Imam plocu GA P35 DS3R i evo sta se desava,preksinoc sam skinu kuler da ocistim ocistim ja kuler vratim kad nece da upali,samo malo zavrti kuler na procesoru i grafi,i odamh se ugasi....Sta da radim????pomagajte
Kad si skidao kuler sigurno si pomerio procesor iz lezista,izvadi procesor pa ga opet vrati ako i dalje se desavaju isti simptomi riknuo ti je procesor
-Pogledaj pazljivo da nisi slucajno iskrivio neki pin na socketu !
-Probaj da CPU cooler prikljucis na SysFan umesto na CPUFan,
-Probaj neko drugo napajanje
-Probaj drugi procesor
Najverovatnije si iskrivio pin na socketu. Inace, imam istu plocu (trecu po redu) i mogu pouzdano da kazem da je ova ploca najbagovitija od svih ploca koje sam imao (a imao sam ih dosta, cak i ceo kontigent MSI ploca od kojih sve i dan danas rade). Dok nisam kupio ovu plocu, nisam znao sta je muka sa plocom :) neko se mozda ne slozi samnom, mozda sam imao samo losu srecu, ali utisak koji sam stekao posle koriscenja ove ploce je totalno negativan (izuzev overclock sposobnosti, kada ploca radi normalno),
Otkaci sve osim grafe i memorije znaci hdd,modem.optiku i probaj da upalis jer ako ti procesor sigurno radi moze biti da ti je hdd sagoreo pa pravi problem ili napajanje
Evo dacu ti dva primera sa kojim sam se susreo
Na jednom kompu ali posle nestanka struje desavali su se isti simptomi sve sam zivo probao i dosao do hdd koji je bio sprzen
Na drugom drugar je sam menjao kuler na bartonu 2500+ koji su osetljivi i sjebao procesor tako da nije bilo tesko utvrditi kvar
Sumnjam da si pomrio CPU iz lešišta vađenjem kulera, jer ga ona kukica kosta dobro zaheftava za podnožje. Meni je čudno to što ti se ne vrti kuler ni na grafičkoj ?!?
Jel ubodeno dodatno napajanje u grafičku, ako joj treba, nisi nam rekao koji je model? Jel si sasvim siguran da je dobro legla u PCI-E slot, pričvršćena kako treba (zašrafljena).
Reci nam koje je napajanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
imam 4-5 ploca sa istim simptomima i nema im pomoci.Doduse sve su 478 socet,ali isto se ponasaju k`o ta tvoja.Posto je ploca novije generacije trebalo bi da je pod garancijom pa fino u kutiju pa u servis.Da je bilo sta drugo kuleri bi se vrteli i dalje,nebi se gasili.Dao Bog da gresim.Puno srece! P.S. mozda se javi i servispc,on ce ti dati tacnu dijagnozu!
Da ti se nije slucajno iskrivio neki pin ? Identican problem kao tvoj javi se kada je neki od pinova kriv na socketu. Ako sam dobro razumeo, vadio si i procesor, nisi samo cistio cooler a LGA je osetljiv u pm na bilo kakav oblik sile i nepaznje. Javi sta si uradio : )
jesi siguran da ti nije i ranije tako radilo? sklapao sam ortaku komp i tako se ponasao, svi smo se istripovali da ne radi,medjutim posle nekog vremena sam se ukljucio cpu fan. posle ugasili u biosu smart fan ili sta i pali se od starta.
kad izvadim napajanje za procesor iz ploce onda vrti sve normalno samo sto ne moze da upali bez struje!!MA J___M ti GA najbolji je MSI i ASUS...4 godine sam imao MSI 865PE Neo2 Platinum Edition i nikakvih problema nisam imao a sa ovim odmah..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.