::a sta je sa performansama u aplikacijama koje koriste samo dva ili jedno jezgro ?
u tom slucaju, 8200 je bolja kupovina, a sta mislis o 8500 varijanti...po meni je mnogo bolja kupovina, a i q6600 je bas bas zastareo, ne moze se porediti sa serijama 8xxx, bez obzira sto je q...sada ga vec prevazilaze
Ja cu ti predloziti Quad jer ce ti duze trajati, isto se lepo klokuje i stize do 3.6 da kazemo da je razumno terati ga, ako hoces vise kupi E8200,Tacno je da igre sad ne vide vise od dva jegra, ali menjace se i to..Vec sam slusao neke najave za sledecu generaciju... ...A od viska, glava ne bolji...Ako ne klokujes, a treba ti za igre, kupi E8200...
istu sam i ja imao dilemu stim sto sam razmisljao izmedju E8400 i Q-da ....uzmi lepo E8400, malcice je skuplji ali ima i veci mnozilac i mnogo je raspolozeniji za klok, vredi razlike izmedju E8200.
Ajd uzdravlje :)
:: hvala drugari ... najverovatnije cui i uzeti e8200, a sto se tice e8500 on je oko 80 evra skuplji ...
Jao covece oko cega ti razmisljas!Pa neidemo mi u proslost neko u buducnost...Sta ce ti majke ti taj Dual Core?Uzmi lepo Quad i pevaces od srece!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: Intel Core 2 Duo E8200,2.66GHz 6MB Box,FSB1333 ~ 12200 din :: :: il :: :: Intel Q6600 Core 2 Quad 2.4Ghz 8M cache ~ 15500 din :: :: sta mislite? Ostatak konfiguracije je isti ...
:: Jao covece oko cega ti razmisljas!Pa neidemo mi u proslost neko u buducnost...Sta ce ti majke ti taj Dual Core?Uzmi lepo Quad i pevaces od srece :: :: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! :: @PCBeast@ :: :: :: :: :: :: :: Intel Core 2 Duo E8200,2.66GHz 6MB Box,FSB1333 ~ 12200 din :: :: :: :: il :: :: :: :: Intel Q6600 Core 2 Quad 2.4Ghz 8M cache ~ 15500 din :: :: :: :: sta mislite? Ostatak konfiguracije je isti ...
U aplikacijama koje koroste samo 2 ili 1 jezgro, negde će 8200 biti brži zbog 266 MHz prednosti, a negde Q6600 zbog količine keš memorije. Bez obzira na to koje aplikacije koristiš, i ako tih ~3000 din nisu prepreka, svakako bih uzeo Quad iz prostog razlog što će on lakše progutati više stvari od jednom od E8200, i svakako ćeš dobiti na konforu u radu. Imao sam prilike da radim i sa dvo-jezgarnim i četvoro-jezrarnim procesorima i po pokretanju više aplikacija, E8xx ili E6xx nemaju šta da traže pored Quad modela. I overklokuju se podjednako dobro. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Ako pomaze, Imao sam pre par meseci E6600 na 3.6GHz za 24/7. Sad vec duze vreme Q6600 isto je na 3.6GHz 24/7. Photoshop CS2 i CS3 se brze otvaraju i to se primeti, u pitanju je sigurno 2sec mozda i do 3sec cak. Ovo je kad se prvi put pokrenu i sada meni otvara za cirka 7-8 sec, znaci prvi put. Ja tu osetim razliku, ovako u drugim stvarima ne, osim u obradi video materijala, konvertovanja muzike i tih stvari.
Jos ako Ja kazem da trebas da uzmes Quad ... zamrsicemo pricu do kraja ... :-) Ja sam probao svasta , E6850 , E8400 , ali Q6600 je Q6600 !!! Da sam znao ranije da je toliko dobar i klokatibilan , ne bi bacao pare na E.... seriju .
Moj Q6600 G0 poliran primerak @4150MHz Asus Rampage Formula .
( ne hvalim se nego hocu da kazem koliko je dobar Q6600 ! )
Al si bezobrazan...Pratis me u stopu...Hm..Sta li sad treba da uzmem???
