Problem je sledeci: Asus plocha .Covek je hteo da instalira kameru,pojavilo mu se da mu je puno stvari ukljuceno pa danesto ugasi.On je ocigledno ugasio USB jer ni jedan vise ne radi u WINDOWSU. Kada se ubaci LINUX radi i tastatura i mis(ima samo usb za tastaturu i misa)nema okrugli prikljucak. Nekako sam usao u BIOS i tamo je sve ukljuceno(USB ENABLED) Windows se podigne,ali ne moze da se koristi tastatura i mis da bi se nesto napravilo.Imam original CD sa driverima. Ako bi moglo bez obaranja sistema bilo bi ok!!. Hvala i cekam!! Simke Valjevo u srcu!!
Kao prvo ENABLE znaci iskljuceno DISABLE je ukljuceno,kao dugo ako nije to u pitanju onda ukucaj u run-u msconfig i pogledaj da li je tamo sve ukljuceno! POZDRAV
:: :: :: :: Kao prvo ENABLE znaci iskljuceno DISABLE je ukljuceno,kao dugo ako nije to u pitanju onda ukucaj u run-u msconfig i pogledaj da li je tamo sve ukljuceno! :: POZDRA
Kako da ukucam kada ne radi tastatura ni mis!!! ENABLE ZNACI UKLJUCITI ,pogledao sam u recniku(omoguciti...)
ENABLE - osposobi DISABLE - onesposobi (prefiks dis- oznacava ostecenu, poremecenu funkciju kao npr. `misicna DIStrofija` ili `DISfunkcija stitne zlezde`)
Treba da je ukljucena podrska za tastaturu preko USB-a u BIOS-u, a ti kazes da je to OK.
Za pocetak, resetuj CMOS (dzamperom na ploci ili izvadi bateriju sa ploce i vrati je nazad nakon minut). Potom, ako i dalje ne radi, udji u BIOS i jos jednom proveri da li je ENABLED podrska za tastaturu preko USB-a (nakon reseta).
Ako ovo ne pomogne, moras nabaviti misa i tastaturu koji rade na obicnim ulazima i prckati po Control Panel-u.
:: ENABLE - osposob :: DISABLE - onesposobi (prefiks dis- oznacava ostecenu, poremecenu funkciju kao npr. `misicna DIStrofija` ili `DISfunkcija stitne zlezde` :: :: Treba da je ukljucena podrska za tastaturu preko USB-a u BIOS-u, a ti kazes da je to OK :: :: Za pocetak, resetuj CMOS (dzamperom na ploci ili izvadi bateriju sa ploce i vrati je nazad nakon minut). Potom, ako i dalje ne radi, udji u BIOS i jos jednom proveri da li je ENABLED podrska za tastaturu preko USB-a (nakon reseta) :: :: Ako ovo ne pomogne, moras nabaviti misa i tastaturu koji rade na obicnim ulazima i prckati po Control Panel-u :: :: ::
Ali na plochi nema obicnih ulaza aza mis i tastaturu. Svih 5 USB portova ne rade.Kada ubacim USB memoriju svetli lampica na njoj ,ali ne reaguje.
Pa uzmi obican PS2 prikljucak i ubodi ga pozadi u zeleni,zatim cim upalis komp udji u bios (pritiskaj delete ili F2 -zavisi to od ploce koji ces taster da stisnes,pise ti to) i onda ukljuci DISABLE USB.... Ovako napamet ti ne mogu vise pomoci!
:: :: :: :: Pa uzmi obican PS2 prikljucak i ubodi ga pozadi u zeleni,zatim cim upalis komp udji u bios (pritiskaj delete ili F2 -zavisi to od ploce koji ces taster da stisnes,pise ti to) i onda ukljuci DISABLE USB.... :: Ovako napamet ti ne mogu vise pomoci
Hoces da kazes da nema PS/2 prikljucak na ploci???? Koja je to ploca jer to ploca iz 2010 god nisam se sretao sa takvim plocama do sad. resetuj bios mislim da bi trebalo da proradi
proveri da li je ENABLED podrska za tastaturu preko USB-a
to nema nikakve veze za Win-om radice mu i ako je i DISABLE
:: :: Nema ni zeleni ni ljubicasti na plochi samo usb :: :: Hoces da kazes da nema PS/2 prikljucak na ploci???? :: Koja je to ploca jer to ploca iz 2010 god nisam se sretao sa takvim plocama do sad. resetuj bios mislim da bi trebalo da proradi :: :: proveri da li je ENABLED podrska za tastaturu preko USB-a :: :: to nema nikakve veze za Win-om radice mu i ako je i DISABL :: :: :: ::
NEMA PS2 prikljuchak nisam corav.Plocha je ASUS(odoh kod druga da vidim model).
:: NEMA PS2 prikljuchak nisam corav.Plocha je ASUS(odoh kod druga da vidim model). :: :: Idi vidi koji model bas me interesuje uspeo sam samo da nadjem da plocu koja ima samo 1x PS/2 za tastaturu a da nema ni 1 jos nisam nasa :: :: ::
asus p5gd1-fm/s Eto modela i opet sam gledao i nema.Resio problem reset cmos i vadjenje bat. Hvala svima i cekam jos za plochu da li ili nema PS2. Simke
:: :: Simke :: Valjevo u srcu! :: :: :: NEMA PS2 prikljuchak nisam corav.Plocha je ASUS(odoh kod druga da vidim model). :: :: :: :: Idi vidi koji model bas me interesuje uspeo sam samo da nadjem da plocu koja ima samo 1x PS/2 za tastaturu a da nema ni 1 jos nisam nasa :: :: :: :: :: :: :: :: asus p5gd1-fm/s :: Eto modela i opet sam gledao i nema.Resio problem reset cmos i vadjenje bat :: Hvala svima i cekam jos za plochu da li ili nema PS2 :: Simk ::
Ploca je mixro ATX i zasita nema PS/2 portove. Cak je nema ni na Asusovom zvanicnom sajtu. I/O ports: Four (4) rear USB ports Four (4) front panel USB ports Line in, Line out, Microphone One (1) serial port One (1) rear 6-pin FireWire port One (1) internal IEEE 1394 header One (1) RJ45 Ethernet port
Terminator najverovatnije. Najbolje i najsigurnije rešenje ti je reinstalacija sistema. Izgubićeš manje vremena nego da se drndaš 2 dana sa registrima i drajverima i da na kraju dođeš do jedinog rešenja-reinstalacije...
Svega ovoga, naravno, ne bi bilo da je Pera otišao pravo u policiju
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647002. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.