kojoj ceni :: Pricao sam o ovome sa SkyFire-om ranije, ali jos uvek nisam resio taj problem :: Navedite nekoliko modela (njihovu cenu i gde kupiti < to moze na mail da ne bi reklamirali) koji bi mogli da idu na Maximus Formulu sa Q6600. Pa da se bacim sa SkyF-om u overklok. Pozdrav
Sacekas jos malo,skupis jos 30 evrica i uzmes kao covek vodeno...Danas se ne isplati uzimati nikakav skupocen Vazdusni Cooler jer ne vrsi posao!Za 50 Eura neces naci nista specijalno a da kazes da mozes u potpunosti da se oslonis tj da ti daje prave performanse!Imas Thermalright Extreme a on je skuplji od 50 eur,Cooler Master GeminII,nista specijalno (Ja ga imam)...Kapiras...Mogu jos da ti nabrojim sta bi ti islo u obzir!P.S.Evo ti i test vazdusnih cooler-a pa pogledaj sam!
TT vodeno ne bi stavio ni zvucnu kartu da mi hladi ( kazem TT jer se zna sta je kod nas na trzistu ) Nije da su losi ! pazi ovde je ipak procesor koji trosi vise od Q6600, a i na 1.4v je pod opterecenjem, a 1.45v u idle sto je dosta ipak, Q6600 na 3.6GHz radi sa 1.35v ili nesto vise zavisi kako koj ( stabilno bar 2-3 sata prime-a ) Sa TRU mu ne bi ni prelazio 55c-60c (leti) u igrama/renderovanju sigurno. Kod mene sa Zalmanom je load 62c na najtoplijem jezgru pri 3.44v a TRU je osetno bolji ipak ! Ajde mozemo da dodamo mozda 1-2c vise zato sto sam ja lapovo proc. a sad cu i Zalmana boga mi jer sam naso zanimljivo nesto na netu.. Inace TRUE ima malo losiju bazu od obicnog TRU, te njega bi mogao i lapovati a Mare to nije uradio sa ovime sa testa, tako da nije to tako lose .. A i sta ce mu bolje
Al koje vodeno...taman na Antec-u imam pozadi 2 otvora za vodeno :) Znam za ove linkove, bachio si mi ih pre nekog vremena. Sto se tice onog zapucavanja sa grafom, ne desava se vise... vozdra!
Pa i mogao bi da nabavis TRUE, tj. moze da se `naruci` ali bi morao cekati do mesec dana.. Inace, mene je CM Hyper TX2 ( mislim da je TX ili mozda 212 ne znam tacno njihove kulere..) Uglavnom, mene je on poprilicno iznenadio, a kupio ga je Bax, stavio je 2 fana na njega ( pretpostavljam push-pull varijanta ) i kaze da su temp na 3.6GHz i oko 1.4v cak ~40c u idle sto je po meni i vise nego extra. Pa vidi na netu kako se on pokazao, a i moze Bax da ti kaze kako je on stavio i koje fanove i koje su mu temp, pa ti mozda bude odgovarala cak i ta varijanta ?
Nek se javi GOSN BAX! U sustini, necu da jasem masinu. Ja bih to podigao na 3.6 da radi stabilno i to je to. Gemini II mi se ne svidja kako se pokazao. Tt BigTyphoon 120, po northwood-ovom testu se pokazao ok...ali ipak true je true.
Nemoj biti tako siguran Uthermalright!Ja sam se recimo razocarao a i dolaze topli dani tako da svako vazdusno ima da ga duva pored vodenog!Jesli li probao TRU?
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: TT vodeno ne bi stavio ni zvucnu kartu da mi hladi ( kazem TT jer se zna sta je kod nas na trzistu :: Nije da su losi ! pazi ovde je ipak procesor koji trosi vise od Q6600, a i na 1.4v je pod opterecenjem, a 1.45v u idle sto je dosta ipak, Q6600 na 3.6GHz radi sa 1.35v ili nesto vise zavisi kako koj ( stabilno bar 2-3 sata prime-a :: Sa TRU mu ne bi ni prelazio 55c-60c (leti) u igrama/renderovanju sigurno :: Kod mene sa Zalmanom je load 62c na najtoplijem jezgru pri 3.44v a TRU je osetno bolji ipak :: Ajde mozemo da dodamo mozda 1-2c vise zato sto sam ja lapovo proc. a sad cu i Zalmana boga mi jer sam naso zanimljivo nesto na netu. :: Inace TRUE ima malo losiju bazu od obicnog TRU, te njega bi mogao i lapovati a Mare to nije uradio sa ovime sa testa, tako da nije to tako lose . :: A i sta ce mu bolje
Ljudi test je test ali morate uzeti u obzir kako se taj test odradjuje i pod kojim uslovima!Imao sam priliku da vidim kako taj Legendarni Thermalright radi i nikad ga sad nebi uzeo ni pod razno!Na procesoru C2 Duo drzi temp i preko 70c pa sta bi onda za Quad bilo!Price su jedno realnost je drugo a i sve zavisi i od samog primerka procesora!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Ja stvarno nemam nista protiv vodenog, samo mi reci koje. sto se tice ovog CM-a 212 ok mi se cini, samo ne znam kakav je u praxi. Bax da dodje pa da rekne. Isto k`o na true-u push-pull. samo sto ja znam da CM vise voli sminku nego funkcionalnost. Zato sam se i obratio tebi. oko 90jevreja za vodeno, Tt ili?
