Sutra dolazim u bg pa odvajam malo vremena da kupim jednu od ove 2 ploce Video sam da se mnogo ljudi zale na GA a za Biostar nisam(mozda je niko nije ni kupio) OC da pogura do fsb 400 nebi trebalo da bude problem ni za jednu UTISCI Hvala unapred
poz i tebi psyman planiram Intel Core 2 Duo E2200 2.20 GHz mnozilac mu je 11 pa i tih 400fsb je previse za njega. Odustao sam od sli kao sto vidis nema svrhe dovoljana je i jedna 8800gt
Ja sam uzeo GA pre 2-3 dana i moram je vracati jer me zeza 100 stvari...ne znaci da ce i tebe ali eto....ali sto se tice klokovanja, boli glava je ...samo sam je testirao, radilo mi je i na 445 fsb, uradio 3d mark sve odlicno radilo i vratio na 400 ( 3.6 ghz) jer ne volim kad je dignut napon ploce.
Biostar T-Series TP35D2-A7 Nece mi trebati fsb od 450 sigurno jer pomenuti cpu nema sanse da radi, na vise od 3-3.5Ghz sa i boljim hladjenjem. ako nekog intereuje moze da pogled testove pomenute http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2173
:: :: :: Ja sam uzeo GA pre 2-3 dana i moram je vracati jer me zeza 100 stvari...ne znaci da ce i tebe ali eto....ali sto se tice klokovanja, boli glava je ...samo sam je testirao, radilo mi je i na 445 fsb, uradio 3d mark sve odlicno radilo i vratio na 400 ( 3.6 ghz) jer ne volim kad je dignut napon ploce :: :: Ajd uzdravlje :) :: ::
mije neki overkloker a s`obzirom da ima samo 3faze napajanja procesora ne obecava stabilnost. Ja sam jednu vec vratio. Ali ne brini ni gigabyte nije nista bolji... Imao si izbor vnogo ili vnogo i sta si drugo mogao da izaberes ?
Biostarovo resenje je napravljeno za entuzijaste tako da je dosta nedoradjeno i omogucuje veliki broj modifikacija. Postoje citavi portali za `budzenje` ove ploce, kako hardverski tako i raznih neoficijalnih BIOS resenja koja nadogradjuju i ili ispravljaju greske proizvodjaca. Pogledaj sledecu stranicu i njihov forum.
Inace glavni nedostatak ovog resenja je Realtek-ova gigabitna LAN kartica. Zapravo Biostar je debilski stavio da njihov gigabitni LAN ide preko PCI magistrale umesto PCI-E cime se u punoj opterecenosti zauzima skoro cela PCI magistrala a procesor iskoriscava barem 3x vise nego kod PCI-E slucaja [kako je to vec ostvareno na svim ostalim P35 plocama].
Drugi nezanemariv nedostatak je izuzetno lose hladjenje. Elem, postavljeni hladnjaci na ploci su jako losi i potrebno je dodati aktivno hladjenje na njih. Druga stvar je lose postavljen prikljucak za napajanje cime se onemogucava pravljenje uredne povrsine za bolji vazdusni tunel i ostvarivanje idealnih mogucnosti za hladjenje komponenti.
Treci nedostatak je odsustvo opcije u BIOSu za ukljucivanje ANSI SATA rezima rada. Kao i neki dodatni BIOS nedostaci [cak postoje i neke virtuelne opcije koje bukvalno nestaju bez traga ukoliko se igras sa njima].
Cetvrta negativna stvar, bar kada se poredi sa ovim Gigabytovim resenjem, je manji broj kvalitetnih kondenzatora koriscenih za izradu ploce.
I finalni sitniji nedostaci bi bili odsustvo paralelnog porta i SPDIF izlaza na zadnjoj strani ploce. Iako ploca ima na sebi mesto za prikljucivanje oba navedena porta kablovi potrebni za njihovo povezivanje nisu prilozeni uz kutiju!
Prednosti su mozda upravo neki od tih nedostataka. Kako je overklokerska zajednica toplo prihvatila ovo nedovrseno resenje, tako su se istvorile brojne modifikacije koje [ako im je verovati na rec] prave najbolju P35 plocu za overclock iz ovog cenovnog ranga. Ako si voljan da eksperimentises sa neoficijalnim BIOSima i hardverskim modifikacijama evo ti je slatko resenje.
Gigabyte sa druge strane ima los ugradjen PATA kontroler koje se bash neshto ne mirishe sa Linuxom. Overklokerske mogucnosti su manje kako zbog lose uradjenih pojedinih komponenti tako i do same konfiguracije ploce [recimo pogledaj x-bit labs review]. Takodje bih napomenuo odsustvo nekih krucijalnih modifikacija za P35 chipset kao sto je vDroop modifikacija.
Obe ploce su sada iste cene samo je na tebi da odaberes sta zelis. Ako ti je overclock opsesija i hobi Biostar ce ti biti zabavna igracka, a ukoliko zelis stabilan rad na proizvodjackim specifikacijama Gigabyte nudi bolje resenje.
- - - - - - - - -
:OFF TOPIC:
Za procesor pogledaj neko DualCore resenje pre nego Core 2 Duo. Prelistaj uporedne testove i videces da i pored manje kesa dualcore nudi bolje preformanse. [Ovde naravno mislim na poredjenje E2xxx i E4xxx modela.]
Core 2 duo kao ima poboljsanu arhitekturu u odnosu na DualCore. Sad se postavlja pitanje kome je to potrebno racunajuci da jos uvek nema operativnog sistema koji iskoriscava taj potencijal. U buducnosti ce sigurno biti ali smatram da ovo resenje nece docekati tu buducnost jer ce se novija softverska resenja zasnivati na boljim tehnologijama [citaj DDR3 ili nesto jos jace, Hibryd disk drive ili SSD, microcore procesori itd.]. Jednom recju neverujem da ce ovo resenje docekati da radi u punoj snazi na tim tehnologijama i smatram da je bolje uzeti ovo sto je trenutno i bolje i jeftinije.
Toliko od mene, nadam se da nije kasno i da nisi napravio pogresan izbor. U svakom slucaju pisem ovo jer su obe ploce u samom vrhu bestbuy resenja ovog cenovnog ranga i smatram da ce prilozene informacije pomoci i drugima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.