ne vredi ni da je jeftiniji 20-30e a ne skuplji....ja sam uzeo E8400 pretprosle nedelje, nisam sekund razmisljao on ili q6600....6600 je brzi samo ako se bavis ozbiljnijim radom sto pretpostavljam iz tvog pitanja tebi nije potrebno kao sto nije ni meni za sve ostalo 8400 ubija .
Hteo bih da radim obradu videa i titlovanje ali ne bih da zaostajem ni na svim drugim poljima. Da budem precizniji nije mi toliko važna ta razlika u novcu vec da li zaista vredi iz uzeti taj quad i da li on zaista opravdava kupovinu na bar dve godine u odnosu na duo 8400 koji je ipak noviji i koji sije ovaj quad za bar neki posto osim u videu gde quad sije duo bar za 30%.
da je razlika u ceni oko 40 evrica jer su oni 8400 kojih je bilo pre dve nedelje bili uvoz iz Madjarske i vise ih nema i cena sad nije 150 nego 180 evrica i jos se ceka nova posiljka a Q6600 ima odmah.
E ja sam skoro konvertovao neke video fajlove sto sam skinuo sa neta. Narezo sam i ortaku pa je isto on radio kod sebe, te smo i napravili malo poredjenje. Kod njega E6750 drzi ga na 3.7GHz za 24/7 je konvertovao oko 29-31min. Kod mene je isti posao bio gotov za 13-14min, Q6600 na 3.6GHz.. Tada sam prvi put i video maltene gde je prednost, definitivno za takve stvari uzmi Q6600.
:: Pa zar nije cista logika? 4 na prema 2 ? Ko je jaci :: A jos se Q6600 klokuje ko lud :: :: Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!! :: ::
zar nije cista logika to sto nema podrsku ?Mozes imati i 99 jezgara kada 90 % program i igara to ne podrzava.....lepo sam rekao ako je za posao onda ok
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.