Planiram da kupim sempron64 2800+ (1.6ghz) i da ga dosta oveklokujem ali se dvoumim oko ploce. Koja je po vasem misljenju bolja ploca za overklok ABIT NF8 -V2 ili DFI LANPARTY UT NF3 250GB R.A. Znam da su obe dobre, a DFI je skuplji za 20ak eura. Da li je neko imao iskustva sa ovim plocama? Hvala
Definitivno DFI.Evo i zashto.NF8-V2 je osakacena verzija obicne NF8 koja i nije neshto.Abit je u zadnjih godinu- dve dana malo pukao, a razlog je odlazak glavnog inzenjera Oskara Wua (koji je projektovao legendarne Abitove ploce NF7 i druge) i to , gde , bash u DFI.Od tada je DFI procvetao i njihove ploce su ono shto je Abit nekada bio , sam vrh ponude.Vrhunski kvalitet izrade i neprevazidjene overklok mogucnosti.DFI Lan Party NF3 je najbolja NF3 ploca koja se moze naci kod nas , dok je navedeni Abit low-end NF3 ploca.20 eura je i mala razlika s obzirom na razliku u kvalitetu ,tako da bez razmishljanja treba da uzmesh DFI.
Da, i moj drug mi je rekao da je DFI definitivno izbor, ali se on jedino ne slaze sto planiram da uzmem sempron64 a ne athlon64 zato sto on ima 3000+ venice i tera ga na 2.95ghz sa plocom MSI k8n sli platinum i kaze da cu semprona tesko dogurati na tu frekvenciju, ali ja sam siguran cu bar 2.4 ghz da izvucem sa DFIjem.
Tvoj ortak je delimicno u pravu.AMD je zanemario s754 shto se A64 tice i namenio ga u buducnosti iskljucivo Sempronima shto znaci da cesh kasnije moci da stavish samo jaci Sempron.Ako uzmesh s939 i A64 moci cesh kasnije da nadogradjujesh jacim procesorima cak i sa dual core procesorima.Jedini problem je cena , za Venice 3000+ i nF4 Ultra plocu cesh morati da dash barem 100 eura vishe nego za Semprona i DFI.A ovo za Venice 3000+ na 2.95Ghz mi ne deluje bash istinito.Morao bih da vidim da bi poverovao.Necu da kazem da ortak laze ali...Sa 1800 na 2950 , mozda ako hladi tecnim azotom.Koliko ja znam taj Venice moze do max. 2500, eventualno 2600Mhz.2950 je previshe i za Athlon 64 FX-57 (2800Mhz). Moram te josh razocarati za overklok tog Semrona 2600 (8x200Mhz).Sa ovako niskim mnoziocem nema `leba da dodjesh ni do 2400 a kamoli do 2950.Morao bi da dizesh magistralu do nekih 250 shto bi dalo tek 2000Mhz a za 2400 ti treba magistrala od 300 shto je premnogo za nF3.
Pa dobro , verovarno je ortak ubo extra primerak Venice.Overklokerski prosek bi trebalo da je oko 2500 sa BOX kulerom, a on ima odlicni Star Ice.Ne morash slati dokaz.Ali imaj u vidu ako se odlucish za Venice da mozda nece raditi na 2990.Bitno je ono shto sam ti rekao za Semprona 2800+.Citao sam opis u Digitalu Semprona 2600+ koji radi isto na 1600 ali ima 128KB kesha umesto 256KB na 2800+.Oni su stigli do 2000 (magistrala 250Mhz) tako da je teshko ocekivati i 2400Mhz.Mozda uz neki dobar kuler i odlicni DFI.
ako josh nisi kupio plochu .. a hotjesh da kupish semprona 2,8 da ga koristish neko vreme a da mozesh pretji na athlon64 ne uzimaj nista sa nf3 .. imash sada vetj nf4-4 npr .. asus k8n4-4/dl ... pristojna pocha sa pci express .. sto znachi da tjesh motji rachunar mnogo duze da koristish .... ali odluka je tvoja.. to ej najlepshi deo priche
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.