Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pomoc za izbor procesora !!!
STRANA 1 OD 1
vaskov Pomoc za izbor procesora !!! 26.02.2008. 21:48 T8406

status: user
broj poruka: 8
Imam hp vectra VL800 1.5ghz 256kb socet 423, ploca HP, rdram(RAMBUS) 768mb na 800mhz
posto nema nesto procesora za 423 socet nabavio sam adapter za socet 478 kojih ima mnogo vise. Zanima me koji procesor moze kod mene da radi, imace trenutni intel radi na magistrtali 400mhz , kes 256, napon 1.75.
Da li mogu staviti procesor na 3.0 sa 512 kesa na 800mhz i sa naponom 1.5. i da li je sigurnije uzeti neki na 400mhz magistrali ili na 533mhz.

U biosu se ne moze nista menjati !

Pozdrav hvala mnogo !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Hmmm... 26.02.2008. 23:53 #45631

broj poruka: 729
...ako ne možeš da menjaš ništa u BIOS-u onda nećeš imati nikakve koristi od novog procesora i najverovatnije da neće uopšte raditi na toj mašini.
Doduše, na poslu imam Vectru VL420, ali na njoj BIOS može da se menja bez ikakvih problema.
vaskov pomagaj brate 27.02.2008. 00:01 #45632

broj poruka: 8

u bios se moze uci ali podesavanje napona ploce procesora i ostalih mnozilaca nema sanse sve je zakljucano , kako da ih otkljucam i nisam znao da i vectra vl420 ima otkljucan bios, ako znas kako da apgrejdujem bios pomagaj brate NASTYB

ovo je sve o ploci

Motherboard Name Hewlett-Packard HP WMTA System Board
BIOS Type Phoenix

brate pomagaj sta da radim

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs