Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Molim Vas za savet , da li da menjam kuciste i napajanje
STRANA 1 OD 1
Bush Molim Vas za savet , da li da menjam kuciste i napajanje 22.04.2008. 11:13 T9415

status: user
broj poruka: 268

Prosle nedelje sam Vas pitao za savet u vezi kulera za procesor, hvala puno svima za savet !
Moj najveci problem sa racunarom je buka, osim sto cu promeniti kuler na procesoru ovih dana, poceo sam da razmisljam da je mozda problem tolike buke zbog loseg kucista, imam kuciste Neo i napajanje od 300w, plocu - Asus P5P800, procesor - Intel Celeron D 2800 MHz, dvd citac i dvd rezac, zvucna i tv kartica, modem i flopi. Znaci, sta Vi mislite, osim sto cu promeniti kuler na procesoru, da li trebam da promenim kuciste i napajanje da bih smanjio buku, i ako treba da menjam sta mi Vi savetujete u jeftinijoj ili skupljoj varijanti ?

Unapred hvala svima za odgovor !

Ilija
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
stoler napajanje menjaj.... 22.04.2008. 11:21 #51997

broj poruka: 324
Menjaj napajajnje obavezno. Kućište ti možda i ne strvara buku jer ne znam da li imaš kuler na njemu ali napajanje sigurno stvara! Uzmi neko do 50e i bićeš zadovoljan! Većina ovde će ti predložiti poznata i dobra napajanja i ako to uzmeš sigurno nećeš pogrešiti, čak šta više bićeš prezadovoljan ali evo ja iz iskustva predlažem ovo baš zbog toga što je jako tiho i sasvim dovoljno za tvoju konfiguraciju i nešto jače ako budeš menjao skoro!

trust pw 5550 520w pro psu low noise big fan

KaiserSoze U principu 22.04.2008. 11:32 #51998

broj poruka: 568
svašta može praviti buku unutar kućišta, od kulera, optike pa do hdd.
Napajanje svakako zameni, a što se tiče ostalih stvari, probaj ovako...
Napravi male podloške od gume, pa sve što šrafiš u kućište, hdd, optike, posebno kulere izoluj od direktnog kontakta sa kućištem.
Ukoliko imaš kulere koji prave buku na samom kućištu, očisti ih, podmaži, stavi podloške od gume i po potrebi moduj njihovo napajanje, odnosno sa 12v prebaci ih na 5v, oni će i dalje raditi, sporije, tiše a ipak će praviti protok vazduha dovoljan da služe svrsi i da dok ne skupiš kintu za neku noctua varijantu, hlade unutrašnjost kućišta.

Pozz
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashai Bitna je volja... 22.04.2008. 18:00 #52035

broj poruka: 417

Možeš da menjaš, a i ne moraš...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs