Imam plocu MSI K9N NEO-F nForce550.....i problem je sledeci. Posle pola godine rada sa ovom plocom u Visti poceo je da mi se pojavljuje plavi ekran gde vidim da je u pitanju TV kartica (ona je jedina bila u PCI slotu). Ali ispostavilo se da sta god da utaknem u bilo koji PCI slot, pojavljuje se ili plavi ekran ili jos cesce se ni ne pokazuje kao new device. Do softwera nije posto sam Windows reinstalirao, a i na XP-u se pojavljuje isto sranje. Bios sam resetovao par puta i opet nista. Sad vistina instalacija uopste vise i nece da se podigne (blokira pri podizanju instalacije). Da li neko zna u cemu je problem sa PCI-em (ili plocom) i da li to moze da se resi bez servisa??????? Hvala unapred Singer
malo je kasno da ti pricam da ti je ploca krsh krsheva... Njen najveci problem je pregrevanje south bridge-a (onaj cip u donjem desnom uglu, mislim da pise MSI na njemu). Elem, pokusaj nekako da ga ohladis, najbolje se to radi tako sto kupuis za 150 dinara kuler za grafiku koji se lepi i sa njega skines ventilator, te ga montiras na hladnjak ploce. U blizini ti jeb jedan FAN konektor, ako se ne varam odmah do, u donjem desnom uglu, na koji zakacis ventilator. Nemoj da te zbunjuje sto je konektor za VGA ventilator dosta manji. Samo ga ubudzi u na desni i srednji pin konektora na ploci i radice lepo. Ako pogresis, samo se nece okretati ventilator, ne mozes nista da pokvaris. Ako ti ovo ne stabilizuje rad, a sumnjam da hoce, nosi plocu na reklamaciju.
Da, za nju imas jos jedno problematicno setovanje. U BIOSu nadji PCI LATENCY TIMER i promeni vrednost (cini mi se da po defaultu stoji 96, spusti na 64). U svakom slucaju zezaj se tu sa promenama vrednosti.
Imao sam 5-6 tih ploca i sve sam ih zamenio... par su crkle zbog fanoznog pregrevanja SB, par od razlicitih kvarova, a kada sam video koliko je sati ostale sam povukao iz masina i ljudima zamenio za Asusove NF550... UZAS BLAGI od ploce! NAKAZA! FUJ!
South bridge se stvarno uzasno greje! To sam jos ranije primetio. PCI Latency timer mi stoji po default-u na 64. Nosicu je ipak na reklamaciju posto je pod garancijom. Ne bih da kupujem kuler posto to najverovatnije nece nista pomoci kao sto i ti kazes. Ako bude morala da se menja ploca koju mi preporucujes, a da nije slabija od ove? Singer
Nije: Imam plocu MSI K9N NEO-F nForce550.....i problem je sledeci.... već: Imam problem: plocu MSI K9N NEO-F nForce550.....koji se očituje u sledećem..... ... srećom, imam garanciju, pa ću u najboljem slučaju, dobiti OPET ISTU?
Da ti nije neki kondenzator naduo ili cak mozda izduvao a ti ga mozda ne vidis,kad ne radi pci ili ex pogledaj okolo kondenzatore,a moguce je da se ogvodi temperatura sa south bridza na ostale chipove
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.