Evo ja cu da ti kazem kakav je CM i ako ga ja volim....Brate karina zesca!Zaobidji ga samo tako,radi on ali nista posebno,kao sto si rekao samo sminka!Inace hocu da kazem da je slicna prica i sa Thermalright...vise je izvikan nego sto se u praksi pokazao tako vestim..Inace moze on ali da stavis vent na 2000 RPM i preko pa nek se trese cela kuca! Thermaltake 745 ja cu ga uzeti i tebi preporucujem jer je vodeno zaista kvalitetno i nesto sto je trenuutno best kupovina za takve performanse...Imam Q9550 jer mislis da bi na taj CPU stavio neko govno?Naravno da cu samo promeniti vodeni blok i uzecu EK vodeni blok ali cu onda imati vrhunsko hladjenje i miran sam na duze staze!Nema sta da te buni,izbora nekog nemas,sve sam ti rekao!
Jeste GeminII ali se moj CPU u opste ne greje pa sa tim nemam problema!
:: Ja stvarno nemam nista protiv vodenog, samo mi reci koje. sto se tice ovog CM-a 212 ok mi se cini, samo ne znam kakav je u praxi. Bax da dodje pa da rekne. Isto k`o na true-u push-pull. samo sto ja znam da CM vise voli sminku nego funkcionalnost. Zato sam se i obratio tebi. oko 90jevreja za vodeno, Tt ili?
...ako hoce, ali ja moram da ti kazem da bezis od TTvodenih hladjenja jer su se pokazali kao izuzetno nepouzdani...crkavaju im pumpe spojevi cure ,tako da je ne mali broj ljudi morao da menja maticne ili cele masine nakon havarija sa serijama 7(730 i 745)...Tek je model 760 nesto popravio utisak...Idi na sajt Xbit lab-a ili na feedback forume newegga ili Alternate.de pa proveri sta ti pricam...`Ajd u zdravlje! ....................................................................................... proc Mos Technology 6510@0.985Mhz Mem 64Kb graphics Mos Technology VIC-II 16 colours! 8 hardware sprites! sound SID 1541 floppy drive 180Kb
:: ...ako hoce, ali ja moram da ti kazem da bezis od TTvodenih hladjenja jer su se pokazali kao izuzetno nepouzdani...crkavaju im pumpe spojevi cure ,tako da je ne mali broj ljudi morao da menja maticne ili cele masine nakon havarija sa serijama 7(730 i 745)...Tek je model 760 nesto popravio utisak...Idi na sajt Xbit lab-a ili na feedback forume newegga ili Alternate.de pa proveri sta ti pricam...`Ajd u zdravlje
Tako je ! Pumpe su redovno otkazivale, ljudi su kupovali LCS Armor-a i Kandalf-a sa 745-ticom. Mnogima su pumpe otkazale, takodje TT ima jako lose blokove, imas na XS-u jednu dosta popularnu sliku, gde se vidi block za CPU koji je pukao ( da pukao ) ima celu liniju preko sebe ( onaj providan deo, ma aj posle cu da nadjem sliku da vidite ) . TT je dobro izvikan tamo da se zaobilazi, a valjda i sam znas da jedino vodeno koje valja je kad ga sam sklapas i za njega das 200e. A on ako uzme 945, pa da 30e za EK block ili sta god, on je onda dao 100e ili vise...a pumpa ista..radijator ? I da, izgleda da su novi, tj. 760i i 780e nesto bolji modeli BigWater-a. Ali i dalje ne postoji prakticno ni jedno vodeno koje je dobro ko kad ga sam sklopis, jer ne pravi ista firma najbolje radijatore, pumpe, blockove idt idt..
