Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Mboard
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Mboard 04.04.2008. 18:05 T9131

status: user
broj poruka: 3741
Pozdrav bagro. Evo uzimam komp za ofis. Znam sve i šta ću da uzmem sem ploče. Slabo se razumem u kvalitet istih.
Podnožje će biti AM2. Dakle koja ploča za AMD cpu? Budžet između 50 i 70jura. Podosta je za ofis varijantu, ali prošli put kada sam šteko pare na svemu na čemu sam mogao gadno sam se za*ebo.
Ex da, mora da ima intg grafulju jer nema potrebe da bacam pare na ne znam kakvu gafiku. Da podržava sata HDD, a može i sata dva. Ostalo da podržava sve što može, znate već.
Ako ima neka koja podržava i AM2+ može i to, pa da kasnije upgradujem sa jačim procesorom treba mi za word:P.
Neko je spominjao Biostar ploče.

a sta ti ja znam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
limunche mozda ja... 04.04.2008. 18:14 #50115

broj poruka: 426
nedavno je neko pitao koju plocu da uzme i ja sam predlozio Biostar TF560-A2+, jedini `problem` je sto ova ploca nema integrisanu grafulju, ali ploca kao ploca deluje skroz ok, cak je i hvala dosta. Mislim da je oko 60e.

Kiseo sam pa sta...

limunche ... 04.04.2008. 18:19 #50118

broj poruka: 426

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=9094&forid=9&katid=2

Ovde imas jedan predlog za GA sa integrusom...

Kiseo sam pa sta...
pajsgudgud Re: mozda ja... 04.04.2008. 18:22 #50120

hvala al moram ipak neku sa intg gafuljom. Jbg baš mi se ne daju pare za karticu koju neće niko moći da upotrebi.
a sta ti ja znam...

:: nedavno je neko pitao koju plocu da uzme i ja sam predlozio Biostar TF560-A2+, jedini `problem` je sto ova ploca nema integrisanu grafulju, ali ploca kao ploca deluje skroz ok, cak je i hvala dosta. Mislim da je oko 60e
::
:: Kiseo sam pa sta..
Pisko Hitno - nije hitno 04.04.2008. 18:32 #50122

broj poruka: 6645
Ako nije hitno, DAAMIT je upravo izdao svoje najnovije integrisano rešenje koje je u najmanju ruku, zadovoljavajuće, ispravljeni su bagovi sa USB2 brzinom rada, a integrisana grafulja je HD ready u svakom smislu i, čak i directx 10.1 (navlakuša za ustagaVISTA) dozvoljava kasniji upgrade sa 3xxx grafičkom s kojom može da radi u Crossfire režimu.... (opet ništa spektakularno ni po pitanju karakteristika ali ni cene). Paaaa... valjalo bi sačekati te MB, koje će opet, u prvom mesecu biti malo skuplje nego što treba samo zato što su nove. Preračunaj se da li ti se čeka ili ne.... sad su predstavljene na CEBIT-u, ali, 90% da su već uveliko u proizvodnji.
Mene lično više zanima da li će neko pametan to kako-b0g-zapoveda spakovati u neki lap-top (zajedno obe grafulje), za malee paree.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

pajsgudgud @pisko 04.04.2008. 18:49 #50124

Kada se ocekuju kod nas te dinamit ploce(izraziti velicinu u nedeljama:). Ako ne treba cekati puno mogu se strpeti, zapravo dvoje njih koji se tiskaju oko jednog kompa. Mada opet kazem ovo je ofis varijanta koji ce im HD reprodukcija??? Sa druge strane ako se uklapa u ovu cenu od 70 jura sto da ne. Hvala
@limunche takodje fala ako ove ne bude bilo u skorije vreme pasce jedna od ove dve koje si preporucio.

Naravno i ostali predlozi su dobro dosli. Voleo bi da cujem bataceletovo misljenje.
a sta ti ja znam...

Vlaovicm Re: re 04.04.2008. 19:05 #50128

broj poruka: 359
Imas ovaj Gigabyte GA-MA78GM-S2H:
http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=41631
ili
Asus ASUS M3A78-EHM:
http://www.pcberza.rs/komponente/detail.php?id=41482

Imaju sve sto ti treba int. grafika AM2+ itd...

