Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
X48 chipset ploce
STRANA 1 OD 1
psihoyu X48 chipset ploce 02.03.2008. 19:14 T8492

status: user
broj poruka: 1191
Sta mislite o ovoj ploci
http://www.msi-serbia.com/index.php?func=proddesc&prod_no=1393&maincat_no=1
Jel ima slicnih combo x48 ddr2/ddr3 ploca?

Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ej 02.03.2008. 19:46 #46204

broj poruka: 4515
Bas ona je opisana u novom Dig%talu
...............................................................

Oslepecemo od kompjutera ! ! !

ZZTop 02.03.2008. 20:43 #46213

broj poruka: 89
Neznam zasto insistiras na X48 platformi kada jos uvek nisu izbacene verzije sa novim ICH10 chipsetom nego koriste stari P35 ICH9.

Za to sto pise X48 ces dobiti podrsku za neke Extreme procesore, 10gbit LAN [kome li ovo treba] i 2x PCI-E 2.0 [a jos nema grafickih koje vuku toliko podataka da je PCI-E 1.1 zagusen].

Ako je to ono sto ti treba - samo napred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
psyman x48 ploce 02.03.2008. 20:56 #46216

broj poruka: 1046
su preskupe tako da se nikako ne isplati kupovati ih sem ako ne planiras q9xxx cpu kome ces iscediti i poslednji mhz.u svakoj drugoj kombinaciji se ne isplati kupovina.

citiram

Postoji jedan mali naponski sektor pored procesora usko povezan sa GTL referencom, taj mali naponski sektor, pošto procesor kako gore navode nije nativan, ponavljam taj naponski sektor trpi velika opterećenja i direktno utiče na stabilnost FSB-a, stoga retko koja ploča može da izdrži 500 MHz FSB-a sa Quad procesorom, ja je na žalost još nisam imao u rukama. Isto tako, upravo taj problem sa GTL-om trebalo bi da se reši sa X48 baziranim modelima matičnih ploča, primera radi MSI X48 sa E8200 izvukla je 551 MHz stabilnog, ponavljam stabilnog FSB-a , a sa X38 pločom (probao sam ih tri) nije mogao uvek ni super pi 1m da se izvuče na pomenutih 551 MHz FSB-a. Još jedna stvar vezana je za steping tj. sadašnji C0 steping uskoro bi trebalo da bude zamenjen sa C1 koji bi po navodima meni bliskih izvora trebao da poveća granice FSB-a kod Quad procesora za jedan manji korak, i kada se na to doda šlag, tj. X48 onda je jasno da uz bolje primerke možemo da očekujemo vrednosti oko 500 MHz ili možda malo veće, stoga pre da će Q9450 udarati u zid na oko 4 GHz, nego što će Q9300 ikada moći dosegnuti stabilnu vrednost tog kloka
thedamager ??? 03.03.2008. 01:05 #46243

broj poruka: 176
Šta je GTL referenca?

MKV rulz!!!

ZZTop 03.03.2008. 02:41 #46252

broj poruka: 89
i ja prvi put cujem za izraz pa sam proguglao ali koliko vidim radi se o `too much information` stvari. Jednostavno receno GTL je logicko kolo vezano za napon procesora / bridzeva u zavisnosti od implementacije. Ako te zanima vise proguglaj sa pojmom `Gunning Transceiver Logic`.

Pozdrav.
imarkovic .. 03.03.2008. 08:23 #46256

broj poruka: 18996
brate, kakva god da je, MSI je...
voodoons Re: .. 03.03.2008. 14:18 #46269

broj poruka: 152

:: brate, kakva god da je, MSI je..

i ja se slazem...

kakva god da je, LOSA je....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs