imao sam problema sa usb portovima, odneo na servis, rekli da su usbovi crkli, pa su mi ubacili pci to usb karticu, 4+1 cini mi se. pitanje je: da li mogu da nekako osposobim portove na front panelu na kucistu posredstvom ove kartice? hvala
pa nisi nam bas rekao koja je pci kartica...moze ako na njoj postoji stek za usb kako sto imas na ploci...ako nema onda malo teze...moglo bi da se uradi ali bi to podrazumevalo malo seckanja zica i lemljenja...ne znam dal si spreman na tako nesto...
taj jedan port sto lici na usb je verovatno usb i to regularan :) elem, kupi produzni usb 2.0 kabal, bocni ga u karticu a drugi kraj izvuci na kuciste. ja sam moj fiksirao tako sto sam secnuo plastiku sa floppy panela. ako je port sa pinovima, mozda ces moci da ga zakacis za usb fp. inace ces seckati kablove.
:: taj jedan port sto lici na usb je verovatno usb i to regularan : :: elem, kupi produzni usb 2.0 kabal, bocni ga u karticu a drugi kraj izvuci na kuciste. ja sam moj fiksirao tako sto sam secnuo plastiku sa floppy panela :: ako je port sa pinovima, mozda ces moci da ga zakacis za usb fp :: inace ces seckati kablove :: jeste regularni, i ideja je dobra:) nego ima iza njega pinova, ali ne 9 (5+4), vec samo 5
ako ima 5 pinova, 4 koristi za usb (1 port - vcc, data+, data-, ground) a taj peti mu dodje `NC` sto ne znam tacno sta je ali znam da ces moci i bez njega. Machine ili neko poput njega bi nam to objasnio. Bocni na ta 4 pina svoj fp usb ali OBRATI PAZNJU na oznake pinova. Ja sam jednom spalio flash drive zbog nemarnosti. ako ne pise na stampi koji je koji, ili skini shemu sa neta ili probaj drugu opciju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.