Otprilike sam odlucio sta cu da uzmem - Gigabyte P35 plocu, sa najmanje 3 PCI slota, i E2180. Odusevio sam se kad sam video da Gigabyte ima i ovu plocu sa 5 PCI-a, sto mi puno znaci. Medjutim, da li je tu nesto drugo zrtvovano? Ona cak ima jako puno SATA i USB portova. Koliko sam video po raznim sajtovima, i ova ploca bi trebalo da natera e2180 na 3 Ghz bez problema, sto bi zadovoljilo moje potrebe. Zasto je onda samo 67 eur? Nije valjda zbog jeftinijih elektrolita?
I jos nesto, vredi li dodati koji evro pa uzeti e2220 umesto e2180? Da li ce e2220 manje da se greje na 3 Ghz? E sad, mozda ja puno pitam...
Ploča nema SVE solid kondenzatore... Bolji izbor je GA-P35-DS3L, koja ima 3 PCI slota, sve solid kondenzatore, i košta oko 70€... Što se procesora tiče, nisam siguran... Znam samo da e2220 ima veći množilac (12, a e2180 ima 10).
Pa ako je za rad i mozes da iskoristis dodatne slotove kupi je...Ne verujem ni da je toliko losa za oc,samo niko jednostavno ne kupuje tu plocu,ako ti treba pouzdanost uz default podesavanja ili neces da preterujes sa OC onda je slobodno uzmi...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.