BataCele To je bar lako 04.04.2008. 19:36 #50135

broj poruka: 1532
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=8775&forid=9&katid=2

Uzmi i mislim da neces pogresiti.

doncocos Mboard 04.04.2008. 19:46 #50136

broj poruka: 417
Socket AM2+ AMD™ 780 Biostar TA780G M2+,ATI Radeon™ HD3200 PCI Express x16 DDR2 Raid 55,99 5.109,93

VMARC Pajseru 04.04.2008. 20:16 #50145

broj poruka: 9420
Kada pravis office masinu, stavis i plocu i procesor za 70 evra... I to nikako AMD, bre :))
Stavi celerona i Ga-945G plocu i vozi bre...

pajsgudgud Re: Pajseru 05.04.2008. 01:00 #50192

E vidi, imam jednog Celerona na kome trenutno radim i od prvog dana me tako zajebava da sam rekao Intel nikad vise. Isti kanim uvaliti kolegi koji će na njemu raditi isključivo u wordu. I ko mi spomene još jednim to čudo glavu ću da mu razbijem(maratonci). Gistro 2.5Ghz. A na tom kompu sam na svemu uštedeo i...ma brate ne mož da veruješ koliko sam štekario. Zato valjda i ne valja ništa. Jbt dam mu da radi word, mozilu i neki kancelarijski programčić i on počne da trokira. Vidiš da ne može da postigne, a nije do napajanja sigurno. Maaaa odlep od kompjutera. Memara crkla posle mesec dana, cd rezač narezao dvaes diskova riknuo. Napajanje sam preventivno zamenio(ladno je bilo 250W).
Rekao sam od tada Intel nikad više.
Sempron na 1.6Ghz na stolu pored kida kako radi.
Otprilike sve pare koje sam uštekao na onom kompu sam vremenom dodao na njega opet.
Zato idem na ovu varijantu malo skuplje, a kvalitetno.

Elem hvala svima još jednom na predlozima odabraću nešto od ponuđenih ploča.

P.S. S obzirom da neću klokovai mašinu AMD bolji izbor definitivno.
a sta ti ja znam...

:: Kada pravis office masinu, stavis i plocu i procesor za 70 evra... I to nikako AMD, bre :)
:: Stavi celerona i Ga-945G plocu i vozi bre..
drzacomp abit? 05.04.2008. 01:33 #50197

broj poruka: 359
bese i neki abit sa GeF serijom 6100 integrisanom. ima sve sto ti treba, oko 50-60eur... Razmisli i toj varijanti, mada treba ponovo razmotriti sta VMARC kaze...
VMARC Re: Re: Pajseru 05.04.2008. 03:12 #50204

broj poruka: 9420
OK, razumem tvoj gnev...
Onda E2160 na neku najjeftiniju Gigabyte 945G plocu... Kad ti drug kaze, slavices me citavog zivota .)

Apsolutno office masina bez premca, a CPU, MEM i MB ne predju 100 evra...

pajsgudgud Re: Re: Re: Pajseru 05.04.2008. 10:09 #50217

OK razmisliću do ponedeljka. Verujem da dual korovi ne mogu biti loši za ofis.

Hvala svima na savetima.
a sta ti ja znam...

:: OK, razumem tvoj gnev..
:: Onda E2160 na neku najjeftiniju Gigabyte 945G plocu... Kad ti drug kaze, slavices me citavog zivota .
:: Apsolutno office masina bez premca, a CPU, MEM i MB ne predju 100 evra..
skeptik Intel 05.04.2008. 21:20 #50252

broj poruka: 31

Za sve one koji komentarisu `intel vise nikada`, mogu da umesto celerona uzmu pun Intel u bilo kom soketu, npr. 478 soket 3 GHZ sa 1 mb kesa,pa tek onda mozemo da pricamo o procesorima.A sto se tice celerona i on sada u soketu 775 ima 512 L2 ,tako da razmislite....

BataCele Mozda sam zakasnio... 07.04.2008. 22:10 #50397

broj poruka: 1532
...ali procitaj ovo i videces da te nisam lagao za 780G:

http://www.guru3d.com/article/processor/520/12/

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs