E sad ovako, radicu upgrade X2 4800+ na X2 5600 (toliko mi kesh dozvoljava). Trenutno mi je BIOS na 1002 verziji i zanima me da li nekome shljaka ovaj ili jaci CPU na gore napomenutoj ploci i sa kojim BIOS-em? Znam za ostalo prilikom menjanja.....clear CMOS, replace CPU.....itd
To ti je apsolutno besmisleno sto radis...davati pare za skoro isti procesor nema smisla....bolje ti to ostavi, skupi pare pa kad budes mogao kupi jaci neki procesor ili quad 9550/9650 sa kojim ces osetiti razliku a ovo nema smisla raditi... Ajd uzdravlje :)
Pa ako nisi primetio AMD/AM2 mi je ploca, tako da ostajem na AMD-u, necu da pucam bas tolike pare, em za plocu zbog Intela, em zbog samog procesora Intelovog.
Ognjeni je ipak u pravu, bez obzira što firma kešira. Uz minimalni overclock to postaje isti procesor, a i bez toga neku razliku nečeš osetiti. Postavlja se pitanje za čega služi comp, možda bi se neko ulaganje u memoriju, VGA ili disk isplatilo. Što se tiče BIOSa, morao bi da radi svaki X2, a na netu postoji potvrda da X2 6000 radi na toj ploči, sa v1001. Ja lično uvek stavljam najnoviji BIOS čak i ako nije potreban.
Rezon je apsolutno ispravan. Neces dobiti osetna poboljsanja sa takvom promenom procesora, bolje to malo kesa sto ti `dozvoljava`, da ulozis u neko drugo parce hardvera, zavisno od potreba (RAM, VGA, HDD...), ili stekuj te pare za nesto ozbiljnije. I ako ih popijes bolje ces da ih utrosis (o damama lakog morala da i ne govorimo...) Sto se odgovora na tice, najbolje ce ti ga dati asusov sajt, opcija CPU Support List za tvoju plocu.
:: Pa ako nisi primetio AMD/AM2 mi je ploca, tako da ostajem na AMD-u, necu da pucam bas tolike pare, em za plocu zbog Intela, em zbog samog procesora Intelovog :: :: Inace kesh dozvoljava firma :: :: Drugi odgovori :: :: remSe se u tehnologiju : :: ::
A imam ja inace 3 Giga rama i 8800GT Sonic+ tako da mi samo ostaje ta nadogradja, generalno to je zbog bivse ploce koja mi je podrzavala do 5000 CPU (zato sam tada uzeo 4800 pre toga sam bio na sempronu 3Ghz), ali sa ovim 4800 koji sam uzeo pravilo mi sranja, tj. ploca je zezala pa su mi u garantnom roku zamenili za M2N4-Sli. Sada mogu da budzim i do 6000++++++++ Ali koliko para toliko i muzike :D
Da dodam: ne klokujem CPU i nikada to nisam radio, nisam fanatik. I da to radim pre bi kupio jaci CPU no da ga spalim (ne-spaljivanje dovodi kesh za CPU kuler....znaci jos para) Inace 4800 ima 2x 512 kesha, a 5600 ima 2x1MB. I verujte mi nadrndao sam sa 8600GT sonic+ (koju sam imao do pre par dana) Assassins creed do kraja i nema seckanja (ima, ali to je do nedovrsene igre....bilo guzve i mnogo detalja ili ne....u nekom prolazu.) Imam ukupno 750GB harda
Bio sam i na ASUS-ovom sajto, ali kao sto vec rekoh, na M2V ploci 4800 mi je pravi sranja....jer je ploca bila generalno sranje, iako stoji podrska za jace CPU-ove.
VMARC: Ma znam, ali da mi ne napravi kojestariju kao sa proslom plocom. S` obzirom da mi je na M2V ploci Sempron 3GHz 64bit radio kako treba remSe se u tehnologiju :D
Onda kupi... Dobio si misljenja ljudi, za koje smatram da su veoma kompetentna... e sad ako ti smatras da je vredno rizika i doplate, tu ti mi ne mozemo pomoci. Ja licno nebih menjao...
A to da li ce da radi lepo ili lose, cisto sumnajm da neko moze sa sigurnoscu da ti tvrdi. Moj procena je da bi to trebalo da radi i licno bih stavio taj procesor na tu plocu... Jedan problem si imao, ako nabasas na jos jedan, postaces miljenik cika Marfija... Nadrljo si :))
ako ti treba brzi proca (pogotovu ako komp koristis i u neke utilitarne svrhe) - kupices ga ako ne - onda neces, zar ne? lepo bi bilo kad bi taj kesh (EUR, RSD...) mogao u AMD menjacnici da zamenis za drugi (L2 npr.) usput, mislim da su investicije u HDD dobre jer prostora nikad dosta! Plus opcije za backup, raid itd... jedino sto uzima oko 30W po komadu...
ma znam, ali pitanje je bilo vrlo jednostavno: kako shljaka M2N4-Sli sa ovim CPU-om..........ali ni jedan odgovor nije bio konretan. Svi su bili kupi ovo ili ono. A za ostale koji imaju da se isprse po 2000evra za komp bez monitora (saveti quad core-a) mogu sebi da priuste odlicne komponente, ali neki ne mogu. Pa odredjene middle class komponente imaju dosta bagova..........i Chaintech je nekada bio vrh, kao i gomila drugih proizvodjaca, ali zbog utrke kao i na softverskom nivou, sve su losiji i losiji. Za primer je i VIA chipset.....nekada odlican, a sada je postao......paaaaa onako.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.