Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Q6600
STRANA 1 OD 1
dgrujic Q6600 24.04.2008. 14:39 T9468

status: user
broj poruka: 78

Doslo vreme da se pazari ovo cudo(viste), pa me zanima, koliko mu je dobar stock cooler, i da li je bolje da zadrzim HyperTX koji mi trenutno hladi PentiumD 945, i to radi odlicno, ili da nabavim nesto trece?

Pozdrav...

P.S.
Btw, da li je bolje uzeti q6600 ili Phenom 9750/9850?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 24.04.2008. 14:54 #52310

broj poruka: 12057

Za default clock, dovoljan ti je box kuler čak i za B3 jezgro. Ako ćeš da ga pržiš, stavi Hyper TX, neće mu on škoditi i na default brzini.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

SkyFire Re: Q6600 24.04.2008. 15:03 #52311

broj poruka: 18472
Naravno da je bolji,po meni ne mogu ni da se porede...Trazi ove nove revizije sa novim stepingom!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

::
:: Doslo vreme da se pazari ovo cudo(viste), pa me zanima, koliko mu je dobar stock cooler, i da li je bolje da zadrzim HyperTX koji mi trenutno hladi PentiumD 945, i to radi odlicno, ili da nabavim nesto trece
:: Pozdrav..
:: P.S
:: Btw, da li je bolje uzeti q6600 ili Phenom 9750/9850?
Neba Riplaj 24.04.2008. 15:04 #52312

broj poruka: 1197
Bolje je uzeti Q6600, u odnosu na Phenom, jer ima više keš memorije i sigurno mnogo bolji OC potencijal. Gledaj da uzmeš Q6600 sa G0 stepingom. Što se kulera tiče, u svakom slučaju HyperTX, osim ako ne planiraš da teraš procesor na 4+ GHz (onda bi ti trebao neki moćniji, skuplji).
Equinoxe Kuku tebi 24.04.2008. 15:14 #52314

broj poruka: 12057

ako saznam da si uzeo Phenom-a.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

surovi86 Dobro razmisli!!! 24.04.2008. 18:17 #52328

broj poruka: 33
Sve zavisi zasta ti treba procesor u savakom slucaju bolji je od Phenom 9750/9850. Ako ne planiras da se bavis poslovima modelinga animacije i video obrade onda ti Q6xxx nije potreba. Za igranje igara i klasicne multi medialne potrebe dvx mp3 itd bolja ti je kupovina bilo koji C2D procesor a gledaj ako imas para da to bude neki iz serije E8xxx.

Nemoj da se tripujes da ce ti Q6600 nesto doneti ako se ne bavis ozbilnim poslovima, osim vece temperature celog sistema i losijeg memoriskog protoka nista vise neces dobiti, sto znaci da je C2D daleko bolja kupovina.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs