Sta mislite da li je bolje - brze, uzeti dve memorije od po 2 GB ili 4 od po 1 GB radi se o memoriji Kingstone Hyper X DDR 2 1066 MHZ. I u tom slucaju na koji timing `1T Or 2T` bi najbolje - najbrze radila memorija! Ja mislim da je bolje uzeti dve od po 2GB i na 1T timing ostalo bi mi jos 2 slota slobodno da mogu da upgrade jos memorije.. hvala unapred!
Naravno da je bolje 2 x 2GB, 1T je brži pristup pod uslovom da taj model ima čipove koji mogu da rade stabilno pri tom podešavanju. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Dve memorije trose manje struje nego cetiri, dve vece uvek imaju labavije latencije bez obzira na proizvodjaca. Da li je 1T ili 2T je stvarno za diskusiju, nekad je to bilo jako bitno ali je to sad u domenu akademske diskusije 1-2% same brzine kao i razlika u brzini samog sistema kod 800 ili 1066mhz. Mozda je sam protok podataka kod same memorije veci ali je to u realnom radu 1-2%. S napomenom da sa memorijom koja fabricki moze da radi na 1066 mozes ocekivati veci OC kod intela jer mozes da se igras deliocima memorije koje kod 800MHz varijante ne mozes ni da sanjas sem ako tu upadnu zaista dobri primerci.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.