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Jos ako Ja kazem da trebas da uzmes Quad ... zamrsicemo pricu do kraja ... :- :: Ja sam probao svasta , E6850 , E8400 , ali Q6600 je Q6600 !!! Da sam znao ranije da je toliko dobar i klokatibilan , ne bi bacao pare na E.... seriju :: :: Moj Q6600 G0 poliran primerak @4150MH :: Asus Rampage Formula :: :: ( ne hvalim se nego hocu da kazem koliko je dobar Q6600 ! :: :: :: POZ !
Ja bih tiipak predlozio da uzmes q6600. Jedino ce ti taj e8200 biti brzi u igrama od q6600 samo ako radi na 4ghz a q na 3.6, inace je q6600 stvarno extra procesor i uzmes na primer neku maximus formulu ili DFI i ima da pevas.
a sta je sa tim formulama? maximus, dfi, Asus Rampage ... Predpostavljam da zavisi od ploce, zar ne? Ja planiram da uznem GIGABYTE GA-P35-DS3 ...
:: :: :: :: Ja bih tiipak predlozio da uzmes q6600. Jedino ce ti taj e8200 biti brzi u igrama od q6600 samo ako radi na 4ghz a q na 3.6, inace je q6600 stvarno extra procesor i uzmes na primer neku maximus formulu ili DFI i ima da pevas.
Zavisi zbog chipset-a!Inace radice na svakoj dobro zbog multiplier-a koji je 9!Quadovi sa manjim multiplier-om kao sto su ovi 45nm sadasnji novi,za njih je potrebna dosta bolja ploca koja moze da izgura veci FSB!Q 6600 uglavnom radi O.K. i na solidnim plocama...
P.S.Znam da je offtopic ali ako je neko zainteresovan prodajem ja moj Quad Q9550!
:: a sta je sa tim formulama? maximus, dfi, Asus Rampage ... Predpostavljam da zavisi od ploce, zar ne? :: Ja planiram da uznem GIGABYTE GA-P35-DS3 .. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ja bih tiipak predlozio da uzmes q6600. Jedino ce ti taj e8200 biti brzi u igrama od q6600 samo ako radi na 4ghz a q na 3.6, inace je q6600 stvarno extra procesor i uzmes na primer neku maximus formulu ili DFI i ima da pevas.
Ma ako je kod mene Q6600 na staroj 965P DS4 ploci isao do 4.2GHz, a sa 4GHz prolazi 3dmark, nema sta da ga koci kod P35 cipseta. Jedina stvar je, Q6600 ima neko zlatno mesto na 3.6GHz, i to se dostize veoma lako, samo treba da se otvoris i za neki kuler tu, verovatno ce ovi CM Hyper-i TX, TX2 kako god idu da odrade posao a nesto preko 20e su valjda...
Pa tesko da ce Hyper TX da odrade posao na tom kloku...Treba tu bolje hladjnje...Q6600 se ipak dosta greje!
:: Ma ako je kod mene Q6600 na staroj 965P DS4 ploci isao do 4.2GHz, a sa 4GHz prolazi 3dmark, nema sta da ga koci kod P35 cipseta :: Jedina stvar je, Q6600 ima neko zlatno mesto na 3.6GHz, i to se dostize veoma lako, samo treba da se otvoris i za neki kuler tu, verovatno ce ovi CM Hyper-i TX, TX2 kako god idu da odrade posao a nesto preko 20e su valjda.. :: ::
Ako ima iole srece zapasce mu primerak koji moze stabilno sa 1.35-1.375v i tu verovatno nece da ide temp preko 70c u load-u onda je ok.. Verovatno je 60-65c max ovako pod nekim normalnim opterecenjem tipa igre, render idt..
Kupivinom Q6600 si osiguran za buducnost jer ce za par meseci manje vise sve igre i programi koristiti prednosti quad-a. Po meni su oba extra,ali nisi rekao za sta koristis racunar.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Dosta hvalospeva,Q6600 VS E8200 razlika je kao nebo i zemlja,naravno u korist Q6600!
:: Jos ako Ja kazem da trebas da uzmes Quad ... zamrsicemo pricu do kraja ... :- :: Ja sam probao svasta , E6850 , E8400 , ali Q6600 je Q6600 !!! Da sam znao ranije da je toliko dobar i klokatibilan , ne bi bacao pare na E.... seriju :: :: Moj Q6600 G0 poliran primerak @4150MH :: Asus Rampage Formula :: :: ( ne hvalim se nego hocu da kazem koliko je dobar Q6600 ! :: :: :: POZ !
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.