MB LGA775 iP35,Gigabyte GA-EP35-DS3 ili ita ta oznaka samo nije ep vec samo p koja je razlika.ili je je bolje nesto drugo za taj novac.potrebno za q9300
Gigabyte ploce sa oznakom EP su power saiving modeli...neke gluposti...ako uzimas, uzmi bez te oznake EP, znaci GA-P35...mada, ako imas kesa dodaj 1000din i uzmi Abit IP35-E...vrh ploca...
Abit, ali uzmi 5e skuplji IP35, to je u principu ista ploca ali ima bolje odradjeno hladjenje, stampa i komponente us gotovo identicne, samo je kod modela E prelpljena ta naplepnica preko, jedino je naponska filtraciona sekcija urajdena u 4 faze dok kod ostalih naprednih modela ide i do 8 faza, mada je to preterivanje. Ili uzmi Asus P5K Pro ili DFI LanPary Dk P35, to je ~100e, nekih 20e vise od GA ali vredi. GA zaobidji...to je jeftino smece od 80e, nista vise...jes` da su najprodavanije, sarene, nakrcane silnim reklamama i nepotrebnim dodacima i na papairu nude kao da kostaju 150e (DS3) ali imaju nenormalan broj reklamacija koji se priblizio famoznom epoxu - u svakom slucaju za izbegavanje.
Kao sto je vec gore receno `E` je neka Green verzija te ploce...Obzirom da su danasnje ploce veliki potrosaci GA je resio da smanji potrosnju ploce i samim tim ostaje vise struje za CPU i GPU...Sto ustvari znaci da ce ti duze trajati napajanje i imaces bolji OC potencijal...Proguglaj videces da su EP verzije pokupile silne nagrade. Sto se tice ostalih GA ploca: DS3,DS3L,DS3P,DS3R...slobodno uzmi SIGURNO neces pogresiti...Ima ih puno ljudi sa foruma pa neka ti prenesu i oni utiske iz prve ruke...Ja cu ti reci utiske moje GA P965-DS3 i odlicni su...Ovo je inace i najprodavanija ploca 2007. godine. U krajnjem slucaju guglaj malo i videces o cemu ti pricam. A tu vec izlizanu pricu:` GA je djubre,a Asus je visok,plav i lep...` mozes da okacis macku o rep,jer to vec neko vreme ne pije vodu...
:: Kao sto je vec gore receno `E` je neka Green verzija te ploce...Obzirom da su danasnje ploce veliki potrosaci GA je resio da smanji potrosnju ploce i samim tim ostaje vise struje za CPU i GPU...Sto ustvari znaci da ce ti duze trajati napajanje i imaces bolji OC potencijal...Proguglaj videces da su EP verzije pokupile silne nagrade :: Sto se tice ostalih GA ploca: DS3,DS3L,DS3P,DS3R...slobodno uzmi SIGURNO neces pogresiti...Ima ih puno ljudi sa foruma pa neka ti prenesu i oni utiske iz prve ruke...Ja cu ti reci utiske moje GA P965-DS3 i odlicni su...Ovo je inace i najprodavanija ploca 2007. godine :: U krajnjem slucaju guglaj malo i videces o cemu ti pricam :: A tu vec izlizanu pricu:` GA je djubre,a Asus je visok,plav i lep...` mozes da okacis macku o rep,jer to vec neko vreme ne pije vodu.. :: :: GA-P35-DS3L je na newegg-u proglasena za `best beng for the buck` i `Winner of Customer Choice Award` :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E1681312805 :: :: GA-EP35C-DS3R(maksimalnih 5 zvezdica od strane korisnika) :: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E1681312808 :: :: :: Toliko o tome :: :: :: DaSickSyste :: :: MA REKAO BIH I JA TO NEGDE AM I JA TO PROCITAO,MISLIM DA JE I BIOS SVEZIJI PODRZAVA FSB 1600 ALI MI JE BILA POTREBNA POTVRDA DA JE TO TAKO
HVALA DaSickSystem NARUCENA GA-EP35-DS3 PA STA BUDE
:: :: MA REKAO BIH I JA TO NEGDE AM I JA TO PROCITAO,MISLIM DA JE I BIOS SVEZIJI PODRZAVA FSB 1600 ALI MI JE BILA POTREBNA POTVRDA DA JE TO TAKO Oznaku `E` ispred oznake cipseta imaju ploce koje imaju Gigabyte Dynamic Energy Saver(DES) i kao sto rekoh to im omugucava manju potrosnju i veci OC potencijal(kako procesora tako i same magistrale na ploci)...I kao sto si ti rekao GA EP35 ploce sa svezim BIOSom podrzavaju 1600MHz ali overklokom...Ovo naravno mogu i klasicne P35 ploce,ali Gigabyte tvrdi da `E` ploce mogu savim normalno da rade na magistrali 1600MHz i bez ikakvog opterecenja ili pregrevanja ploce...Tako da ti ne treba nikakvo dodatno hladjenje.
:: HVALA DaSickSystem NARUCENA GA-EP35-DS3 PA STA BUD Molim i drugi put. Pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.