Naslov sve kaže interesuje me koji proc da kupim, a da pri tom isključivo služi za rendering u maji i igranje novih igrica. Ograničen sam sa 500e, kupio sam Rampage Formulu i AxeRam 1066MHz, grafika 9800GX2.
Daj mi molim te konktretan odgovor, zašto baš Q9550 pored ostalih Quad procesora, tj. evo išao bih i do nekih 600e max ali preko toga nikako? Svakako želim da ga overklokujem, a sutra kupujem i Thermaltake 745 vodeno hlađenje preko eurolinka da bi bio 100% siguran da neće da se greje.
Zato sto je 45nm, manje se greje od predhodnih 65nm procesora (Q6xxx serije i QX6xxx serije ) Q9300 - ~250e - 2.5GHz Q9450 - ~300e - 2.67GHz Q9550 - ~500e - 2.83GHz QX9650 - ~1000e - 3GHz .. ..
Cene manje-vise su te neke okvirno.
Od njih samo Q9550 i QX9650 imaju veci multiplier od ostala dva, 9550 ima 8.5 ( znaci lakse i vise se clockuje ) ali mu je za 24/7 tu negde 4GHz zid, slicno i za max OC. Mada, realno razlika izmedju Q9300 i Q9550 a ako su oba na 3.6GHz je tolika da je mozes naci na sednoj decimali, tj. bacanje para osim ako nisi entuzijast, sudeci po ovome sto si kupio, onda jesi te je za tebe Q9550.
:: Zato sto je 45nm, manje se greje od predhodnih 65nm procesora (Q6xxx serije i QX6xxx serije :: Q9300 - ~250e - 2.5GH :: Q9450 - ~300e - 2.67GH :: Q9550 - ~500e - 2.83GH :: QX9650 - ~1000e - 3GH :: . :: . :: :: Cene manje-vise su te neke okvirno :: :: Od njih samo Q9550 i QX9650 imaju veci multiplier od ostala dva, 9550 ima 8.5 ( znaci lakse i vise se clockuje ) ali mu je za 24/7 tu negde 4GHz zid, slicno i za max OC :: Mada, realno razlika izmedju Q9300 i Q9550 a ako su oba na 3.6GHz je tolika da je mozes naci na sednoj decimali, tj. bacanje para osim ako nisi entuzijast, sudeci po ovome sto si kupio, onda jesi te je za tebe Q9550 ::
Uff el ima neki test ovih procesora kod nas, tj. el ima neki dobar oc forum ?
:: Q9300 ima najveci multplier x7 i ima 6MB kesa :: On ce moci da izvuce 3.5GHz - 3.6GHz na nekoj boljoj ploci :: :: Q9450 ima 12MB kesa, i najveci multplier x :: On ce moci da izvuce isto tako 3.6GHz mozda malo vise za 24/7 :: :: Q9550 ima 12MB kesa, i x8.5 multplier on moze 4GHz da izvuce 24/7 :: :: To je to, ne treba ti nikakav test, ako clockujes prva dva nisu neki izbor zbog overclock mogucnosti :: :: A 9550 je bolji jer ce moci da izvuce vise clock-a i naravno je brzi onda :: + 9300 ima manje kesa od ova dva
Ne vidim logiku, mislim da malo preuveličavaš svari, posećujem brdo foruma, ali sad si mi malo konfuzan. Naime ako Q9450 postiže samo 3.6GHz i malo više, to malo više mi deluje 10-20MHz, a za to treba nešto kao 450MHz FSB-a, a ako Q9550 postiže se 4GHz mislim za taj klok treba preko 470MHz FSB-a. E sad ti meni reci što Q9450 ne može recimo preko 3750MHz? Druga stvar, esi probao neki od ovih procesora, ako nisi zašto si siguran da svaki Q9550 može 4GHz, evo sad sam bio i na xtremu nešto nisam video te 4GHz 24/7, baš zbog toga sam i pitao da li ima neki link ka tim testovima, a da nije forum. Dugo vremena sam proveo preko grane i ne znam kako se odvijaju stvari ovde stoga ako ima neki dobar naš oc forum bio bih ti zahvalan na informaciji. ::
Q9550 ima jedan clan, drzi ga na 4GHz za 24/7 max sto je izvukao je nesto preko 4.1GHz, PCBeast i kuka da ga ploca zadrzava
Q9300 - vidi HWBot, procackaj Guru3d, i XS forume.
Q9450 - dobio na dan-dva, 3.6GHz sam izvukao prolazi QuadPrime, prosledio dalje. To je znaci 450x8 Nisam uspeo da idem FSB vise od 465-470 ovo za 24/7 slicno kao kod Q6600. Inace isao je 480FSB za SPi i te stvari. Na X38-DQ6 i staroj 965P-DS4 ista situacija.
I da, od mog Q6600 je hladniji bio ~10c, tako je i sa ostalima..