TRUE nisam probao, ali gledam ovako. Kod mene u realnoj situaciji temp sa losijim kulerm pri 3.44v ( kod mene je ovo stabilno 2-3 sata Prime-a da se razumemo ) Mislim da je ambijent 22c-23c u idle 37-38c najtoplije jezgro. Kao sto rekoh 3 sata QuadPrime-a, 62c je bilo najtoplije jezgro, sve je otvoreno znaci ne u kucistu, isti ambijent. Onda kako ce TRUE da se pokaze ? bolje sigurno ! A ovde na testu, tu je procesor koji sam po sebi trosi vise vati od Q6600 ko sto je Northwood i rekao tamo u temi na bencu, znaci samim tim se i vise greje. A i voltaza je veca, i to je u biosu znaci..1.45v ? a ovde pricamo o 1.35v, ipak je to razlika. Ne mislim da ce se TRUE pokazati u realnom radu lose uopste !
Nisam uspeo da nadjes sa XS-a topic tj. slike gde ima da je pumpa otkazala ili procurela na spojevima, i famozni block koji je takodje pukao kao ovaj, razmisli pre nego sto se definitivno odlucis za 745i..
Pazi nema ja sta da se ljutim...I ja ne znam sve...A kad ne znam isto pitam nekog iskusnijeg od sebe..Naime imam podrsku za taj TT jer sam pricao sa Spacemasterom Markom i on momak kaze da je to dobar izbor...Inace nemoj meriti sad po ceni 745 TT se najbolje pokazao od svih vodenih sistema a mislim na performanse a bio je ako se ne varam i blizu 200 eur pre sad mozda i nisam u pravu jer ne znam tacno!Inace EK vodeni blok je 50 eur i to je ono sto bih ja licno menjao jer su mi rekli da je pumpa dobra i dovoljno jaka i za nadogradnju a ne samo za fabricki sistem!Ne znam koliko havarija i reklamacija je bilo za TT vodene sisteme ali od informacija koje sam dobio a smatram da su pouzdane i trebalo bi da ne gresim u izboru!Svaki home made izbor za vodeno iole kvalitetno ne moze da prodje ispod 200 eur zato je ovo best kupovina!Sto se tice Thermalright-a ja sam video i probao kako se ponasa a ti imas svoje logicno zakljucivanje i pretpostavke...Cooler jednostavno nije to za sta ga svi pretstavljaju!
@Erestun@ Ako bas hoces Zalmana povezacu te sa covekom od kog mozes odmah da ga kupis,mislim da ima na lageru...Javi ako si zainteresovan pa da ti dam broj!
:: :: ...ako hoce, ali ja moram da ti kazem da bezis od TTvodenih hladjenja jer su se pokazali kao izuzetno nepouzdani...crkavaju im pumpe spojevi cure ,tako da je ne mali broj ljudi morao da menja maticne ili cele masine nakon havarija sa serijama 7(730 i 745)...Tek je model 760 nesto popravio utisak...Idi na sajt Xbit lab-a ili na feedback forume newegga ili Alternate.de pa proveri sta ti pricam...`Ajd u zdravlje :: :: Tako je :: Pumpe su redovno otkazivale, ljudi su kupovali LCS Armor-a i Kandalf-a sa 745-ticom :: Mnogima su pumpe otkazale, takodje TT ima jako lose blokove, imas na XS-u jednu dosta popularnu sliku, gde se vidi block za CPU koji je pukao ( da pukao ) ima celu liniju preko sebe ( onaj providan deo, ma aj posle cu da nadjem sliku da vidite ) :: TT je dobro izvikan tamo da se zaobilazi, a valjda i sam znas da jedino vodeno koje valja je :: kad ga sam sklapas i za njega das 200e :: A on ako uzme 945, pa da 30e za EK block ili sta god, on je onda dao 100e ili vise...a pumpa ista..radijator :: I da, izgleda da su novi, tj. 760i i 780e nesto bolji modeli BigWater-a. :: Ali i dalje ne postoji prakticno ni jedno vodeno koje je dobro ko kad ga sam sklopis, jer ne pravi ista firma najbolje radijatore, pumpe, blockove idt idt. :: :: TRUE nisam probao, ali gledam ovako :: Kod mene u realnoj situaciji temp sa losijim kulerm pri 3.44v ( kod mene je ovo stabilno 2-3 sata Prime-a da se razumemo :: Mislim da je ambijent 22c-23 :: u idle 37-38c najtoplije jezgro :: Kao sto rekoh 3 sata QuadPrime-a, 62c je bilo najtoplije jezgro, sve je otvoreno znaci ne u kucistu, isti ambijent :: Onda kako ce TRUE da se pokaze ? bolje sigurno :: A ovde na testu, tu je procesor koji sam po sebi trosi vise vati od Q6600 ko sto je Northwood i rekao tamo u temi na bencu, znaci samim tim se i vise greje :: A i voltaza je veca, i to je u biosu znaci..1.45v ? a ovde pricamo o 1.35v, ipak je to razlika :: Ne mislim da ce se TRUE pokazati u realnom radu lose uopste :: :: *edit :: :: Evo vidi ovo. :: :: http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=28725 :: :: Nisam uspeo da nadjes sa XS-a topic tj. slike gde ima da je pumpa otkazala ili procurela na spojevima, i famozni block koji je takodje pukao kao ovaj, razmisli pre nego sto se definitivno odlucis za 745i..
