na MSI 865Neo2 v ploci ima procesor Intel Celeron d 320 2.4, pa bih hteo da ga zamenim i stavim neki Pentium 4. Sta predlazete koji procesor da stavim? Unapred HVALA
Nekog Northwood-a (ili Prescotta) na 3.2 ghz, koji je max podrzani procesor na tvojoj ploci ako nadjes negde ...mada ne znam sa koliko rasploazes ali mozda ti je bolje ako imas malo kesa, da prodas mb+cpu i kupis novo.
p.s. podrzava ona i extreme verziju p4 ali tek to neces naci a i da nadjes ne bi se apsolutno nikako isplatilo.
Ognjeni je upravu. I ako bi stavio najnaj cpu, ne bi primetio neku razliku. Preporuka : ako imas kes, kupi novu arhitekturu (s775 ili am2), minimalno dual core, pa ces osetiti razliku. pozz
ti je ostatak računara dobar tj ako imaš 1gb rama, ok grafiku onda ti se isplati da staviš neku punu četvorku, ali ako raspolažeš sa 256 rama, nekom ati9200 i sl. onda sve to prodaj i kupi nešto novije. Na tu ploču bi najlepše čučnuo neki P4 2,8-3,2Ghz FSB 800. Ima ih u oglasima za 30-50€. (izuzev kod čika Ljubiše Pančevca koji prodaje te procesore skuplje od novog kompjutera kao i PCI ati i fx kartice po cenama od pre 6-7 godina) Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
...e o tome i pricam...za 50e mozes uzeti E2160 ili 2180 i nema potrebe da poredim ta dva procesora.....(ddr ces zameniti za ddr2 bez gubitka skupi jos malo za maticnu ( mozes i neku sa integrsanom grafikom jaca je verovatno od sadasnje) i za male pare ces imati 10 x jaci komp....
Ajd uzdravlje :)
:: ti je ostatak računara dobar tj ako imaš 1gb rama, ok grafiku onda ti se isplati da staviš neku punu četvorku, ali ako raspolažeš sa 256 rama, nekom ati9200 i sl. onda sve to prodaj i kupi nešto novije. Na tu ploču bi najlepše čučnuo neki P4 2,8-3,2Ghz FSB 800. Ima ih u oglasima za 30-50€. (izuzev kod čika Ljubiše Pančevca koji prodaje te procesore skuplje od novog kompjutera kao i PCI ati i fx kartice po cenama od pre 6-7 godina :: Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policij :: ::
E2180(2160)...oko 50-ak e Gigabyte P35 ds3l 70-e 2 gb 800 mhz memare mozes uzeti za 40e( geil, kingston ...)
i ostaje ti 90e na graficku karticu...imas 2 solucije.....za te pare da uzmes polovan (u garanciji ) 7900 GTO (7950 GT) ili da dodas 20-30e i uzmes novu 3850..( 3850 je slabiji i sporiji i od 7950 gt i 0d 7900 gto )...
i imaces odlican komp za male pare,odlican procesor, plocu sa kojom ces extra kloknuti, dobru memoriju, graficku ....ne vredi ni spominjati sa kompon koji bi imao da si ulozio u matori procesor
:: Dajte neki predlog za nekih 250e (ploca, procesor,graficka i ako moze da se uglavi RAM) :: :: ::
u nizem cenovnom rangu nije mozda bolje kupiti neku AMD x2 kombinaciju ? Ako covek nece nesto extremno da klokuje, ima finih i jeftinih am2 x2 ddr2 integrrisanih komponenti .)
ako nece da klokuje ajde i nekako da prezalim prelazak na amd x2 ali ako ce klokovati ovaj E2xx izuva iz cipela...
:: u nizem cenovnom rangu nije mozda bolje kupiti neku AMD x2 kombinaciju ? Ako covek nece nesto extremno da klokuje, ima finih i jeftinih am2 x2 ddr2 integrrisanih komponenti .)
@Ognjeni Ta Intel Exxx serija se toliko overklokuje, da ja mislim da se Intel tu nešto zajebo. Oni su trebali da počnu od 3 GHz ustvari, a ne od 1.6 GHz. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Secas se kad su se tek pojavili ?Kad je top model bio E6700/800 ? A ti si klokovanjem mogao dobiti isti ili brzi model ? To je zlo a i jos uvek je ....na zapadu je intel odavno prestao da prodaje famozni E2160 jer je sam uvideo i obezvredio svoj top proizvode.
:: :: @Ognjen :: Ta Intel Exxx serija se toliko overklokuje, da ja mislim da se Intel tu nešto zajebo. :: Oni su trebali da počnu od 3 GHz ustvari, a ne od 1.6 GHz :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j...... :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.