Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Podešavanje latence
STRANA 1 OD 1
amarilli Podešavanje latence 08.03.2008. 20:17 T8627

status: user
broj poruka: 108

Imam Gigabyte P35C-DS3R ploču i 2x1 GB GAil blackdragon 800Mhz memoriju. Everest mi očitava rad na 5-5-5-18, dok je RAM po default-u 4-4-4-12. Znam da ste na forumu pričali o tome kako se podešava u BIOSU ta stvar, jer navodno ova matična ploča automatski ne prepoznaje 4-4-4-12.Šta da uradim?Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 08.03.2008. 20:25 #47138

broj poruka: 4518
Odes u bios ...pritisnes u isto vreme shift i F1 da ti se odtvori advance bios....odes u Pc health (skroz dole ) od gigabyte ploce i nadjes gde pise DRAM TIMING selectABLE stavis na manuall i onda redom nadole stavis 4-4-4-12( ostala podesavanja memorije ostavi na auto) .....i podignes win...ako se bude zapucavao ili primetis neke probleme ili ako se uopste ne podigne i ne ucita win...udji opet i samo podigni voltazu tog geil-a na 2.1v......( na istom mestu)

Ajd uzdravlje :)

Equinoxe Re: 08.03.2008. 20:31 #47140

broj poruka: 12057

@Ognjeni - Kod Gigabyte-a, advanced opcije se otvaraju sa CRTL+F1. Inače kod mene na P35-DS3P se u OC meniju videe podešavanja za latencije i bez CTRL+F1.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

Ognjeni Re: Re: 08.03.2008. 20:47 #47141

broj poruka: 4518

Ajd uzdravlje :)

::
:: @Ognjeni - Kod Gigabyte-a, advanced opcije se otvaraju sa CRTL+F1. Inače kod mene na P35-DS3P se u OC meniju videe podešavanja za latencije i bez CTRL+F1
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: A šta nije vam jasno, e biće vam jasno, biće vam jasno, j......

Ruka ruci ....)...fala kolega Panticu....eto amarili , cula si sve a sad na posao.....)

MACHINE Na nekim plocama 08.03.2008. 21:06 #47144

broj poruka: 5704
nece da digne latencije bez dizanja VMEM napona RAM modula, te koje imas za 4-4-4-12 rade na 2.1V

- R a v e n L o r d -

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs