pozdrav svima dakle iako je bilo zilion tema na ovu temu ako vam nije problem pomozite jos jednom, ovaj put meni. dakle doslo vreme da se menja komp, pa u sumi komponenti valja izabrati ono sto je dobro. dakle oko ploce nemam dilemu bice Abit IP35, iz prostog razloga sto je prilicno kvalitetna a mogu je uzeti po dilerskoj ceni. e sad koji procesor, koja memorija i koja grafika. kompjuter ce sluziti kao multimedijalna masina, znaci nista overklok,eksperimentisanje i budzevina. 2 giga rama naravno, procesor intel 8xxx (ili 6750 tu je dilema?), i grafika recimo ati 3850 ili 3870 (da li obratiti paznju na nekog proizvodjaca posebno?) , ono cisto da sam u mogucnosti da zavrtim i neku noviju igricu. znam da ce biti, daj jos 30 eura za 8800gt ali zaista posto nisam pasionirani gamer ne znam sta bi dobio sa 8800gt i za kraj da li za ovo sto planiram da uzmem mogu da iskoristim napajanje koje imam, a to je DTK 400W PFC, staro par meseci, ili mi treba jace napajanje
ako ces da ga koristis samo kao multimedijalnu masinu taj procesor i grafika ti apsolutno nisu potrebni i mozes prilicno kesa da ustedis...jedan E2160, E2180 bi te sasvim lepo okrpio...mada ovi iz serije 8000 su uradjeni na 45nanometara pa manje struje trose i manje se greju...ali ipak mislim da ti je serija E2xxx sasvim dovoljna...sto se graficke tice, ista prica...bolje ti je da uzmes neku HD2600XT ili cak i PRO ili mozda nVidia 8600gt...sve ove kartice rade potpuni hardverski dekoding video materijala, znaci nista ne ide preko procesora...ove komponente trose manje struje i manje se greju pa bi moglo da padne i neko pasivno hladjenje, jer ipak ne zelis dok gledas film da cujes kako ti tandrce neki kuler...to gadno nervira...
saske kao prvo hvala na brzom odgovoru ima logike ova tvoja preporuka, ali ipak te komponente koje preporucujes su po meni za low budget racunar. moja logika je ipak da uzmem komponente sa kojima cu relativno na duzi rok biti miran, znaci bolji procesor i grafika, cisto zbog novijih igrica, a ponekad poteram i fotosop za neku stampu, a memorija po meni moze i neka `obicna` tj ne za klokovanje (sada imam 1gb nekog obicnog kingstona i sve sljaka ok). mislim i ova masina sto je sad imam stara je tri i po godine a bez problema mogu da pokrenem cod4. znaci ono planiram da dam za nove komponente 400 - 500 eura i da sam uslovno receno miran opet 2-3 godine
:: :: pozdrav svim :: dakle iako je bilo zilion tema na ovu temu ako vam nije problem pomozite jos jednom, ovaj put meni :: dakle doslo vreme da se menja komp, pa u sumi komponenti valja izabrati ono sto je dobro :: dakle oko ploce nemam dilemu bice Abit IP35, iz prostog razloga sto je prilicno kvalitetna a mogu je uzeti po dilerskoj ceni. :: e sad koji procesor, koja memorija i koja grafika :: kompjuter ce sluziti kao multimedijalna masina, znaci nista overklok,eksperimentisanje i budzevina :: 2 giga rama naravno, procesor intel 8xxx (ili 6750 tu je dilema?), i grafika recimo ati 3850 ili 3870 (da li obratiti paznju na nekog proizvodjaca posebno?) , ono cisto da sam u mogucnosti da zavrtim i neku noviju igricu :: znam da ce biti, daj jos 30 eura za 8800gt ali zaista posto nisam pasionirani gamer ne znam sta bi dobio sa 8800g :: i za kraj da li za ovo sto planiram da uzmem mogu da iskoristim napajanje koje imam, a to je DTK 400W PFC, staro par meseci, ili mi treba jace napajanj :: :: hvala svima na pomoci i svako dobr
Nema tu nikakve dileme bar sto se tice stvari koje si pitao...E8200 je brzi od E6750 ( manje trosi struje, manje se greje, bolje klokuje i brzi je) a da ne govorim E8400 ili E8500..idemo dalje....nisi neki igrac ? uzmi onda 9600 gt i bices miran neko vreme, a i mocices da poteras i novije igrice ok a ulazi u cenovni rang koji si pomenuo....napajanje obavezno promeni, za 50e imas odlicnih cooler master napajanja i to od 550w a za memoriju je lako isto...geil je trenutni best buy...odlican kvalitet..a 50e za 2 gb 800 mhz....
gledam sad na pakomu cene komponenti koje me zanimaju, rekoh ajd da vidim da uzmem na rate lakse ce se platiti, kad ono 8800gt - 19000 din, intel 6750 - 14000 din (bolji nemaju) itd, i jos na to 12% kamate, gde ce im dusa
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.