Na to sam mislio, 470MHz daje klok Q9450 veći od 3750 MHz .) Druga stvar koji je to user koji tera Q9550 na 4GHZ nisam video to, mislim tražio sam ali nisam našao.
Ček rekao si PcBeast, a ovo je neki Skyfire, ali još uvek ne vidim da ima stabilno 4GHz koji markovi za šta to služi, evo tražio sam opet i nisam našao. Pazi zašto tupim, ako Q9450 ide 3750MHz, dati skoro 200e razlike za 4GHz je veliko ulaganje, ali ne žalim novac ako stvarno može da ide 4GHz, u mom radu svaki MHz je bitan.
Ono je ista slika kao i pre sa 4150MHz, ali gde je slika 4GHz stabilno? Ljudi nije zezanje, daj uozbiljite se! :( to što ti izguraš za te markove, okači mačku o rep, koliko to može staiblno, tj. el može 4GHz ili ne?
:: Inace ploca vise ne koci jer imam Rampage Formulu koja ide do 500 FSB ...Sad sa plocom izguram i 4.2 Ghz.. :: :: http://img139.imageshack.us/img139/6058/popravnivn9.pn :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: :: ::
Ima jedan debeljko moj dobar drugar inace veoma dobra momak koji je onako malo saljvdzija po prirodi ali definitivno jedan od najvecih poznavalaca hardware-a na ovim prostorima...Zasto ti to govorim...Zato sto je on radio svaki taj test sa ovim procesorima i ima svoj sajt tako da ti moze potvrditi svaku moju tvrdnju a inace je tako malo drzak kao ti u nacinu izrazavanja kada misli da je u pravu...Znaci ja ti nista vise ne moram govoriti...Odes lepo na ovaj link
pogledas test,izvuces poentu i zavrsis dilemu...Ako ko zna onda je to Marko Space Master koji ima svoj Overclokerski Team - Serbian Xtreme Team....Ako ti sad nisam dovoljno rekao onda ne znam kako da ti pomognem...P.S.Ja svakako hocu da prodam moj Q9550 pa ako te interesuje ti se javi...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Ono je ista slika kao i pre sa 4150MHz, ali gde je slika 4GHz stabilno? Ljudi nije zezanje, daj uozbiljite se! : :: to što ti izguraš za te markove, okači mačku o rep, koliko to može staiblno, tj. el može 4GHz ili ne :: :: :: :: Inace ploca vise ne koci jer imam Rampage Formulu koja ide do 500 FSB ...Sad sa plocom izguram i 4.2 Ghz.. :: :: :: :: http://img139.imageshack.us/img139/6058/popravnivn9.pn :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: ::
Izvini što misliš da sam drzak, ali što bi bio drzak ako tražim činjenice. Eto ti si se javio da ih izneseš, tj. da mi pomogneš, a opet počinješ nešto da muljaš. Evo tražio sam neke postove na ovom forumu i naletih na nekoliko mesta kako kažeš opet da imaš 4GHz, opet sad gledam onaj link i ne mogu da verujem pa ti si testirao ortosom procesor sa četiri jezgra, evo ti program ako nisi znao sa čim da testiraš taj CPU http://www.majorgeeks.com/Prime95_d4363.html
Druga svar, ako tvoj CPU ne može 4GHZ, da li si video neki koji može, i isto ima li neki test quadova-a našao sam dosta insotranih, ali nisam nešto zadovoljan sadržajem.
:: Ima jedan debeljko moj dobar drugar inace veoma dobra momak koji je onako malo saljvdzija po prirodi ali definitivno jedan od najvecih poznavalaca hardware-a na ovim prostorima...Zasto ti to govorim...Zato sto je on radio svaki taj test sa ovim procesorima i ima svoj sajt tako da ti moze potvrditi svaku moju tvrdnju a inace je tako malo drzak kao ti u nacinu izrazavanja kada misli da je u pravu...Znaci ja ti nista vise ne moram govoriti...Odes lepo na ovaj lin :: :: http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=78 :: :: pogledas test,izvuces poentu i zavrsis dilemu...Ako ko zna onda je to Marko Space Master koji ima svoj Overclokerski Team - Serbian Xtreme Team....Ako ti sad nisam dovoljno rekao onda ne znam kako da ti pomognem...P.S.Ja svakako hocu da prodam moj Q9550 pa ako te interesuje ti se javi.. :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: Ono je ista slika kao i pre sa 4150MHz, ali gde je slika 4GHz stabilno? Ljudi nije zezanje, daj uozbiljite se! : :: :: to što ti izguraš za te markove, okači mačku o rep, koliko to može staiblno, tj. el može 4GHz ili ne :: :: :: :: :: :: :: Inace ploca vise ne koci jer imam Rampage Formulu koja ide do 500 FSB ...Sad sa plocom izguram i 4.2 Ghz.. :: :: :: :: :: :: http://img139.imageshack.us/img139/6058/popravnivn9.pn :: :: :: :: :: :: :: :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
ALOOOO bre ajde oladi malo , dolazis ovde kao potpuni noob na forumu i trazis pomoc i jos kad je dobijes od ljudi koji se razumeju vezano za temu koju pitas ti si jos drzak i pravis se nesto, trazis neku dlaku u jajetu.Sta treba da ti se pokaze da bi ti poverovao, da ti neko licno donese mozda procesor, da ga otvori za tebe,stavi pastu i klokuje i tek onda ces biti happy ?Uostalom mozes da se pravis lud na nekom drugom mestu, ko bre jos kupuje procesor od 500e i prica kako mu je bitan svaki mhz , ma daj molim te zezaj nekog drugog.
