Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
an8e
STRANA 1 OD 1
fetus an8e 05.05.2008. 18:14 T9647

status: user
broj poruka: 212

flesovao bios iz wina i ne podize se xp.u bios mogu da udjem znaci tu je.sta se to desava?
pozdrav
fetus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jumperjack Probaj... 05.05.2008. 18:53 #53415

broj poruka: 497
clear Cmos pa sva podesavanja ponovo...desava se....

fetus re 05.05.2008. 18:57 #53419

probao i nista.
fetus
jumperjack Pretpostavljam ... 05.05.2008. 19:01 #53421

da ti je u podesavanjima prvi boot uredjaj hdd, a ako jeste bilo bi lepo da napises sta ti izbac na ekranui prilikom startovanja kompa jer ovako mozemo samo da nagadjamo....

fetus re 05.05.2008. 19:12 #53423

r, cannot find bios.inf file. insert system disk,bla,bla,bla.znam da sam u problemu a formatiranje harda i instalacija xp-a mi se ne dopada kao ideja.
fetus
jumperjack JBG 05.05.2008. 19:25 #53424

sta da ti kazem, izgleda da ce ta ideja morati da ti se dopadne....

Dragg re 05.05.2008. 19:34 #53425

broj poruka: 2270
bios.inf? nikad čuo. Čini mi se da taj novi bios uopšte nije flešovan, več da je program za flashovanje ostavio da se to uradi po narednom dizanju sistema, a onda nije mogao da nađe potreban fajl. Možeš li da uđeš u safe mode?

fetus re3 05.05.2008. 19:42 #53428

ne, probao sam.
fetus
R2-D2 imas srece izgleda 05.05.2008. 19:52 #53429

broj poruka: 100

ponovo FLASH BIOSa, nesto nije kako treba sa BIOsom

Stripy S*enjao si bios 05.05.2008. 19:52 #53430

broj poruka: 4163
moraćeš da ga flešuješ ponovo sa starom verzijom ili na programator.

A zašto si flešovao bios?

fetus rex 05.05.2008. 20:19 #53432

xp je pored sp2 i novih drajvera za an8e trazio drajvere za my book koji je pnp i koji se na drugom pcu tako i ponasa.mislim da sam pogresio sto sam flesovao bios iz wina a ne iz dosa.nakacicu flopi pa cu probati da mu flesujem stari bios. u prvom postu sam rekao bios je tu znaci normalno ulazim u njega, sve se podesava kako treba a xp se ne podize.
fetus

Equinoxe Re: 05.05.2008. 21:20 #53443

broj poruka: 12057

Ja rekoh u nekom postu skoro da se toiz Windows-a NIKAD ne radi, ali NIKAD. Kako sam te razumeo, tebi ploča radi, ali ti ne vidi boot disk ? Koji ti je drive podeshen u BIOS-u kao first boot device ?

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Vaskev re 05.05.2008. 21:22 #53444

broj poruka: 1673
Cudan problem, najsigurniji nacin za flesovanje (po mom misljenju) je flesovanje iz dosa sa butabilnog flopija. Meni tvoj problem najvise lici na flesovanje koje se nije zavrsilo posle restarta, razlog moze biti to sto se arhiva nije korektno (ili uopste) raspakovala u root-u hdd-a, potrazi neki fajl sa ekstenzijom rom ili bin. Resenje ces najverovatnije naci na pratecem cd-u na kome imas recovery bios koji je i namenjen za takve situacije, kako to da odradis konsultuj pratecu knjizicu tvoje ploce. Mislim da reinstalacija Win-a nece resiti problem pa ako mozes probaj da na nekom drugom disku pokrenes instalaciju, cisto da budes siguran da ne radis posao zabadava. Bios nije skroz lose flesovan, da jeste ne bi imao mogucnost da udjes u bios setup, ali i to sto ulazis nije siguran znak da je sve kako treba.

fetus re,re 05.05.2008. 21:39 #53451

da ploca radi,redosled za butovanje je cd,hd. sutra cu probati fles biosa iz dosa a ako to ne uspe oporavak biosa. pc je flesovan iz wina zato sto nema flopi.
fetus
RacaBG Umesto flopi diska 06.05.2008. 00:53 #53469

broj poruka: 104
skini sa neta USB hewletpackard tool i iz njega formatiraj USB kao hdd (fat 32), chekiraj opciju copy dos sistem files, ili u biosu stavis first boot device usb-hdd ili usb-floppy ili post boot (od ploce do ploce f9, f12 ...).

Kopiraj na njega AWARD flash tool ili AMI (sta je vec) i taj bios *.bin *.rom, fleshuj bios sa erase boot block.

I kao sto ti rekose NEMOJ TO NIKAD RADITI IZ WINDOWSa, imao si srece sto ti se uopste upalio, mogao je biti blank screen, a onda na programator :( i to ako imas srece da nije SPI flash sa 8 nozica.
Neba Hmmm 06.05.2008. 04:03 #53476

broj poruka: 1197
... i onda neki likovi kažu da ti nije potreban FDD prilikom sastavljanja nove konfiguracije... Zanimljivo!
Vaskev Re 06.05.2008. 08:10 #53477

broj poruka: 1673
i onda neki likovi kažu da ti nije potreban FDD prilikom sastavljanja nove konfiguracije...

Pa kako se uzme, mozda za svakodnevne poslove i nije neophodan ali ako radis ovakve stvari moze korisno da posluzi, inace gore pomenuti HPMakeBootable je fenomenalan program jer i Kingston Data Traveler za koji sam proizvodjac tvrdi da ne moze da radi kao bootable device (zato imaju Elite seriju) ovaj programcic sasvim lepo napravi da bude startni disk (provereno, ja ga vec neko vreme koristim za pokretanje nekih starih dos programa koji nece da rade pod WinXP-om u dos prozoru a jako su mi vazni), inace probao sam da ih formatiram i napravim da bude sistemski disk na sto nacina i nikada nije uspelo dok nisam naisao na ovaj program koji je to uspeo, cak se moze na vecem disku instalirati i recimo Win98, WinXP ako nekome to treba. Jedina mana je brzina takvog diska i njegov vek trajanja pod sistemima koji koriste disk kao virtuelnu memoriju a fles ima relativno mali broj ciklusa upisa (mali u pogledu rada kao virtuelni disk).

fetus bios 06.05.2008. 10:34 #53480

oporavljen prvobitni bios, podignut xp i radi kao da nista nije bilo.prikacen my book, bios ga vidi a xp trazi drajvere.uflesovan naj noviji bios iz dosa podignut xp istestiran pc i gle cuda xp ne vidi my book.my book prebacen na drugi pc i naj normalnije radi.i sta sad?
fetus
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs