Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
BIOS ne prepoznaje nepostojanje Foppy drive-a
STRANA 1 OD 1
Djuraway BIOS ne prepoznaje nepostojanje Foppy drive-a 22.03.2008. 15:17 T8893

status: user
broj poruka: 202

Dakle, nemam Floppy drive. Ploca je MSI i njen BIOS. U BIOSU sam sacuvao Optimized default i nakon restarta se pojavljuje: Floppy drive failed i u sledecem screenu opcija F1 za ulazak u windows. Ponovio sam optimatizaciju prthodno diseblujuci Floppy driver u manageru. Ali opet isto: Floppy drive failed i ulazak u windows pritiskom na F1.
Zna li neko pametno resenje ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: BIOS ne prepoznaje nepostojanje Foppy drive-a 22.03.2008. 15:25 #48603

broj poruka: 18472
To se obicno desava ako ti je boot disk prebacen da dize sa flopy-ja sistem..Pregledaj u parametrima da li si dobro podesio boot device!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

::
:: Dakle, nemam Floppy drive. Ploca je MSI i njen BIOS. U BIOSU sam sacuvao Optimized default i nakon restarta se pojavljuje: Floppy drive failed i u sledecem screenu opcija F1 za ulazak u windows. Ponovio sam optimatizaciju prthodno diseblujuci Floppy driver u manageru. Ali opet isto: Floppy drive failed i ulazak u windows pritiskom na F1
:: Zna li neko pametno resenje ?
MACHINE Pa da 22.03.2008. 15:30 #48604

broj poruka: 5704
moras to uraditi na 2-3 mesta ponekad, nije dovoljno samo disable vec i pri BOOT opcija kako kaze SF, precesljaj ceo BIOS i sve stose tice FDDa iskljuci

- R a v e n L o r d -

Djuraway Jesam 22.03.2008. 15:35 #48605

First boot device sam stavio hard disk
i diseblovo sam butovanje sa flopija
da li sad da ponovim optimatizaciju, koja mi sad i nuje toliko bitna, vise bih voleo da mi se ne pojavljuje da moram da udjem u windows sa F1.
SkyFire Re: Jesam 22.03.2008. 15:41 #48607

Jesi li ti overclockovao tu masinu?Udji sad u win najnormalnije ako si to sve uradio..Bios nekad mora manuelno da se podesi da bi sve radilo kako treba!

Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power!
@PCBeast@

:: First boot device sam stavio hard dis
:: i diseblovo sam butovanje sa flopij
:: da li sad da ponovim optimatizaciju, koja mi sad i nuje toliko bitna, vise bih voleo da mi se ne pojavljuje da moram da udjem u windows sa F1
Djuraway NE 22.03.2008. 15:44 #48608

Ne SF, nisam je OC-vo.

SkyFire Re: NE 22.03.2008. 15:45 #48610

Znaci optimized defaults se koristi kada zelis da bios vratis na fabricka podesavanja tj. sve na auto i to posle nekog OC-a i slicne radnje...To ti nije ni potrebno.Podesi ga manuelno kao sto sam ti rekao i udji u win najnormalnije!

@PCBeast@

:: Ne SF, nisam je OC-vo
Djuraway HVALA !!! 22.03.2008. 15:54 #48611

Hvala Masini, hvala SF-u (pogotovo) !!!
Sve je jasno, sve je OK.
THANKS AGAIN !!!

SkyFire Re: HVALA !!! 22.03.2008. 15:57 #48612

O.K. momak,u svako doba,u zdravlje!

@PCBeast@

:: Hvala Masini, hvala SF-u (pogotovo) !!
:: Sve je jasno, sve je OK
:: THANKS AGAIN !!
voodoons BIOS podesavanja 22.03.2008. 18:01 #48620

broj poruka: 152

u prvoj grupi podesavanja biosa (obicno `Standard CMOS Features`) stavi Floppy Disk na `Disabled` posto je sad verovatno stavljeno `3.5`, 1.44MB`..
eventualno u `Advanced CMOS Features` postavi `FDD Controler` na `Disable`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs