Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Hyper TX ili Hyper TX2
STRANA 1 OD 1
Vlaovicm Hyper TX ili Hyper TX2 27.03.2008. 13:17 T8982

status: user
broj poruka: 359
Kao sto kaze naslov, da li je bolje uzeti Cooler Master Hyper TX ili Hyper TX2?

Stavio bih ga na X2 4000+ Brisbane@2906MHz.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
rasha44 Hyper TX II 27.03.2008. 13:37 #49176

broj poruka: 1492
Hyper TX se pravi u 2 verzije, za Intel i za AMD. Hyper TX II pasuje i na Intel i na AMD.
Inace, to je isti q samo drugo pakovanje. Identicni su, sem vec spomenute razlike.
Ako nadjes Hyper TX za AMD kupi njega, nesto je jeftiniji. Mislim da trenutno na trzistu svi prodaju samo Hyper TX II.

Pozz

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

SkyFire ... 27.03.2008. 15:11 #49185

broj poruka: 18472
Jedna zanimljiva stvar na koju sam slucajno bacio oko a to je jedan test koji su odradili useri sa jednog sajta.Naime u finishu samog testa izmedju TX2 i TX-a pokazao se bolji u hladjenju TX.E sad gde je tu logika ja ne znam ali ljudi su detaljno opisali sve...

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

Ognjeni .... 27.03.2008. 15:35 #49194

broj poruka: 4518
Kako bre ne razumes Milojko, pa to je zbog 2-ke ....2 stvara dodatnu tezinu, blokira onu stranu gde kuler uduvava hladan vazduh, :) ne moze vazduh od 2-ke da prodje :P

Ajd uzdravlje :)

rasha44 Re: ... 27.03.2008. 17:02 #49212

broj poruka: 1492
Nije ni meni jasno. Apsolutno su identicni po svim karakteristikama. Samo su na Hyper TX za Intel, socket 775, dodali vesanje za AMD Socket (AM2/ 940/939/754).
Ja sam kupio Hyper TX II, jer nisam mogao da nadjem TX za Intel.
U svakom slucaju, prezadovoljan sam. Tih je, brzina obrtaja 1800, fan se lako skida i za cas se ocisti od prasine.
E2160 skoro nikad ne prelazi 40°, a u normalnom radu je obicno 30° - 34°m mereno sa Everestom i Core Temp.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Jedna zanimljiva stvar na koju sam slucajno bacio oko a to je jedan test koji su odradili useri sa jednog sajta.Naime u finishu samog testa izmedju TX2 i TX-a pokazao se bolji u hladjenju TX.E sad gde je tu logika ja ne znam ali ljudi su detaljno opisali sve..
::
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
cele1988 ima razlike 27.03.2008. 18:22 #49220

broj poruka: 1424
ovako ``obican` HYPER TX ima 4pin napajanje za PWR i ima gumice izmedju hladnjaka i ventilatora i smanjuje vibracije, ali ima samo jednu zakacaljku sa svake strane onu na sredini !
dok HYPER 2 ima po tri zakacaljke sa svake strane i 3pin i nema gumica pa je bucniji ali je univerzalan
to su razlike

voodoons Re: ... 27.03.2008. 19:12 #49224

broj poruka: 152
nisu napravili iste uslove pa eto te razlike..

:: Jedna zanimljiva stvar na koju sam slucajno bacio oko a to je jedan test koji su odradili useri sa jednog sajta.Naime u finishu samog testa izmedju TX2 i TX-a pokazao se bolji u hladjenju TX.E sad gde je tu logika ja ne znam ali ljudi su detaljno opisali sve..
:: Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
:: @PCBeast@
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Nista to ne valja 27.03.2008. 21:36 #49237

broj poruka: 9420
Kupi oba pa napravi jedan kako valja. A ono sta ostane izbaci kroz prozor...

A gde zivis...?

Vlaovicm Re: Nista to ne valja 28.03.2008. 00:20 #49271

broj poruka: 359

:: Kupi oba pa napravi jedan kako valja. A ono sta ostane izbaci kroz prozor..
:: A gde zivis...

Na Vracaru. Izgleda da cu na kraju da kupim Titan TTC-NK32TZ/RF(BX)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs