Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Biostar GF7050-M2, jel ovo za reklamaciju?
STRANA 1 OD 1
Dragg Biostar GF7050-M2, jel ovo za reklamaciju? 28.04.2008. 11:16 T9533

status: user
broj poruka: 2270
Ne radi automatska regulacija cpu ventilatora kad se uključi comp (vrti se na max) već mora još reset da bi proradilo. Ovo je treći BIOS koji stavljam, probano je na stock cooleru (4 pin) i na HyperTx (3pin) i uvek isto. Zanima me jel će mi priznati ovo na reklamaciju ili da trpim? Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Jeste 28.04.2008. 11:31 #52692

broj poruka: 4163
Ako se ne uključuje na prvo startovanje ploče definitivno nešto nije u redu.

Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju

Equinoxe Re: 28.04.2008. 12:31 #52697

broj poruka: 12057

Ako je opcija uključena u BIOS-u, a ne radi kako treba, pravac radnja !
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

Equinoxe Re: 28.04.2008. 12:32 #52699

I zaboravih, nadam se da si ventilator CPU kulera ubo u ploči gde piše CPU cooler ?

Dragg Hvala 28.04.2008. 12:53 #52702

plašio sam se da je ne zadrže mesec dana a onda kažu da nije za garanciju. @bax : naravno u CPU. Opcija zapravo radi odlično ali tek posle reseta.
Perenyi Re: 28.04.2008. 17:09 #52718

broj poruka: 15

Pa ta ploča je jeftino đubre,šta si očekivao za te pare.. Kupi neku TF ploču da te bog vidi.
Dragg re 28.04.2008. 18:52 #52723

očekivao sam da bude ispravna. Razni bagovi ovog tipa pogađaju i najskuplje ASUS i gigabyte modele i nisu posledica jeftine izrade već propusta u projektovanju. Ploča je inače odličan overkoloker, vrlo stabilna i kompatibilna sa svim i svačim. Za ilustaciju: mrzelo me da instaliram nov XP pa sam mu podmetnuo stari sa NForce2 i dodao nove drivere. Sve se odlično prekonfigurisalo i win radi bez greške.

Perenyi Re: 28.04.2008. 19:59 #52728

broj poruka: 15

Zanima me,čisto informativno,koliko ta integraja isteruje u 3Dmark-u 03 ili 05?
Vaskev re 28.04.2008. 20:06 #52729

broj poruka: 1673
Razni bagovi ovog tipa pogađaju i najskuplje ASUS i gigabyte modele...

Ja nemam takvih iskustava sa Asusom ali verovatno da ih je bilo sa nekim jeftinijim plocama, sa najskupljim mislim da to nije slucaj ili je slucaj samo u ranim verzijama biosa. Sa Ga plocama nisam mnogo radio a sa onim sto sam imao prilike da probam uvek je bilo nekih problema i tada sam sebi rekao GA nikad, drugo je sto ovde ima ljudi koji GA hvale u nebesa i pored poznatih bagova na nekim njihovim plocama, da li oni jednostavno pristaju na to?

Ako ti nesto ne radi kako treba to jeste razlog za reklamaciju ali ako sve iste ploce imaju takvu manu onda je pitanje hoce li ti priznati reklamaciju ili ima li koristi od reklamacije ako je jedino resenje zamena sa nekim drugim modelom a recimo tebi ta varijanta ne odgovara.

Dragg re 28.04.2008. 20:57 #52737

@Perenyi
05 nisam terao, ako uopšte može. 03 - neka beda, oko 1700. U igrama 2 - 3 puta sporije od R9600 koji sam imao ranije. ALi kvalitet slike je odličan (DVI), ništa slabiji od radeona. Što li toliko pljuju po kvalitetu Nvidia slike ako su im čak integruše ovako dobre?
@Vaskev
Nedavno se neko žalio da mu neki brend memorije ne radi na Asusu. Mom ortaku se GA resetuje jednom dnevno bez obzira na opterećenje, sad mora da se bavi time a nema vremena.
Za biostar, slažem se da je u pitanju problem cele serije, verovatno je zamena u izgledu. Al` imam još 2.5 godina garancije, pa ću ga iskoristim kad mi comp ne bude toliko trebao

Equinoxe Re: 29.04.2008. 03:59 #52765

Reći ču samo jednu stvar: kad god budete štedeli na kritičnim komponentama imaćete probleme, pre ili posle, u ovome ili onome. Kad god sam hteo da uštedim na bilo kojoj komponenti, ujeo sam se za lakat.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs