Dakle, nemam Floppy drive. Ploca je MSI i njen BIOS. U BIOSU sam sacuvao Optimized default i nakon restarta se pojavljuje: Floppy drive failed i u sledecem screenu opcija F1 za ulazak u windows. Ponovio sam optimatizaciju prthodno diseblujuci Floppy driver u manageru. Ali opet isto: Floppy drive failed i ulazak u windows pritiskom na F1. Zna li neko pametno resenje ?
To se obicno desava ako ti je boot disk prebacen da dize sa flopy-ja sistem..Pregledaj u parametrima da li si dobro podesio boot device!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: Dakle, nemam Floppy drive. Ploca je MSI i njen BIOS. U BIOSU sam sacuvao Optimized default i nakon restarta se pojavljuje: Floppy drive failed i u sledecem screenu opcija F1 za ulazak u windows. Ponovio sam optimatizaciju prthodno diseblujuci Floppy driver u manageru. Ali opet isto: Floppy drive failed i ulazak u windows pritiskom na F1 :: Zna li neko pametno resenje ?
moras to uraditi na 2-3 mesta ponekad, nije dovoljno samo disable vec i pri BOOT opcija kako kaze SF, precesljaj ceo BIOS i sve stose tice FDDa iskljuci
First boot device sam stavio hard disk i diseblovo sam butovanje sa flopija da li sad da ponovim optimatizaciju, koja mi sad i nuje toliko bitna, vise bih voleo da mi se ne pojavljuje da moram da udjem u windows sa F1.
Jesi li ti overclockovao tu masinu?Udji sad u win najnormalnije ako si to sve uradio..Bios nekad mora manuelno da se podesi da bi sve radilo kako treba!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
:: :: :: First boot device sam stavio hard dis :: i diseblovo sam butovanje sa flopij :: da li sad da ponovim optimatizaciju, koja mi sad i nuje toliko bitna, vise bih voleo da mi se ne pojavljuje da moram da udjem u windows sa F1 ::
Znaci optimized defaults se koristi kada zelis da bios vratis na fabricka podesavanja tj. sve na auto i to posle nekog OC-a i slicne radnje...To ti nije ni potrebno.Podesi ga manuelno kao sto sam ti rekao i udji u win najnormalnije!
u prvoj grupi podesavanja biosa (obicno `Standard CMOS Features`) stavi Floppy Disk na `Disabled` posto je sad verovatno stavljeno `3.5`, 1.44MB`.. eventualno u `Advanced CMOS Features` postavi `FDD Controler` na `Disable`
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.