Pa, i nije da on nije ono za sta ga predstavljaju ( mada jeste malo i navikan tu nema sumlje ) Ali ipak ovde je bio u pitanju procesor koji se dosta greje, i za takav procesor obicno i padne vodeno hladjenje a i logicno je jer ko ima para da ga priusti tom nije problem da da i 200e za neko dobro vodeno za njega, pa i karticu, MB.. Ne moze vazduh da ohladi bas svaki procesor na vecim voltazama, tako da i TRUE ima svoje limite.. Ne znam sta da ti kazem za BigWater, ono sto sam sve video nije nimalo za pohvalu, BigJoe ili Dominator mozda..nisam siguran ga ima ili je imao, i on je licno rekao da ga je krpio, pitaj njih ( ako vec nisi ? ) Ako bi zamenio block onda je to super, ali i dalje ostaje ta pumpa koja po glasinama nije uospte dobra ( po kvalitetu ) Ono sto je sigurno jeste da bi temp bile mnogo mnogo bolje, tu nema sta ipak je to vodeno. Samo ja se plasim za tu pumpu.. Ako se na kraju i odlucis za BW, javi kakav je u svakom slucaju, bar po pitanju temp
Ah da, inace, posto sam uzeo sad pre dva dana neke neonkice i fanove kod Djoleza video sam se sa njime i dobio je dosta stvari trenutno, mislim da ima trenutno Sonic Tower, ali ne i ostale kulere trenutno kod njega, ako si na njega mislio ili mozes da preporucis coveku. Inace, ima lepih stvari, pokazao mi neki Scythe laserski termometar ( totalno masi ali je brooka kako izgleda..)
Jesam mislio sam na Djola inace sam bas uzeo od njega Zalmanove Heatsink-ove za memoriju grafike...Trebao sam da se nadjem sa njim ali na zalost nisam mogao da dodjem u BG!Planiram i neke Noktua Ventove da uzmem,neonke sam vec uzeo davno itd...Jos me zeza rapodela kablova u Stackeru a da ne izgleda napadno i ruzno...Dugacki su mnogo kablovi od CM 1000 pa moram da stavljam vezice,evo vidi kad pisem poruku,sad sam malo dotezao kablove,sve sam ruke isekao gurajuci po kucistu!Inace bacicu slike kako izgleda...
:: Pa, i nije da on nije ono za sta ga predstavljaju ( mada jeste malo i navikan tu nema sumlje :: Ali ipak ovde je bio u pitanju procesor koji se dosta greje, i za takav procesor obicno i padne vodeno hladjenje a i logicno je jer ko ima para da ga priusti tom nije problem da da i 200e za neko dobro vodeno za njega, pa i karticu, MB. :: Ne moze vazduh da ohladi bas svaki procesor na vecim voltazama, tako da i TRUE ima svoje limite. :: Ne znam sta da ti kazem za BigWater, ono sto sam sve video nije nimalo za pohvalu, BigJoe ili Dominator mozda..nisam siguran ga ima ili je imao, i on je licno rekao da ga je krpio, pitaj njih ( ako vec nisi ? :: Ako bi zamenio block onda je to super, ali i dalje ostaje ta pumpa koja po glasinama nije uospte dobra ( po kvalitetu :: Ono sto je sigurno jeste da bi temp bile mnogo mnogo bolje, tu nema sta ipak je to vodeno :: Samo ja se plasim za tu pumpu. :: Ako se na kraju i odlucis za BW, javi kakav je u svakom slucaju, bar po pitanju temp :: :: Ah da, inace, posto sam uzeo sad pre dva dana neke neonkice i fanove kod Djoleza video sam se sa njime i dobio je dosta stvari trenutno, mislim da ima trenutno Sonic Tower, ali ne i ostale kulere trenutno kod njega, ako si na njega mislio ili mozes da preporucis coveku :: Inace, ima lepih stvari, pokazao mi neki Scythe laserski termometar ( totalno masi ali je brooka kako izgleda..)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.