Sastavih danas jeftin PC. Samo, ne radi. Hard se vrti i power dioda svetli, ali je ekran crn i nista se ne desava (ne cuju se uobicajeni zvuci podizanja). Pod pretpostavkom da su sve komponente ispravne, sta predlazete? Evo sta je u kanti: Ploca: ASUS A7S8X-MX (SiS 741GX cipset) CPU: AMD AthlonXP 1700+ (Palomino jezgro) Memorija: 256MB PQI DDR 400 (Da li je ovo moguci problem? Ploca ne podrzava DDR 400, zapravo, sa ovim CPUom je podrzan samo 266, ali sam mislio da ce to ploca automatski podesiti.) Graficka, zvucna, LAN, ... integrisani. FDD, Quantum Fireball 40GB, Teac 524W CD-RW. Jedini interesantni dzamper je onaj koji odredjuje brzinu FSBa (opcije su 100, 133 i 166MHz) koji sam namestio na 133MHz. Na ploci je dioda cije znacenje nije objasnjeno u manualu i koja svetli kad prikljucim kabl za napajanje. Jel` ovo u redu? Upomoc!!!
Pa, ako ploca, i sam kazes ne daje nikakve zvucne efekte, FSB si "namestio" kako treba, ja bih predpostavio da nesto nije uredu sa 1.CPU-om; 2.plocom; 3.grafikom A sto se tice zelene diode, ona mora da svetli, zato sto je njena namena da daje signalizaciju da je ploca pod naponom. -ShonE-
U principu, proveri sve kablove (strujne i ATA), proveri da li je memorija dobro legla, jos bolje prvo izduvaj mem. slot, resetuj BIOS i proveri jos jednom taj dzamper za FSB.
Izgleda da u morati da to ostavim majstorima. Sto se dodatnog prikljucka tice, nema ga na ploci (@Vladarko: jesi li siguran da treba da ga bude na ovoj ploci, ploca je mikro-ATX, nije imao sanse da mi promakne, garantovano ga nema na ovom mom primerku). Probao sam sve zivo, ukljucujuci i postavljanje ploce samo sa procesorom i jednim memorijskim modulom van kucista na sundjer da vidim da nema negde nekog kratkog spoja. Sutra ide kod jednog komsije koji je u tom poslu, a ako on ne pomogne, u ponedeljak ovima sto su mi prodali plocu i memoriju.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.