hocu da vratim stariju verziju biosa na asus maximus plocu,ali to je moguce samo iz DOS-a.Problem je sto je bios velicine 2 Mb,pa ne moze sa flopyja. Kako se flash disk priprema za ovu operaciju?
Imas vise mogucnosti za flash biosa iz dosa pomocu USB Flasha. Najlakse sto mozes da uradis je sledece: Ubaci flash u port, butuj sistem sa diskete (win98 formated) i flash bi trebao da se ponasa kao hdd (proveri u biosu emulaciju UBS uredjaja i podesi na hdd ako je moguce)tj. trebao bi da dobije slovnu oznaku C:. Posle toga odradi sta je potrebno. Ja tako flashujem biose poslednjih par meseci i nemam nikakvih problema sem kada ploca ne podrzava emulaciju hdd-a ili flopija sto sa ovom ne bi trebalo da bude slucaj. Nadam se da ce ovo pomoci
Da bi flashovao bios potreban je minimal boot tj. da ne budu ucitani nikakvi memory resident programi i zato je potrebno da disketu formatiras iz dosa a mozes isto uciniti iz XP-a. Desni klik na flopy drive, izabrati format i opciju `create an MS-DOS startup disk`.
ja mislio treba mi Win98 :)).To znam,to sam i uradio,ali opet nece da mi prihvati stari bios.Samo ovaj ili noviji(beta verzija) hoce da ucita ,sve ostale prijavljuje kao lose,stare ili neodgovarajuce.Ako ima jos neki nacin bio bi ti zahvalan na objasnjenju.
Treba se igrati sa switchevima koje dobijas kada ukucas npr. `afudos /?`. Ne znam napamet sta sve treba ukljuciti da bi flasher ignorisao verziju biosa i odradio posao. A i nemam vise vremena, moram ici. Sorry but jbg-a. Pozz
kad ukucam `afudos /` imam samo opcije` i ` za flash i` o ` za backup biosa.Neznam da ima jos neka opcija.Ipak hvala na pomoci.Jel` ima jos neko da pomogne?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647003. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.