Moze i Corsair jer je stvarno kvalitetan,imam ga i dalje i znam sta pricam...Mada za te pare mozes da uzmes i jace napajanje i da ne pogresis u opste!
Cooler Master Real Power M700 RS-700-ASAA-A1 700W...Isto je modularno i ove M serije su se pokazale veoma dobro...
By The Way..Zar ti nisi imao Asus P5N -T Deluxe i dva GTS-a?
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Cao Svima :: :: Imam Chiftech 1000w , i danas mi je otkazalo ... Sta staviti sad ? Isto ili neko drugo , moze i slabije :: :: Asus Maximus Formul :: Intel Core2Quad Q660 :: Asus 8800GTS 512M :: 2x1GB OCZ Reape :: WD Raptor 74ADF :: WD 5000AAKS x :: Pioneer DVR 21 :: Sound Blaster X-Fi Gaming Fatalit :: :: Poz !
Kako crko, šta mu je bilo ? Samo mrtav, dimi se, neće da proosciluje... ? Ne verujem da je zbog opterećenja, morao bi tvoju mašinu da gura. I koja mu je oznaka ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......
Definitivno ti je Corsair najbolji, ali sve to pada u vodu, kada ga nema, a uvoznik je potpuno neozbiljan (znam, jer sam se licno uverio)... Preostaju OCZ napajanja, pogledaj njihove karakteristike, kvalitetna su, mada niko nece sa trona skinuti Corsair :D Poz
Za SkyFire : Prodao sam Asus P5N-T Deluxe i Jednu GTS 512MB , ne igram nista trenutno , vratio legendarni moj Maximus ...
Za bax2003: Napajanje se vrlo cudno ponasalo , pre 4 meseca nisam mogao da upalim komp , krene da prekida kao STROB , onda se ugasi pa ponovo ispocetka ... Prenocilo sve to , sutra na dugme kresnem ga , radi , i do juce je sve bilo u redu ... Od juce opet ista prica ...
Hvala na odgovorima , potrazicu neki Corsair ili OCZ ili Thermaltake ... Cooler Master ... Ne bih uzimao Chiftech -a , sta znam ...
Nek ti prioritet bude Corsair mada bih ja pre uzeo sa CM jer je jaci a ista cena...OCZ izbegni jer su prostija i manje kvalitetnija napajanja a thermaltake nije nista posebno...Toliko.
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: Za SkyFire : Prodao sam Asus P5N-T Deluxe i Jednu GTS 512MB , ne igram nista trenutno , vratio legendarni moj Maximus ... :: :: Za bax2003: Napajanje se vrlo cudno ponasalo , pre 4 meseca nisam mogao da upalim komp , krene da prekida kao STROB , onda se ugasi pa ponovo ispocetka ... Prenocilo sve to , sutra na dugme kresnem ga , radi , i do juce je sve bilo u redu ... Od juce opet ista prica .. :: :: Hvala na odgovorima , potrazicu neki Corsair ili OCZ ili Thermaltake ... Cooler Master ... Ne bih uzimao Chiftech -a , sta znam ...
OCZ su veoma dobra napajanja.. naravno Corsair je bolji jer je u njemu Seasonic.. usvakom slucaju ne mozes puno pogresiti u izboru u toj cenovnoj klasi
A da li je neko cuo za Gigabyte napajanje odin serija???
29.03.2008. 16:42
status: user broj poruka: 268
ge-s800a-d1 model uz koji dobijec cd ! I omogucava ti podesavanje brzine fana na samom napajnju kao i brzine fanova koje na njega direktno nakacis, ima i neke senzore toplote koje nakacis po volji i jos je modularno!! Ima 800w i kosta oko 130e. Da nema mozda neko ovo cudo da se ne zalecem sa kupovinom?
Po svim testovima su OCZ napajanja jako lose prolazila kao uostalom i Chieftec. A neko je vec rekao da pre Anteca i Corsaira ide Seasonic a to je isto jer Antec i Corsair pakuju gotova Seasonic napajanja u svoje kutije. Razlike postoje i odnose se samo na upotrebljen ventilator. Tako ispada da Seasonic napajanje ima najtisi ventilator mada ja na Antecu TP3 650 ventilator ne cujem uopste. Ipak kako na nasem trzistu original Seasonic-a nema a od skoro nema ni Corsaira ostaje samo Antec. Chieftec napajanja nemaju stabilne napone na testu (pogotovo OEM IWIN modeli a to je skoro cela serija GPS) koja prilikom velikog opterecenja >50% vec pocinje da obara napone a na 100% napon od 5V pada i na 3,9V prema nekim testovima onda to napajanje ja uopste ne smatram za ozbiljno. Druga 100% (licno) proverena stvar je da GPS350, 360 ,400 serija itd koristi OEM Iwin plocu koju u sebi imaju i Codegen modeli 500, 550 i 600W. Ta napajanja su jako cesto crkavala tako sto im ode kolo GS6105 koje se koristi kako za glavno napajanje tako i za Stndby stepen pa se onda na izlazu stndby stepena dobija napon od nekih 3,2-3,6V i takvo napajanje nece da radi. Popravka se svodi na zamenu kola ili na jedan jednostavan trik sa kojim se kolo ne menja vec se dodaje jedan jednostavan deo koji zamenjuje izgoreli izvor referentnog napona i takvo napajanje nastavlja da radi. Mnoga napajanja su tako dizajnirana da im je vek ispravnog rada veoma kratak jer su upotrebljeni delovi na vitalnim mestima jako losi. Sve ovo je dovoljan razlog zasto kupiti dobro napajanje poput Corsaira, Anteca, CM (ali samo odredjene serije).
Re: A da li je neko cuo za Gigabyte napajanje odin serija???
29.03.2008. 17:10
status: user broj poruka: 2900
:: ge-s800a-d1 model uz koji dobijec cd ! I omogucava ti podesavanje brzine fana na samom napajnju kao i brzine fanova koje na njega direktno nakacis, ima i neke senzore toplote koje nakacis po volji i jos je modularno!! Ima 800w i kosta oko 130e :: Da nema mozda neko ovo cudo da se ne zalecem sa kupovinom :: :: ::
Mislim da ima 4kom 8pin konektora za kartice tj za Quad CrossFire ili SLI, napajanje je jako tiho, tj ne cujno, vent se vrti uvek na ~900RPM, jer se i ne moze zagrejati/opteretiti realno. Kablovi su fenomenalni, 24pin kabl je oblozen do samog kraja a ne kao kog 90% drugih napajanja de se na kraju ipak vise zice. Uz napajanje se dobije software koji sluzi za kontrolu celog napajanja, od povecavanja/oduzimanja voli, off/on opcije za LED na fanu do gledanja same potrosnje vati. I jos dosta toga, evo ti jedan review pa vidi i sam, Tu mozes i videti karakteristike (kapacitori idt..) Sve u svemu itekakva preporuka.
Stvarno napajanje vredno paznje, mislim da sam se odlucio, OC hvala na linku bas ima da se cita i procita, samo imam jednu nedoumicu u vezi montiranja pise ATX 2.2? Kuciste koje imam nije nista posebno Super Talent value, a dosad sam imao cooler master 380w (8cm vent), pa mi bas neostavlja utisak da moze da stane 14cm ventilator!?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647004. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.