Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
USB problem
STRANA 1 OD 1
mugi USB problem 03.03.2008. 12:27 T8501

status: user
broj poruka: 13
moze li mi neko pomoci: iako ni na jedan usb port nije nista prikaceno, u baloncicu mi se s vremena na vreme pojavljuje `usb device not recognized`, u device manageru stoji unknown device koji uninstaliram ali se posle sam ponovo pojavi. kada ubacim nesto (recimo joypad) u bilo koji usb port, ili nema nikakve reakcije, ili opet iskace onaj balon. sustina: ne radi mi nista sto se poveze na usb (jedino kabl kojim punim baterije na misu).
hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 03.03.2008. 12:37 #46266

broj poruka: 18996
pa dobro, sto nisi napisao koji model ploce imas, ili chipset?
nemas instaliran driver,ako imas intel, idi na intel.com i skini driver za isti..
mugi re 03.03.2008. 12:42 #46267

ASUS K8N NVIDIA nForce 3 250

sinoc sam podigao sistem, instalirao uredno drivere...
MACHINE ... 03.03.2008. 12:57 #46268

broj poruka: 5704
U BIOS ucitaj Setup Defaults, instaliraj WinXP SP-2 (ne one edicije tipa LastXP, Crystal, BlackEdition...) instaliraj nForce drivere (5.1 npr.) i onda probaj. Ako ti je lakse podigni Knoppix 5 pa udeni flash u njemu, ako radi OK onda je software ako ne onda je BIOS ili je nesto krepalo...obavezno utacinji u one pozadi (USB)

- R a v e n L o r d -

markopvict vec sam postavljao ovakvu temu..... 03.03.2008. 16:16 #46271

broj poruka: 4515
Meni se ovo desi s vremena na vreme kad ubodem mob u Usb. Ali ovako iz cista mira ne. Posle par restarta se uglavnom uspesno resavao problem.

Takodje sam imao problema sa ext HDD-om WD Passport 160gb
Kad ga ubodem kod mene kao da se nista nije desilo....ali sam primetio da hard pocne da stuca....verovatno ti napred portovi nemaju dovoljno struje. Kad ubodem nazad ne stuca ali prijavi hdd iz 5-og pokusaja.... Pobrljavili driveri.
...............................................................
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mugi Re: ... 04.03.2008. 18:03 #46426

:: U BIOS ucitaj Setup Defaults, instaliraj WinXP SP-2 (ne one edicije tipa LastXP, Crystal, BlackEdition...) instaliraj nForce drivere (5.1 npr.) i onda probaj. Ako ti je lakse podigni Knoppix 5 pa udeni flash u njemu, ako radi OK onda je software ako ne onda je BIOS ili je nesto krepalo...obavezno utacinji u one pozadi (USB
:

digao sam knoppix i u toku dizanja mi kaze:
hub.c Cannot enable port 3 of hub 1. Disabling port
hub.c Maybe the USB cable is bad.
primetio sam jos, kad palim komp, onaj ekran na kom pise da pritisnem DEL da udjem u setup se mnogo duze zadrzava nego ranije.

Ako je problem u BIOSu sta da mu radim? nikad ranije nisam cackao oko njega...
obradmi Verovatno je do bios-a 05.03.2008. 11:03 #46556

broj poruka: 7720

Flashuj bios ,to mozes da uradis i preko windows-a zavisi koju imas motherboard.
Ako ne mozes preko windows-a moraces preko flopija.
obradmi Verovatno je do bios-a 05.03.2008. 11:03 #46557

broj poruka: 7720

Flashuj bios ,to mozes da uradis i preko windows-a zavisi koju imas motherboard.
Ako ne mozes preko windows-a moraces preko flopija.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs