Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Epox 8rda+ i hdd ata veceg kapaciteta 250-320gb kompatibilnost
STRANA 1 OD 1
RubberDuck Epox 8rda+ i hdd ata veceg kapaciteta 250-320gb kompatibilnost 04.03.2008. 03:36 T8524

status: user
broj poruka: 12

Sutra kupujem ide hdd kapaciteta 250-320gb, da li ce raditi na ovoj ploci bez flashovanja biosa ploce?
Imam pomenutu plocu, bios verzija 12.2.2004, znam da postoji i bios ver. jun 2004 skinuo sam, ali bih izbegao flashovanje, ako je moguce. Ostatak kompa je barton 2600+ 2gb rama i solidno cm napajanje 430w i win xp pro SP2 , tako da je to ok.

Moze li mi neko opisati postupak flasha, ako budem morao da radim. Skinuo sam sa sajta prozvodjaca ver jun2004, zipovano 243kb. Da li da odzipujem? U tom slucaju se pojavljuju 2 fajla , jedan bin, drugi awdflash koji win vidi kao aplikaciju, moze se pokrenuti dvoklikom...
Da li se fajl ucitava sa diskete ili sa harda, postoji li neka sigurnosna rezerva biosa ili u vidu cmos jumpera na ploci ?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZZTop 04.03.2008. 09:58 #46370

broj poruka: 89
Vidim da ti je prilozen alat za flashovanje iz Wina ali posto neznam da li radi backup pre bih ti preporucio WinFlesh alat sa kojim mozes odraditi backup. Kada to esencijalno zavrsis onda pristupi flashovanju uz pomoc aplikacije koja ti je stigla ili sa WinFlashom - svejedno.

Inace tesko da ces imati nativnu podrsku za taj disk posto diskovi te kapacitivnosti u to vreme nisu postojali, ali opet probaj pa vidi - ako ne radi onda ti ne preostaje nista drugo.

Za koriscenje WinFlash alata OBAVEZNO procitaj uputstvo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 04.03.2008. 11:18 #46372

broj poruka: 4518
prvo napravis bootabilnu isketu...(my comp...kliknes na drive a...properties...i videces)....onda na tu disketu prebacis ta dva fajla sto si skinuo i u biosu stavis da se prvo podize floppy drive....kada se podigne ms -DOS..kucas

afudos / i pa ime kako ti se zove bios ( npr kod mene je ime biosa F8) ...znaci bilo bi afudos/iF8

Ajd uzdravlje :)

frlog Pomoc 10.03.2008. 18:37 #47359

broj poruka: 25

Ja imam istu plocu i nisam uspeo da insaliram 250-ici da li si ti uspeo?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs