Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pregrejavanje
STRANA 1 OD 1
iluminati pregrejavanje 10.04.2008. 16:43 T9223

status: user
broj poruka: 12

imam plocu asus m2n-e,amd 5000+,coolermaster hyper tx2,i chieftec napajanje malo starije od 360 w i u asus probe 2 programu pokazuje mi da mi se greje ploca.temperatura je oko 47-48 stepeni a procesor oko 50-52.u cemu je problem kako da ga resim.hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 10.04.2008. 17:03 #50631

broj poruka: 12057

Nije nemoguće da senzor greši. Vidi šta će Everest da ti kaže. Najbolje ti je da ti proveriš otvaranjem kućišta i pipanjem hladnjaka procesora.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

iluminati re 10.04.2008. 17:22 #50632

a sta je everest,nisam bas upucen.i kako da smanjim temperaturu
io62s .... 10.04.2008. 17:23 #50633

broj poruka: 371

Everes laze za 6-7 stepeni, minimum...u smislu da prijavljuje nizu temperaturu od stvarne... tako da uzmi i to u obzir...kada mi je everest pokazivao oko 48-49c za graficku, vd tool koji sam dobio uz nju je pokazivao 55c...sto je bilo logicnije, posto je bila i klokovana malo...
...mada i ta temperatura sto ti pokazuje za plocu, mi i ne deluje toliko katastrofalno, da bi se sada brinuo nesto preterano oko toga....

iluminati Re 10.04.2008. 17:52 #50637

Pazi komp sam kupio juce i sve je bilo ok,danas sam igrao ceo dan fudbal i tenis i posle toga pipnem kuciste i vidim da je toplo uklucim pcprobe i ukljuci mi alarm za temperaturu ploce pa sam se malo uspanicio.a sta bih inace mogao da uradim da smanjim temperaturu,da ubacim neki kuler da izduvava toplotu iz kucista ili sta vec.inace graficka mi je asus en8600gt top ako ti je potrebna i ta informacija.kolike su temperature do kojih mogu da ove dve stvari izdrza,,mislim na maticnu i procesor
Pisko S pare i bez pare 10.04.2008. 17:53 #50638

broj poruka: 6645
Besplatno privremeno, ali, cool `overclocker-hacker` rešenje je, da otvoriš stranicu kućišta... a, ono najhakerskije, da očistiš sve kulere i ulaze-izlaze iz kućišta, napajanja i ventilatora, od prašine. Kad već otvoriš stranicu kućišta, pipni prstom southbridge čip na matičnoj, jer se upravo njegova temperatura računa kao temperatura kućišta... više puta ponavljana metoda, na procesoru temperatura je zabrinjavajuća kad ti je neprijatno da držiš prst na telu kulera (za vreme rada ili neposredno po isključenju), a za southbridge i mnogo niža (recimo, veća od ocene mlako, krajnje neprecizno)... je problem za rešavanje.
Plaćeno rešenje je da dokupiš bar jedan ventilator od 80-90-120mm (zavisno šta ti ide na kućište, što veće to bolje) i montiraš ga pozadi kućišta, ispod napajanja, da IZBACUJE topao-vreo vazduh. Ujedno, u svakom slučaju poželjno rešenje, i jeftino.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Equinoxe Everest laže ?!?!?! 10.04.2008. 18:31 #50646

@io62s
To prvi put čujem. Svi programi mi isto očitavaju temperaturu: Sandra, Everest, Core Temp....sa svih senzora.

iluminati re 10.04.2008. 18:41 #50649

cip na maticnoj je bas vreo,ne znam sta da radim.sta uopste moze da bude uzrok tome.jel nesto mozda pogresno prikljuceno ili sta vec molim vas za pomoc.da nije mozda zbog napajanja.odgovorite sto pre da znam sta da radim

Ognjeni .... 10.04.2008. 19:09 #50654

broj poruka: 4518
mozda cip na maticnoj nema nikakav ni ventilator ni hladnjak pa se toliko greje, mada ako si kupio komp juce ja bih to detaljno proverio ako ne i odneo da vide ..uostalom....cepaj igrice ili pusti neki test par sati, ako se kompjuter ne zapucava, nemoj nista brinuti i uzivaj

Ajd uzdravlje :)

Equinoxe Re: 10.04.2008. 19:11 #50655

Ako je baš vreo da ne možeš da držiš prst 2 sekunde, onda je to preko 60-65 stepeni. Ispod toga je izdržljivo. Ako bi u svakom slučaju da ga ohladiš, ušfrafi neki ventilator u hladnjak, to će ga smiriti.

io62s Re: Everest laže ?!?!?! 10.04.2008. 19:26 #50656

broj poruka: 371
::
:: @io62
:: To prvi put čujem. Svi programi mi isto očitavaju temperaturu: Sandra, Everest, Core Temp....sa svih senzora

hm...ja imam potpuno drugacije iskustvo...kazem ti, minimum je razlika oko 7 stepeni izmedju onoga sto mi pokazuje everest i programa koji ide uz graficku....a zasto je to tako, to vec ne znam :)
pozz
Pisko A onda 10.04.2008. 20:29 #50659

broj poruka: 6645
Nisi rekao na početku da je nov računar, s tim prašina otpada. Također otpada da ne brineš, treba da brineš. Uzrok pregrevanja može biti... rusvaj u kućištu (kablovi blokiraju izlaz vazduha, vreo vazduh sa CPU-GPU bljuje se pravo na southbridge matične, a ova se opet, pasivno hladi sa nekim kilavcem. To, ako je SVE ispravno. Sređivanje kablova i ubacivanje ventilatora koji izbacuju topao a ubacuju spreda hladan vazduh, rešiće deo problema.
Ali, ako je nešto overklokovano (ne moraš ti, može i veseli prodavac, da bi ti prikazao jaču mašinu nego što imaš), ovo je normalna pojava jer investiranje u overclock bez hlađenja, je propast.
A, ako nije ispravno, onda negde `curi` struja.... šta nije ispravno? To se ne može pogoditi, nego mora da se ispita. Sama matična, grafička ili procesor. I, napajanje. Ako dotično ne uspeva da isporuči tražene napone, onda neminovno raste glad za strujom da to nadoknadi, to dovodi do pojačanog i kumulativnog zagrevanja svega. Ispitaj šta možeš, a najbolje, odnesi ga kod toga što ti je prodao. Ako ništa, hard disk će riknuti prebrzo u ovakvim temperaturnim uslovima, a uz to će raditi sa smanjenim performansama u odnosu na optimalnu temperaturu.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs