Kupio bih ovaj procesor ali me zanima da li ce on raditi na ovoj ploci? Gledao sam na abit-ovom sajtu i po njihovoj listi ploca ga ne podrzava ali sam na nekom ogranku tog sajta kao i na techpowerup forumu nasao neku verziju novog bios-a koji navodno podrzava e 8xxx seriju (verovatno beta verzija) fleshovao sa procesorom e6800 i sve za sada radi ok. Da li je neko probao da na ovu plocu stavi neki od procesora E8xxx serije i da li to uopste radi jer ne bih da dajem 200 eura i da nije sigurno da li ce raditi ili ne.
... Abit tehničkoj podršci ili pitaj na Abit forumu, oni će najpre znati. Verovatno može, ako ploča može da dogura FSB do 333MHz, a kapiram da može. Problem je možda to što E8500 ima multiplajer 9.5, a nisam siguran da P965 podržava half-multiplajere.
Ne mora da bude bas 8500 moze i 8400 ali mi je bitno da znam sigurno,a sto se tice abit-ove tehnicke podrske slao sam im mail jedno 10-ak puta i nisu mi odgovorili a na forumu ne pise nista korisno o tome
Jedino da tražiš nekoga sa Penrynom da ti da da probaš ili da se i dalje smaraš po forumima (mogao bi da se registruješ ne Abit forumu ili na XtremeSystems-u pa da pitaš). Problem je u tome što to treba probati da bi se videlo da li radi, a ovde verovatno niko nema sličnu kombinaciju, a da teoretišemo možemo do sutra...
ja sam uzeo 8400 pre nekoliko dana i nije mi jasna poenta kupovine e8500....30-50e skuplji...150 mhz brzi i jedino sto je MALO bitno je veci mnozilac 9.5 umesto 9 na E8400 ali to nije vredno razlike u parama...kloknuces ti dobro 8400 i daleko premasiti E8500 a ostace ti ne bas malo para u dzepu...a sto se tice ploce nisasm siguran za tu ali ako klokujes...uzmi ovu Gigabye p35 DS3L...ja sam je uzeo sa ovim proc i boli glava je a nije ni skupa...jedino ako ti treba raid onda uzmi GA p35 DS3R
Hvala za preporuku za plocu ali ja vec imam ovu ABIT-ovu i nemam bas toliko para da menjam i nju i za ovaj procesor sam se jedva skrpio i verovatno cu i uzeti taj E8400 ako budem mogao da ga uopste namestim da radi na AB9 pro.Ali u svakom slucaju ako ne bude moglo imacu u vidu i tu soluciju sa Gigabyte-om.
sad sam gledao...ab9 pro je 965 chipset i intel E8xxx procesori nisu ni predvidjeni ( promenama au biosu ) da rade na plocama pre P35 chipseta nazalost....mozes samo da se nadas , ili da posaljes mail abitovoj tehnickoj podrsci sa pitanjem imaju li u planu izdavanje biosa sa podrskom za 45 nm pocesore
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.