Ovako... Kupio sam Geil black dragon 2x1gb 800mhz 4-4-4-12... E sad ona radi na zadatim latencijama, i sve je to ok... Ali me interesuje da li bi ona trebala da radi na 1T il 2T? koliko ja znam svaka bolja memorija bi trebala da radi na 1T? Rucno sam je podesio da radi na 4-4-4-12 i stavio voltazu na 1.95V jer moja ploca ne podrzava vise i ako bi trebalo na 2.0V... e sad kad stavim na 1T nece ni da butuje, kad stavim 2T sve radi ok...? Jel to treba tako il nesto ne radi kako treba?... A ploca je M2N-E 570 ultra...
Aha.... Znaci geil black dragon nema taj luxus? bedak.. a ja se ponadao... Ok je.. sad sam je namestio da radi na 910mhz na 4-4-4-12 2T... extra radi... sad cu da je pustim na prime95 da vidimo jel stabilna...
Treba ti dobar RAM koji bi mogao da radi u T1 rezimu a takodje i ploca se racuna. Obicno je T1 bio popularan ranije kad su memare bile 2x512MB recimo Sad i nije, a i u realnom radu nema nekog benefita T1 je fora da CPU ima brzi odziv do memare, a ovo se primeti samo na testovima i to je prakticno zanemarivo ovako. I recimo sa 4GB nema sanse da izvuces T1 uopste. Ostavi na T2 zbog stabilnosti a i vidis i sam da T1 nece, tako da u redu je ovako.
I ja posedujem 2x1GB geil BD 800 Mhz ali od početka na mojoj ploči GA P35C-DS3R radi na latencama 5-5-5-18 umesto 4-4-4-12. Kako to da popravim u biosu i je li to riskantno pošto ne bi volela da mi padne sistem ili tako nešto.
Udjes u bios (del pritisnes kad se pali komp - verovatno znas ) Ides u advanced ili sta je vec. Stavis sama na 4 4 4 12 i VDIMM ili DDR2 voltage stavi +0.150 ili +0.175 kako god imas.
moj kingstone value 800 (2x1GB DCh) bez problema radi na 4-5-5 na 1T i to na 1.8V. Tačno je da je razlika zanemariva ali to se odnosi i na frekvencije i na latencije. Na jednom testu poredili su najskuplju DDR2 (crucial balistix 1066) i najjeftiniju (kingston 667 value) kao i neke modele između. U svim realnim testovima razlika skoro da nije ni bilo, u igrama možda 1-2% i to je to.
Najzad neko ko trezveno razmislja i uvidja marketing, ova je na ovoliko i tako to. E sad jedino je muka sto ozbiljan OC proceosra koji dosta utice na performanse sistema uopsteno recimo povecas klok procesora sa 2000MHz na 4000MHz ali si sitem ubrzao svega 50-tak % a ne STO % (nije to malo, posto se ne ubrzavaju sve komponenete i memorija u istom procentu), ali je za ostvarivanje takvog kloka neophodna memorija koja je u mogucnosti da izdrzi veci klok od standardnog.
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
:: moj kingstone value 800 (2x1GB DCh) bez problema radi na 4-5-5 na 1T i to na 1.8V. Tačno je da je razlika zanemariva ali to se odnosi i na frekvencije i na latencije. Na jednom testu poredili su najskuplju DDR2 (crucial balistix 1066) i najjeftiniju (kingston 667 value) kao i neke modele između. U svim realnim testovima razlika skoro da nije ni bilo, u igrama možda 1-2% i to je to.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.