P5E, inace zar nije P5K Premium ipak tu i tamo klasa ispod LP i P5E ? Mada i zavisi sta oces, Lan Party je najlepsi ako je izgled bitan, a obe ploce imaju i mane to je sigurno..
Ako oces noviji chipset onda uzmi P5E, ako ne, onda P5K Premium.. Obe ploce su odlicne i dozvoljavaju dobar klok.. Znaci glavna razlika je u chipsetu, a u sustini i nemas neke vidljive razlike izmedju performansi..pozz
Ja pricam o P5K Premium da je slabija klasa a tek sam sad i skontao kad je Dyca rekao da je ona P35 chipset. Te nju i treba odma eliminisati iz ovog cenovnog ranga i ovih ploca. Lan Party moze da gura visok FSB isto, samo tebi to i ne treba jer neces preko ~470 ni moci. P5E kazu..sad ne znam tacno ali kao ima problema sa nekim memorijama, ne znam tacnu pricu vidi na netu i drugim forumima ako neko ima tacna iskustva. Lan Party ima ocaj biose, svaki overvoltuje ovako je ploca dobra i stabilna, jedino sto bios masi sopstvena ocitavanja, ali je uglavnom onako kako se stavi. Te vidi sta ti vise odgovara pa odluci..
Ta prica sa memorijama je malo glupa, zato sto ima dosta ljudi koji su pricali da pojedini P5K modeli ne mogu da rade sa Geil memorijom, a na drugoj strani su hvalili te ploce kao odlicne jer su mogle da podrze dobar klok istih Geil memara.. Konkretno je bilo price oko P5Kc modelu, ako se ne varam..ali je ta prica toliko relativna da je prosto glupo verovati u nju.. E sada, sto se tice P5E, po mom misljenju je ok ploca, naravno, on uvek moze naici na model koj ce biti ili losiji od drugih ili da nece hteti da radi sa memorijom koju je odabrao ili da ce joj faliti ko zna koja milionita stvar..a to se moze deiti jednom u mislion godina.. Znaci posto to za memoriju nije provereno i zavisi od ploce do ploce, a kod DFI-ja se zna da ima ocaj Bios, moj predlog je Asus..pozz
P5KC ima problem sa memorijama koje radi na preko 1000MHz ili slicno tom broju koliko sam do sada video, a za ovu pricaju da zaisugrno najbolje rade Kingston memare, ali koliko vidim apsolutno niko se nije zalio koje je ima i ima neku drugu memoriju, te i meni sama prica deluje cudno.. Ja sam kako god i dao glas za P5E.
Ima i P5K problem sa memorijama preko 1000,ja imam jenu kuci tako da znam...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: P5KC ima problem sa memorijama koje radi na preko 1000MHz ili slicno tom broju koliko sam do sada video, a za ovu pricaju da zaisugrno najbolje rade Kingston memare, ali koliko vidim apsolutno niko se nije zalio koje je ima i ima neku drugu memoriju, te i meni sama prica deluje cudno. :: Ja sam kako god i dao glas za P5E :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.