A šta ti si neki pametni aaa. Koja dlaka u jajetu, čovek mi javi da ima neko na forumu Q9550 koji radi na 4GHz, a pomenuti gosn ima Dual core na 4GHz, ja znam šta sam video, a 4GHz još nisam, ništa hvala na pomoći našao sam QX9650 za 700e polovan. Postovaću makrove koje toliko volite, i max stabilan klok na vodi.
Za skaja - nije lepo lagati .)
:: ALOOOO bre ajde oladi malo , dolazis ovde kao potpuni noob na forumu i trazis pomoc i jos kad je dobijes od ljudi koji se razumeju vezano za temu koju pitas ti si jos drzak i pravis se nesto, trazis neku dlaku u jajetu.Sta treba da ti se pokaze da bi ti poverovao, da ti neko licno donese mozda procesor, da ga otvori za tebe,stavi pastu i klokuje i tek onda ces biti happy ?Uostalom mozes da se pravis lud na nekom drugom mestu, ko bre jos kupuje procesor od 500e i prica kako mu je bitan svaki mhz , ma daj molim te zezaj nekog drugog :: :: Ajd uzdravlje :) :: ::
Hvala , to mi cesto govore....Ma sta ce ti ta djunta, to ne moze ni stabilno da radi ni na 6 ghz, a to je sasvim malo za tvoje SPACE potrebe.......nas si nasao da zaje....sunce li ti tvoje marko ,...hocu reci zarko....
Ajd uzdravlje :)
:: A šta ti si neki pametni aaa. :: :: :: :: ALOOOO bre ajde oladi malo , dolazis ovde kao potpuni noob na forumu i trazis pomoc i jos kad je dobijes od ljudi koji se razumeju vezano za temu koju pitas ti si jos drzak i pravis se nesto, trazis neku dlaku u jajetu.Sta treba da ti se pokaze da bi ti poverovao, da ti neko licno donese mozda procesor, da ga otvori za tebe,stavi pastu i klokuje i tek onda ces biti happy ?Uostalom mozes da se pravis lud na nekom drugom mestu, ko bre jos kupuje procesor od 500e i prica kako mu je bitan svaki mhz , ma daj molim te zezaj nekog drugog :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: ::
Pa ja i ne lazem...Sad si jos i ne vaspitan...Ccccc...Kako mozes starijem kolegi tako nesto da kazes???Sumnjas u moje Bozanstvo ovde na pc berzi?Bog nikad ne laze!Quad jeste stabilan na 4.0 Ghz veravao ti meni ili ne...I to ne sa Quad Prime-om kako ga ti zoves vec se on zna po verziji koja je 25.3 i 25.6 koji podrzavaju Quad procesore...Inace ja sam neposredno posle tog testa gde si malocas gledao testirao sa tim `Quad` Prime-om i prosao mi je 4 sata sa Voltazom za CPU 1.48V.Inace nemam screenshoots jer mi je sve bilo na desktop-u tako da ako zelis mozes samo da mi verujes na rec!Inace uzecu ja nov QX 9770 pa cu baciti slike i sta imam od toga???
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: A šta ti si neki pametni aaa. Koja dlaka u jajetu, čovek mi javi da ima neko na forumu Q9550 koji radi na 4GHz, a pomenuti gosn ima Dual core na 4GHz, ja znam šta sam video, a 4GHz još nisam, ništa hvala na pomoći našao sam QX9650 za 700e polovan. Postovaću makrove koje toliko volite, i max stabilan klok na vodi :: :: Za skaja - nije lepo lagati . :: :: :: :: ALOOOO bre ajde oladi malo , dolazis ovde kao potpuni noob na forumu i trazis pomoc i jos kad je dobijes od ljudi koji se razumeju vezano za temu koju pitas ti si jos drzak i pravis se nesto, trazis neku dlaku u jajetu.Sta treba da ti se pokaze da bi ti poverovao, da ti neko licno donese mozda procesor, da ga otvori za tebe,stavi pastu i klokuje i tek onda ces biti happy ?Uostalom mozes da se pravis lud na nekom drugom mestu, ko bre jos kupuje procesor od 500e i prica kako mu je bitan svaki mhz , ma daj molim te zezaj nekog drugog :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.